AVEM DOVADA!

GOLUL LUI AMARIEI A FOST PERFECT VALABIL! VEDETI MAI JOS DE CE!?? PE LANGA FAPTUL CA NOI TOTI SUNTEM ROMANI SI VEDEM SI SPUNEM CA NU AU FOST PASI!

EUROHANDBAL A FACUT APEL LA TVR SA TRANSMITA MAINE: DANEMARCA-RUSIA si FRANTA-AUSTRIA

INCREDIBIL! DANEZII AU SANCTIONAT CU PASI ATACUL NOSTRU, DOAR ATUNCI CAND MINGEA ERA DEJA IN PLASA PORTII SPANIOLE! IN LOC DE 26-25 PENTRU ROMANIA S-A TERMINAT EXACT PE DOS!

Chiar daca Romania nu a facut un joc de un nivel asa cum era necesar intr-o astfel de confruntare decisiva, si asa cum se asteptau iubitorii handbalului de la noi, ramanand chiar datoare in privinta jocului colectiv de atac (greseli nefortate si pase la interceptie, nevalorificarea cu gol a atacurilor in superioritate numerica, circulatia slaba a balonului in regim de viteza, 3 aruncari de la 7m ratate, etc), avertizate fiind si de delegarea stupida a danezilor care au facut atata rau handbalului nostru, ne mentinem parerea si dupa revizionarea partidei, afirmam ca NU TREBUIA SA PIARDA (-EM) jocul cu Spania.

Daca ar fi sa facem o descriere completa a tuturor greselilor facute de “cosmarul” handbalistic al nostru de acum incolo, nu ar ajunge, cu siguranta, o zi, pentru redactia noastra pentru descrierea exacta, a greselilor minut cu minut. Dar avem dovada ca nu a fost pasi la golul lui Amariei si inainte sa o prezentam pe aceasta, vrem sa va atragem atentia asupra unor puncte cheie, care au facut ca jocul sa para echilibrat in transmisiune directa, iar jocul nostru nu prea bun.

1. Meciul a inceput cu 2 greseli grave in defavoarea noastra, cel putin un 7m la Ionela Galca nefiind sanctionat. Aceste prime greseli ne-au facut sa alergam dupa egalare in primele 10-12 minute si au aprins fitilul in tabara noastra! Jucam totusi cu vicecampioana europeana la Campionatul Mondial, nu cu Tunisia sau China. Nu puteam sa recuperam in 2 minute greselile altora

2.Majoritatea golurilor din prima repriza inscrise de Spania de pe semicercul nostru prin pivotii lor au fost precedate de FAULT IN ATAC la jocul atacantelor, de aceea jucatoarele noastre erau tot prin semicerc in aparare. Toate aceste infractiuni repetate au fost oprite in repriza a II-a si nu cu sanctiunea cuvenita – de Fault in atac, ci prin calcarea semicercului. Dupa cel putin 4 goluri marcate astfel de Spania si a 2 de 7m pentru aparare in semicer, putem multumi, nu?! – Pentru a doua repriza!!

3.Toate deciziile discutabile au fost pro Spania, iar ultimele 3 minute sunt de neimaginat pentru un sportiv care stie ca este mai bun si totusi a pierdut datorita “greselilor de arbitraj”putem considera aproape voite, de data aceasta! Mai intai a venit o eliminare la limita acordata echipei noastre, eliminare ce nu A FOST ACORDATA asa cum era  justificat si echipei SPANIEI pentru tinere evidenta de MAINI SI TRICOU – FARA MINGE de data aceasta, a jucatoarei noastre – NEAGU C., lucru ce se poate vedea foarte clar pe inregistrare! Nefiind de ajuns, arbitrii si prestatia lor ating apogeul intr-un mod aproape de neimaginat!! VALIDEAZA GOLUL EGALIZATOR AL SPANIEI marcat dintr-o grava FORTARE IN ATAC! Mangue trecuse prin Amariei cu tot cu minge ca sa poata marca pentru golul 25! Si vine acea faza incredibila cu AMARIEI, pe care o consideram DOVADA premeditarii si a rea vointei din partea celor care se dau drept – CORECTITUDINEA Europei! Va facem descrierea mai jos:

La multitudinile de reluari pe care le-am vazut este foarte clar ca AMARIEI merge cu Mingea in dribling din interul drept catre cel stang. La fel se vede foarte clar ca AMARIEI NU FACE DECAT 3 PASI, atat cat regulamentul permite, in pirueta prin care se intoarce si arunca in plasa portii spaniole! GOOOL striga comentatorii, dar stupefactie …el nu este validat! ARBITRUL DE POARTA A FLUIERAT PASI! PESTE ARBITRUL DE CENTRU, DESI NU A AVUT POSIBILITATEA SA VADA DACA SA COMIS O ASTFEL DE INFRACTIUNE! EL NU A PUTUT VEDEA FAZA, SI A SANCTIONAT INCORECT CEEA CE ARBITRUL DE CENTRU A VAZUT PERFECT! DREPT DOVADA CA EL NU A FLUIERAT PASI SI CHIAR A DUS MANA INSPRE SUS PENTRU A VALIDA GOLUL!

Pentru a intelege mai bine faza, imaginati-va ca Arbitrul 1 (de poarta), Amariei si jucatoarea care o tatona si Arbitrul 2 ( de centru) formeaza un ungí drept cu deschiderea catre poarta Spaniei.

Pozitiile celor 2 arbitrii in aceasta faza si greseala lor:

Pozitia arbitrului de poarta (cel care a sanctionat cu PASI) a fost exact in spatele lui Amariei, privirea fiindu-i blocata si de apararea spaniola, ce se afla intre jocatoarea noastra, si jucatoarea spaniola care o seconda. In plus AMARIEI FACE INTOARCERE SI ASTFEL SE AFLA CU SPATELE CATRE ARBITRU! Concluzie : arbitru nici macar nu poate vedea corect cand Amariei se opreste din dribling, cu atat mai putin cand face pasi !

Pozitia arbitrului de centru a fost foarte buna, iar acesta a vazut foarte clar toata faza, nefiind blocat in vizibilitate de nimeni! Acesta nu a fluierat nimic

Vedeti aici “Crima cu premeditare”comisa de Gjeding/Hansen in ultimele 7 minute in meciul nostru cu Spania, cand au aflat rezultatul final al partidei Rusia – Franta! ( ctrl+click pe link):

http://www.youtube.com/watch?v=VZIDeVzbs3M&feature=player_embedded

4. La scor egal, cu 1 min si 10 sec de joc, arbitrii au lasat intraga sansa Spaniei, in ciuda faptului ca nu au atacat poarta. Nu poate fi comentat jocul pasiv, dar nu se poate ca numai o echipa sa sa apere in astfel de momente iar cealalta sa incerce sa marcheze golul victoriei! Nu este sportiv si fair-play !

Ne-am vazut nevoiti sa luam apararea Romaniei in ciuda aceastei partide slabe facuta, deoarece am revazut meciul si maniera de arbitraj, si intr-un mod cat se poate de obiectiv putem afirma ca REZULTATUL FINAL este nedrept. Asa slab cum am jucat, meritam  sansa reafirmarii meciului cu Coreea.

Sa fie sanatosi arbitrii danezi, cu corectitudinea lor cu tot, dar sa nu mai auzim de iei pe plan mondial multa vreme de acum incolo! Din pacate este putin probabil dupa ceea ce am explicat in articolul nostru anterior ! Dar este un MOTIV CLAR DE PROTEST LA IHF, pentru SUSPENDAREA LOR DRASTICA! Si eliminarea lor de la acest CM CHINA!

P.S. Mesajul nostru:

A) Pentru “scriitorii” celebrii – “Ati muscat momeala intinsa de forul international si a iesit totul in favoarea Norvegiei” dar nimic cum trebuie in favoarea voastra!

B) Pentru “marea adunare mondiala” si marelui faraón fost si mare handbalist –  “SA INVINGA SPANIA SI RUSIA SI NORVEGIA SI SA DEVINA CAMPIOANA MONDIALA IN CHINA!. ” Asa ar trebuii?!

Avem un handbal recunoscut ca valoros in intreaga lume, de aceea afirmam cu tarie ca trebuie sa facem ceva ca sa avem mai multi oameni in forurile europene si interantionale. Meritam acest lucru pe langa cei cativa care sunt acum in anumite organisme: Licu, Simion, Dinu, etc. Numai asa putem evita pe viitor nedraptatea sportiva care ni se aplica de cei “drepti”.