Rusia - Campioana Mondiala la Handbal Feminin, China 2009Senzational! Declaratie Trefilov dupa castigarea consecutiva, a celei de-a treia Cupe Mondiale si a 4-a in ultimii 10 ani:  

“Suntem multumiti de rezultat. NU si de joc!”

Trefilov, tarul Rusiei dupa finala castigata cu Franta cu scorul de 25-22. 

După sirena finală si castigarea unui nou titlu de campioane mondiale, in sanul jucatoarelor de handbal din Rusia nu a fost o bucurie iesita din tipare, a fost o bucurie normala. S-au descarcat si au strigat un pic bucuria lor, după care au fost căutate de ziarişti, fotografi, voluntari şi fanii acestui sport, care au încercat să nu pierda ocazia de a lua un autograf de la campionii lumii vechi si noi, spune Igor Chernoivanenko de la Nanjing pentru www.sport-express.ru. Acesta reuseste sa il prinda pe selectionerul Trefilov, cel de care se leaga atatea medalii castigate de Rusia in ultimii 10 ani in sportul cu mingea mica, inainte de decernarea medaliilor de aur.

– Acum, esti fericit, recunosti? Il intreaba reporterul …

– De rezultat sunt mulţumit. De joc insa NU!. Toate fetele din lot au greşit foarte mult azi. Nu pot fi chiar asa cum spui tu!.

– Serios, poti merge chiar acum la jucătoare sa le spui si lor, acest lucru?

– (Trefilov radeJ.) Chiar acum ma duc! Când ne fotografiem pe podium – o să le spun ceea ce cred!.

– Înainte de campionat, aţi spus că şansele pentru o victorie finală la echipa noastră sunt de mici dimensiuni. Asa am câştigat o încredere … ?!

– Eu încă mai cred că şansele pentru aur, nu au fost foarte mari. Cine înţelege handbal, vede care sunt punctele slabe ale echipei noastre. Nu vreau să spun că nu suntem puternici. Dar, mai avem inca destule deficienţe care mai trebuie sa le cautam a le corecta. Ceea ce am şi sa fac, în viitorul apropiat …Trefilov dupa Finala CM China: RUS-FRA 25-22

După aceste cuvinte Trefilov s-a dus inspre podiumul de premiere. Iar in loc de imbratisari si chiuituri, el a sărutat pe cap, fiecare jucatoare din echipa.

Vom continua, descrierea lui Trefilov si importanta lui in opinia presei din tara natala…