ALEXANDRU DEDU este noul Presedinte al Federatiei Romane de Handbal!

Alexandru Dedu - Felicitat de Regele Juan Carlos al Spaniei in 1988 dupa castigarea Ligii CampionilorALEXANDRU DEDU ESTE NOUL PRESEDINTE AL FR HANDBAL! Handbalul romanesc trece intr-o noua ERA!

Adresati si voi gandurile handbalistice pentru noul presedinte, postand mesaje pe CHAT-ul eurohandbal.ro!

Cu multa satisfactie s-a primit in randul conducatorilor de cluburi din handbalul romanesc, vestea ca ALEX DEDU este noul presedinte al FRH! Faptul ca s-a dorit schimbarea la nivelul conducerii FRH s-a vazut din faptul ca Dedu a fost ales presedinte inca din primul tur obtinand increderea a peste 100 de persoane cu drept de vot – adica mai mult decat au obtinut la un loc fostul presedinte GATU Cristian si celalalt candidat DRAGANESCU Remus. Cu 104 voturi primite din cele 196 posibile, Dedu a castigat clar aceste alegeri!

Cu aceasta ocazie va anuntam ca in cel mai scurt timp eurohandbal.ro va incepe sa aduca din nou info pe portal …Sa auzim de bine si sa uram noului presedinte multa putere de munca si “atentie distributiva” (more…)

Programul zilei a doua – cu cele mai multe partide (11) de la CM Handbal masculin Spania 2013!

Handbal la TVZiua a doua a Campionatului Mondial este o zi plina de spectacol handbalistic desavarsit, cu meciuri ce se vor desfasura in toate cele 4 grupe ale competitiei. Este singura zi in care vom avea parte de 11 meciuri de handbal la aceasta editie. Programul contine urmatoarele dispute:

Macedonia – Chile şi Serbia – Coreea de Sud, ambele de la ora 16:45
Germania – Brazilia, de la ora 17,00
Croaţia – Australia,de la ora 17:45 (more…)

Start la Campionatul Mondial de handbal masculin Spania 2013!

1.3-Montaje legende CM SPA 13In Spania a debutat vineri, Campionatul Mondial de handbal masculin (cu desfasurare 11-27 ianuarie), competitia avand la start 24 de echipe impartite in 4 grupe a cate 6 formatii. Deschiderea celei de-a 23-a editii a avut loc la Madrid in prezenta a peste 10.000 de spectatori si a fost facuta de Hassan Moustafa, IHF Presedinte si Juan de Dios Roman Seco, Presedintele Federatiei Spaniole de Handbal, inaintea jocului dintre Spain vs. Algeria 27-14 scor final. Printre spectatori s-a aflat si Printul de Asturia al Spaniei – Felipe, care a privit handbalul din tribunele “Caja Magica” Arena.

O FINALA FRANTA – SPANIA? PROGRAMUL COMPETITIEI A FOST MODIFICAT DE IHF DIN OPTIMI: CU MECIURI DE TOTUL SAU NIMIC, IMEDIAT DUPA FAZA GRUPELOR! SAMBATA ESTE SINGURA ZI IN CARE SE VOR JUCA 11 PARTIDE LA MONDIAL, IAR PARIORII POT SPECULA COTELE OFERITE DE AGENTII, IN CAZUL IN CARE NU APAR SURPRIZE! “90% MUSCHI SI 100% ECHIPA” E SLOGANUL CARE APARE PE STRAZILE SI BULEVARDELE DIN ORASELE CE GAZDUIESC PARTIDE LA MONDIAL PENTRU ATRAGEREA SPECTATORILOR.

Franța este vazuta ca si principala favorită chiar daca la pariuri, cota cea mai mica o are gazda – Spania. Hexagonul cu nume vechi ca si Nikola Karabatic, Daniel Narcisse (MVP-ul lui 2012), Cedric Sorhaindo sau Luc Abalo ce au alaturi si nume mai noi si mai tinere, spera sa sparga gheata si sa fie singura echipa care castiga de trei ori consecutiv mondialele! În Spania însă o mare favorită va fi, indiscutabil, Spania. Victima Franţei la Jocurile Olimpice, când a fost învinsă dramatic în sferturi, Spania va avea cel mai mare suporter în România în persoana lui (more…)

Expertii handbalulului din Bundesliga si-au spus parerea despre acest CM Spania 2013!

Alfred Gislason - antrenor THW KielAlfred Gislason (antrenor THW Kiel):

“Favoritele ca de obicei sunt Croația, Danemarca, Franța și Spania, La parcursul spaniol va trebui să vedem modul în care vor folosii avantajul terenului propriu. Echipa germana are ceea ce este nevoie pentru a ajunge în sferturile de finală. Important este faptul că imbraca tricoul echipei nationale, în ciuda unor lipsuri pe faza de apare… Din aceasta faza orice surpriză este posibilă, ceea ce ar fi bine pentru handbalul nemtesc.”

Dirk Beuchler (antrenor TBV Lemgo):

“Franța este un candidat cert datorita titlului de țară dominantă în handbalul din ultimii ani, și Danemarca – Danezii sunt întotdeauna în partea de sus în timp ce, de asemenea, Spania -… Ca si gazdă, suportul publicului propriu care va împinge echipa la un nivel si mai inalt va fi un element cheie”

“Scopul pentru Germania trebuie să fie de minim sferturile de finala. Grupul deplasat acolo are capcanele sale. Dar echipa ar trebui să se descatuseze acolo. Este important ca sunt si jucătorii care au jucat deja unele turnee finale mari, sa mearga mai departe și să verificați apoi performanțele acestora. Toți actorii din selecțiea Bundesligii aduc performanța lor într-o liga puternica din lume, ceea ce ar trebui să fie, de asemenea, într-un turneu internațional de anvergura un lucru important sa ai astfel de colectiv”. (more…)

VIDEO: “Cristian Gatu – micutul dirijor de orchestra care a revolutionat handbalul!” titreaza Federatia Internationala de Handbal

Gatu CristianSTEFAN BIRTALAN – “TUNARUL”, o alta legenda a handbalului mondial prezentata VIDEO de IHF in galeria marilor maestrii, inainte de startul CM SPANIA 2013! VIDEO cu prezentarile celor doi – mai jos!

Actualul Presedinte al FRH, dl. Cristian Gatu este vazut de catre Federatia Internationala de Handbal ca “micutul dirijor de orchestra care a revolutionat handbalul!” in articolul de pe site-ul CM Spania 2013, in prezentarea facuta marilor legende ale jocului cu mingea la semicerc!

In cadrul prezentarii facute tuturor editiilor de CM desfasurate pana in prezent, la turneul final din 1974 cand Romania a luat fata gazdelor din RD Germana, IHF a prezentat si doua filmulete cu doi dintre marii handbalisti ai lumii: Cristian Gatu si Stefan Birtalan. Cei doi conationali sunt vazuti la loc de cinste in handbalul international, drept pentru care oficialii care organizeaza acest CM Spania au prezentat doua portrete video extrem de sugestive cu cele doua legende ale handbalului romanesc masculin!

VIDEO IHF Legende – Cristian Gatu (more…)