Rusia_siTrefilov_CupaMondialaRusia – Franta 25-22 in Finala CM China 2009. “LACRIMILE LUI TREFILOV din meciul cu Danemarca” au desconspirat momentul cel mai important al turneului final! pentru formatia estica. Romania a avut reprezentanti in finala CM. IHF-ul a gasit oportuna, sa ne acorde recunostiinta lor pentru promovarea unor talente handbalistice, prin delegarea fetelor noastre DUTA/FLORESCU prezente pentru prima data la un CM, sa fie rezervele danezilor la aceasta finala! “SA LE MULTUMIM!” conducatorilor internationali:)

Rusia castiga din nou, foarte clar si ultima partida de la acest CM, jucandu-se cu echipa lui Krumbholtz timp de 50 minute. Rusia a demonstrat, astfel, ca meciul din grupe, pierdut in fata Frantei la 1 gol, a fost o infrangere accidentala, in mod sigur poate, chiar voita!

Chiar daca Franta a inceput mai bine partida, conducand cu 1-2 goluri, Rusia a egalat la 6 in minutul 12, dupa care fara sa forteze a pus in fata adversarului 3-4 goluri, diferenta care le-a adus linistea necesara, pentru a nu face erori in castigarea laurilor mondiali pentru a 3 oara consecutiv. Diferenta maxima s-a atins in minutul 49 la scorul de 22-17, pentru echipa lui Trefilov. Elena Dimitrieva – extrema stanga a Rusiei, a fost cea mai buna jucatoare a finalei cu 8 goluri din 9 aruncari, fiind de altfel si surpriza “servita” francezilor in aceast ultim act.

Considerati de IHF cei mai buni arbitrii ai momentului, din moment ce au fost delegati la aceasta finala, celebri deja, Gjeding/Hansen au avut din nou o prestatie lamentabila, incercand din nou  “marea cu degetul”, ca la meciul nostru cu Spania, in ultimele 7-8 minute ale partidei  –  Trefilov (care nu obisnuieste sa protesteze la arbitrii) suparandu-se si el in minutul 57 pe danezi, cand a protestat vehement la o eliminare clara neacordata formatiei sale, la scorul de 24-21 pentru formatia sa. Rusii au marcat pentru 25-21, iar ultimele minute au insemnat pentru cei 2 danezi si echipa Frantei, neputinta! Rusia a dat clasa SCANDINAVIEI si ne ofera o consolare, fata de cele intamplate nationalei noastre datorita nordicilor. Delegarea a 2 cupluri feminine de arbitrii din partea Romaniei si Rusiei si a celor mai bune 2 cupluri de arbitrii din Danemarca si Norvegia, la acest CM, spunand foarte multe despre interesul scandinav asupra competitiei din China.

Rusia castiga mult mai clar decat arata scorul si acest ultim joc de la CM China si demonstreaza ca este intradevar cea mai buna echipa din lume, iar lacrimile lui Trefilov, varsate la finalul jocului din Main Round cu Danemarca, aratand ca acela a fost cel mai important joc in strategia impusa de selectioner estic! pentru ca nu? de cate ori putem vedea la celebrul Trefilov, asemenea gest facut in fata echipei si jucatoarelor sale! Rusia a evitat astfel marea de suporteri danezi si norvegieni care ar fi venit in week-end sa sustina nationalele lor in fazele finale! si a scapat rand pe rand de ele, in ciuda interesului economic evident al IHF-ului pentru aceste 2 natiuni!