Rusia – Campiona Mondiala pentru a 3-a oara consecutiv! Reactii din presa rusa

Rusia - Campioana Mondiala la Handbal Feminin, China 2009Senzational! Declaratie Trefilov dupa castigarea consecutiva, a celei de-a treia Cupe Mondiale si a 4-a in ultimii 10 ani:  

“Suntem multumiti de rezultat. NU si de joc!”

Trefilov, tarul Rusiei dupa finala castigata cu Franta cu scorul de 25-22. 

După sirena finală si castigarea unui nou titlu de campioane mondiale, in sanul jucatoarelor de handbal din Rusia nu a fost o bucurie iesita din tipare, a fost o bucurie normala. S-au descarcat si au strigat un pic bucuria lor, după care au fost căutate de ziarişti, fotografi, voluntari şi fanii acestui sport, care au încercat să nu pierda ocazia de a lua un autograf de la campionii lumii vechi si noi, spune Igor Chernoivanenko de la Nanjing pentru www.sport-express.ru. Acesta reuseste sa il prinda pe selectionerul Trefilov, cel de care se leaga atatea medalii castigate de Rusia in ultimii 10 ani in sportul cu mingea mica, inainte de decernarea medaliilor de aur.

– Acum, esti fericit, recunosti? Il intreaba reporterul …

– De rezultat sunt mulţumit. De joc insa NU!. Toate fetele din lot au greşit foarte mult azi. Nu pot fi chiar asa cum spui tu!.

– Serios, poti merge chiar acum la jucătoare sa le spui si lor, acest lucru? (more…)

Am plecat sa cucerim China! De ce am venit cu locul 8, fetelor?

Concluziile dupa ocuparea unui loc contrar asteptarilor:

Ati ramas datoare! fata de cei care va iubesc si acum si in continuare! si toata lumea o sa va spuna ceea ce este normal. Pentru ocuparea unui loc inalt, aveam nevoie de dorinta de victorie iar aceasta ne-a lipsit cu desavarsire in momentele cele mai importante. Aveam nevoie de concentrare si atentie la “micile detalii” iar acest lucru vine din profesionalismul fiecarei jucatoare ce participa la un CM sub tricoul echipei nationale. Jocul nostru a fost sub asteptari, iar meciul cu Germania a aratat, cu parere de rau spunem, ca mandria de a imbraca tricoul Romaniei nu a existat! De aceea va intrebam, Germania nu a jucat tot pentru ocuparea pozitiei a 7 in clasamentul final?

Un punct important in ocuparea pozitiei neasteptate din clasamentul CM China, a revenit si pivotilor nostrii care erau considerati unii dintre cei mai bini din lume. iar dl Voina are si el partea lui de vina la acest punct forte al nostru, anihilat de adversari. Acesta a riscat si a jucat cu formula de 2 pivoti la turneul amical de la Cupa Mondiala din Danemarca, fapt ce a pus in garda toate competitoarele noastre de la turneul final. Iar postul de inter dreapta, trebuie riscat cu el in perioada imediat urmatoare, deoarece Amariei nu va mai veni la lot pentru mult timp, iar jocul nostru ramane acolo descoperit, daca nu luam masuri urgente.

Dupa ce am pierdut cu Spania orice sansa de calificare in semifinale cu ajutorul lui Gjeding/Hansen in ultimele 5 minute, am strigat cat am putut HAI ROMANIA! Si am asteptat meciul care in mod normal ne putea trimite in semifinale – cel cu Coreea. (more…)

RUSIA este cea mai buna nationala a momentului. A devenit CAMPIOANA MONDIALA!

Rusia_siTrefilov_CupaMondialaRusia – Franta 25-22 in Finala CM China 2009. “LACRIMILE LUI TREFILOV din meciul cu Danemarca” au desconspirat momentul cel mai important al turneului final! pentru formatia estica. Romania a avut reprezentanti in finala CM. IHF-ul a gasit oportuna, sa ne acorde recunostiinta lor pentru promovarea unor talente handbalistice, prin delegarea fetelor noastre DUTA/FLORESCU prezente pentru prima data la un CM, sa fie rezervele danezilor la aceasta finala! “SA LE MULTUMIM!” conducatorilor internationali:)

Rusia castiga din nou, foarte clar si ultima partida de la acest CM, jucandu-se cu echipa lui Krumbholtz timp de 50 minute. Rusia a demonstrat, astfel, ca meciul din grupe, pierdut in fata Frantei la 1 gol, a fost o infrangere accidentala, in mod sigur poate, chiar voita!

Chiar daca Franta a inceput mai bine partida, conducand cu 1-2 goluri, Rusia a egalat la 6 in minutul 12, dupa care fara sa forteze a pus in fata adversarului 3-4 goluri, diferenta care le-a adus linistea necesara, pentru a nu face erori in castigarea laurilor mondiali pentru a 3 oara consecutiv. Diferenta maxima s-a atins in minutul 49 la scorul de 22-17, pentru echipa lui Trefilov. Elena Dimitrieva – extrema stanga a Rusiei, a fost cea mai buna jucatoare a finalei cu 8 goluri din 9 aruncari, fiind de altfel si surpriza “servita” francezilor in aceast ultim act.

Considerati de IHF cei mai buni arbitrii ai momentului, din moment ce au fost delegati la aceasta finala, celebri deja, Gjeding/Hansen au avut din nou o prestatie lamentabila, incercand din nou  “marea cu degetul”, ca la meciul nostru cu Spania, in ultimele 7-8 minute ale partidei  –  Trefilov (care nu obisnuieste sa protesteze la arbitrii) suparandu-se si el in minutul 57 (more…)

IHF ne socheaza din nou! Ca sa le demonstreze maiestria, probabil(a), Gjeding/Hansen au fost delegati la FINALA!

Gjeding_Hansen_Randers_SlagelseArbitrele Duta/ Florescu – sunt rezervele lui Gjeding/Hansen la Finala CM China, la prima participare la un CM!!

In sufletele noastre – Gjeding/Hansen, ne face sa ne tresalte inima, asemeni cum a facut celebrul URS MAIER cu ani in urma. Dar de acolo si pana la ridicol a mai fost un singur pas. Atat de “bine” au arbitrat, oare, la acest CM cei doi danezi? Incat sa merite sa fluiere finala acestei competitii majore?! DA AU FOST “EXTRAORDINARI”! putem concluziona.

DUELUL APARARILOR. APARAREA CASTIGA IN FATA ATACULUI LA ACEST CM. Ambele echipe au ajuns pana aici avand un joc complet in aparare, exceland la acest capitol in majoritatea partidelor. De aceea IHF-ul o denumeste finala apararii, in prezentarea finalei pe site-ul oficial. Va fi o finala interesanta, oricum.

Incazul unui rezultat de egalitate azi, meciul intra in prelungiri cu doua reprize a cate 5 minute. daca egalitatea persista, se mai joaca inca 2 reprize a cate 5 minute. Daca este egal in continuare se trece la executarea aruncarilor de la 7m. Firma de pariuri sportive www.bet-at-home.com, sponsor oficial al acestui CM CHINA, care este si sponsorul FRH-ului pe competitia interna ofera pariorilor o cota de 10,00 in cazul unui rezultat de egalitate la sfarsitul celor 60 minute de joc!

URMARITI FINALA CM HANDBAL FEMININ – CHINA 2009  – DUMINICA de la ORA 13,00 in DIRECT pe TVR1, cu cei doi danezi la centru orice este posibil! (more…)

FRANTA – RUSIA ESTE FINALA CM CHINA 2009

Dupa ce prima echipa calificata in finala a fost Franta in urma meciului castigat in fata Spaniei cu scorul de 27 : 23 (12:10), a urmat “revolutia” rusa. Nationala estica a SURCLASAT realmente NORVEGIA cu 28-20 (fara Gjeding/Hansen 🙂 ) si va intalni fosta colega de Main Round in FINALA CM CHINA 2009.

Toate duc spre o victorie anticipata de lumea handbalului, dar sa vedem cu ce surprize poate veni Krumbholtz si co.

Reamintim ca in cadrul grupelor Franta a castigat cu 1 gol in fata Rusiei, rezultat ce a aruncat Danemarca, afara din semifinale!Acesta fiind singurul rezultat negativ al Rusiei in actualul turneu final

URMARITI FINALA CM HANDBAL FEMININ – CHINA 2009  – DUMINICA de la ORA 13,00 in DIRECT pe TVR1