Alfred Gislason - antrenor THW KielAlfred Gislason (antrenor THW Kiel):

“Favoritele ca de obicei sunt Croația, Danemarca, Franța și Spania, La parcursul spaniol va trebui să vedem modul în care vor folosii avantajul terenului propriu. Echipa germana are ceea ce este nevoie pentru a ajunge în sferturile de finală. Important este faptul că imbraca tricoul echipei nationale, în ciuda unor lipsuri pe faza de apare… Din aceasta faza orice surpriză este posibilă, ceea ce ar fi bine pentru handbalul nemtesc.”

Dirk Beuchler (antrenor TBV Lemgo):

“Franța este un candidat cert datorita titlului de țară dominantă în handbalul din ultimii ani, și Danemarca – Danezii sunt întotdeauna în partea de sus în timp ce, de asemenea, Spania -… Ca si gazdă, suportul publicului propriu care va împinge echipa la un nivel si mai inalt va fi un element cheie”

“Scopul pentru Germania trebuie să fie de minim sferturile de finala. Grupul deplasat acolo are capcanele sale. Dar echipa ar trebui să se descatuseze acolo. Este important ca sunt si jucătorii care au jucat deja unele turnee finale mari, sa mearga mai departe și să verificați apoi performanțele acestora. Toți actorii din selecțiea Bundesligii aduc performanța lor într-o liga puternica din lume, ceea ce ar trebui să fie, de asemenea, într-un turneu internațional de anvergura un lucru important sa ai astfel de colectiv”.

Martin Schwalb (antrenor HSV Hamburg):

“Danemarca este campioana europeana, desigur, dar pentru CM va fi un pretendent la titlu ca si Franța – mai ales după regresul de la CE coroborata cu victoria de la Olimpice, ei putand arata ca au valoarea pentru a câștiga totul și chiar le doresc…, Echipa va da totul pentru a treia victorie consecutiva la Mondiale succesiv! Mă aștept pentru medalii sa apara, din nou in lupta, croații și gazdele – Spania. “

“Echipa lui Martin Heuberger (GER n.r.) a impresionat în jocurile amicale împotriva Suediei, evoluand bine și s-a constatat a fi bine pregatita pentru turneul final. În cazul în care toți trag împreună, există avantaj absolut fata de primii adversari… Iar dacă echipa iese în sferturi, atunci orice este posibil. Desigur, doresc toate cele bune intregii echipe pentru Cupa Mondială, dar mai ales interulului Adrian, sa atinga miza de care are nevoie pentru a face performanta în următoarele săptămâni. “

Ljubomir Vranjes (antrenor SG Flensburg Handewitt-):

“Concurenții principali pentru titlu sunt Spania, Franța, Danemarca și Croați, mai ales Spania ca si gazda este cu siguranta un pretendent la titlul foarte fierbinte… Toate celelalte au insa echipe foarte echilibrate și au jucat împreună mult timp.”

“Echipa germana, va atinge cel puțin optimile de finala. Și apoi, pentru a merge mai departe are nevoie de lupta, pasiune si un pic de noroc. Formatia are o sansa de a ajunge, eventual, in sferturile de finala sau semi-finale.”

Velimir Petkovic (antrenor Frisch Auf Göppingen):

“Favoritele mele sunt Franța, Danemarca și Spania, cu limba franceză in prim plan. Și danezii joacă cel mai bun handbal, iar spaniolii sunt, de asemenea, o echipă bună și se bucură de avantajul terenului de acasă.”

“Un avantaj pentru echipa germana tanara va fi ca nimeni nu are asteptari prea mari de la ea. Scopul principal este acela de a concura cat mai bine în faza grupelor… Din a doua rundă, apoi, vor fi o mulțime de lucruri: depinde de forma de zi cu zi și de jocul adversarului. Sunt chiar emoționat pentru a vedea care dintre jucătorii germani sunt deosebiti si exceleaza fără sa nominalizez preferințele mele. “

Sursa: Sport 1