SENZATIONAL!

RUSIA NE ADUCE O PALIDA CONSOLARE IN FATA DANEZILOR: MOMENTAN  PARTIAL! DAR MAINE  POATE FI SI SIGUR!

VEDETI MAI JOS DE CE?

URMARITI RUSIA – DANEMARCA! MAINE, INCEPAND CU ORA 15!

ESTE ADEVARAT! NU AM JUCAT LA NIVELUL VALORII NOASTRE SI A CERINTELOR UNUI ASTFEL DE MECI. DAR CHIAR SI ASA, NU MERITAM SA PIERDEM! SPANIA ESTE SUB NOI!

Dupa o prestatie clar partinitoare Spaniei, atingand apogeul in ultimele 3 minute ce au fost  scandaloase, chiar rusinoase a deja celebrilor Kjeding/Hansen, cu mare parte de vina si din partea IHF-ului! am pierdut calificarea in primele 4 echipe din lume. Am trait din nou momente incredibile pentru sportul romanesc datorita lipsei de interes politic si de implicare in proiectele EHF-ului si IHF-ului! Avem nevoie de proiecte care sa ne duca oameni buni din handbal in organizatiile forurilor europene si internationale!

ACESTE FETE MERITA ATENTIA NOASTRA IN CONTINUARE! FITI ALATURI DE ELE IN ACESTE MOMENTE GRELE! SINGURUL LUCRU BUN PE CARE IL MAI AVEM TREBUIE SA SE ADUNE, SA CONTINUE!

Toata agitatia a inceput la prima ora duminica dimineata, la aflarea vestii!

Eurohandbal a fost primul din Romania care a furnizat iubitorilor de handbal faptul ca Romania are un meci infinit mai greu decat, multe lume credea, in compania vicecampioanei continentale Spania, datorita faptului incredibil ca, deja celebrii arbitrii danezi pentru handbalul nostru – Kjeding/Hansen, au fost delegati la meciul crucial al tricolorelor, de catre IHF.

Danezii ramasesera singurii arbitrii din lume !??, stiindu-se foarte bine, ce scandal imens au provocat in Europa pe declaratiiile lor personale, caz ce a adus prejudicii de imagine mari, handbalului romanesc si nici pana azi Comisia de Arbitraj a EHF-ului nu a rejudecat memoriul fostului antrenoral nationalei.

Decizie de neinteles a IHF-ului, deoarece dintre cele 4 cupluri delegate la aceasta grupa a Romaniei ne mai puteau arbitra oricare din urmatoarele 3 cupluri: Bonaventura/ Bonaventura – FRA, Geipel/Helbig -GER si Brunovsky/Canda – SVK (dar cei doi ne-au oficiat deja in meciul pierdut cu Norvegia). In plus eurohandbal.ro a urmarit cu atentie detaliile grupei I de calificare,  iar arbitrii danezi, erau singurii dintre cele 4 cupluri prezente – pentru a oficia in grupa noastra, CARE AVEAU DIRECTA IMPLICARE fata de tara lor DANEMARCA. Scandinavele aveau o mare posibilitate de a juca in semifinalele mondialului SI ISI PUTEAU ALEGE ASTFEL, SINGURI ADVERSARUL! Incredibil. Nici macar acest lucru nu a contat la delegarea lor.

Nimeni nu a luat in serios atentionarea noastra. Toata lumea s-a bazat pe faptul ca la o asemenea competitie, nu isi permite nimeni sa se faca de ras. GARANTIA – celebrul dictong al danezilor privind corectitudinea! Si poate nici noi nu eram siguri.

TOR LIAN este NORVEGIAN si este PRESEDINTELE Federatiei Europene de Handbal! Ne-am aflat in grupa cu Norvegia si am pierdut la 1 gol, dupa o prestatie avantajoasa, fata de nordice, a cuplului slovac Brunovsky/Canda, dar nimic nu era pierdut! Am strans lucrurile si am mers mai departe. Dar surpriza mare! Nedorita de nimeni din forul continental! Norvegia pierde cu Coreea de Sud si este foarte aproape de a pierde primul loc in grupa! care le era favorabil pentru intrarea in finala, evitand RUSIA. In plus Spania face egal cu Ungaria, dupa un joc la care arbitrii slovaci au iesit de pe teren in fluieratul spectatorilor, datorita manierei din timpul celor 60 minute favorabile Spaniei! iar in situatia in care am fi REUSIT VICTORIA in fata ibericelor, Norvegia putea pierde chiar calificarea in semifinale. GRAV NU?! pentru nordici! Devenea un meci pe viata si pe moarte ultimul joc NORVEGIA -SPANIA.

Dupa ce am prezentat aceste lucruri, va propunem sa va ganditi la urmatoarele aspecte:

Cine putea sa rezolve problemele Norvegiei, echipa care nici cu noi nu merita sa castige, asa cum s-a demonstrat in meciul cu Coreea de Sud. Prietenii lor apropiati – si la propriu si la figurat), in acele momente cruciale: danezii!, care sunt direct interesati de nationala lor, in grupa cealalta de calificare si posibilul adversar din grupa noastra pentru semifinale! Dar daca tot ii trimiteau pe danezi sa asigure “BUNA DESFASURARE A JOCULUI IN CONDITII REGULAMENTARE”, de ce sa nu ne asiguram si preznta pe primul loc al clasamentului. Cum se putea face asta, doar daca Romania pierdea jocul cu Spania. De ce? Spania era in acest fel calificata in semifinale, deja! iar ultimul joc din grupa cu NORVEGIA il puteau pierde linistite. Mai ramanea o singura mare problema! Coreea de Sud care avea avantajul meciurilor directe in fata scandinavelor nu trebuia sa aiba posibilitatea sa culeaga acelasi nr. de puncte ca nordicele. S-a obtinut si acest lucru cu 2 ore inainte de jocul nostru cu Spania: UNGARIA – COREEA s-a terminat egal!

In toata aceasta competitie Rusia si-a vazut de treaba ei, a stat la cutie si se parea ca vor ocupa cu lejeritate locul I si calificarea in semifinale din grupa I a Main Round-ului!

Deci nordicii conduc europa handbalistica, care este si cea mai importanta la nivel mondial, in acest joc. Cine sunt adversarii puternici pentru nordici: Romania si Rusia. De Romania scapam noi, Danemarca – puteau spune Kjeding/ Hansen, dar jucati voi (NORVEGIA) cu RUSIA in semifinale si va arbitram tot noi! Ar fi putut fi incredibil de aproape posibile aceste evenimente! Pana si ora de start a meciurilor din grupa 1, a fost pusa cu 15 minute mai devreme, astfel incat Norvegia si Danemarca sa stie ce face Rusia, si de pe care din cele 2 locuri se califica in semifinale! DANEMARCA era aproape sigur in semifinalele competitiei mondiale dupa VICTORIA incredibila la 8 goluri in fata Frantei, in faza preliminara, scor ce a contat si in Main Round, iar celelalte echipe nu au mai pus probleme.

DAR INCREDIBIL! RUSIA PIERDE JOCUL CU FRANTA SI TOATE CALCULELE SE DAU PESTE CAP! CU 8-10 MINUTE INAINTE DE SFARSITUL JOCULUI NOSTRU CU SPANIA! POSIBIL CA RUSIA S-A PRINS de jocurile de culise si a pierdut intentionat meciul cu Franta. Dar cel mai important este ca in urma unei VICTORII normale asupra DANEMARCEI, o scoate pe aceasta din SEMIFINALE! Si daca Franta obtine macar un egal (ce poate fi obtinut usor) in ultima etapa cu Austria. INTREBARE? Oare cine va arbitra jocul RUSIA- DANEMARCA?? sau FRANTA – AUSTRIA? suntem extrem de curiosi!

Cum la fel de curiosi eram, daca jocul nostru cu Coreea din ultima etapa, il castigam si se juca INAINTEA jocului Norvegia-Spania, cum NORVEGIA – scapa mingea, juca execrabil si PIERDEAU in final jocul cu SPANIA De ce? pentru a juca semifinala cu Franta, nu?!in situatia foarte probabila in care FRANTA castiga cu Austria si RUSIA castiga cu Danemarca! AM FI PUTUT ASISTA LA UN MECI ABSOLUT CARAGHIOS INTRE NORVEGIA si SPANIA! Dar va dati seama ca nici Spania nu o sa doreasca o confruntare cu RUSIA!

Astfel ca Norvegia va castiga fara probleme jocul cu Spania datorita jocului nostru ulterior de la ora 15,15, neputand fi sigura pe o victorie a tricolorelor asupra Coreei. Foarte interesant ar fi daca Spania ar putea juca si face macar un egal in meciul cu Norvegia. Foarte putin probabil, dar daca s-ar intampla asa ceva, am putea sa le eliminam pe nordice din CM daca am pierde jocul cu Coreea.

Totul a fost in favoarea Norvegiei cu victoria Spaniei asupra noastra! De ce?daca faceam egal cu Spania, dupa jocul egal dintre Coreea si Ungaria, exista posibilitatea ca 2 sau chiar 3 echipe (NOR, ROM si COR) sa fie la egalitate de puncte pe locul 2, iar NORVEGIA putea fi eliminata din competitie!

(Toate aceste presupuneri pot fi adevarate, sau false dar premeditarea exista!)


Va vom tine la curent cu delegarile si informatiile de la ultimele partied de calificare in semfinila la CM si urmariti cu atentie jocurile de marti:

Franta – Austria ora 13,00 si Spania – Norvegia ora 13,15

Si cel mai important Danemarca – Rusia ora 15,00. RUSIA ELIMINA DANEMARCA! si in cazul unui egal, datorita golaverajului superior fata de nordice, si ne poate aduce o consolare palida daca Franta nu pierde cu Austria.

Vom urmarii cu atentie partidele ramase si vom vedea cat de mult am gresit la acest CM.