PENTRU ACCEDEREA IN SEMIFINALELE CM CHINA, ROMANIA NU TREBUIE SA PIARDA AZI CU SPANIA! DAR NICI NU ESTE OBLIGATORIU SA CASTIGAM! Hotarator a devenit meciul cu Coreea de Sud din ultima zi a Main Round-ului!

 Dupa surprizele facute ieri de Coreea si Ungaria, sansele Romaniei de a merge in semifinale au crescut considerabil! Putem sa ne calificam mai departe si cu o varianta fantezista – 2 egaluri azi si marti. Cel mai important este faptul ca variantele unui meci egal azi sau marti, au devenit favorabile noua daca obtinem si o victorie din aceste 2 jocuri ramase.

Care sunt criteriile de departajare cand 2 sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte? Se fac tot felul de calcule!

In primul rand, dragi iubitori ai handbalului, va aducem la cunostiinta, ca in ciuda faptului ca Romania se afla pe locul 2 in clasamentul intocmit de IHF dupa etapa de ieri, primele 3 criterii de departajare in situatia cand 2 sau mai multe echipe se afla la egalitate de puncte in clasament, la sfarsitul fazei a II-a a grupelor, sunt urmatoarele:

1.Punctele castigate in meciurile directe

2.Diferenta de goluri in meciurile directe

3.Numarul mai mare de goluri inscrise in meciurile directe

4.Golaverajul general

5.Numarul mai mare de goluri inscrise la golaverajul general

*Conform regulamentului de desfasurare a competitiei – pag 54 din Brosura IHF, publicata pe site-ul www.ihf.info

Asta inseamna ca daca faza a II-a a grupelor s-ar incheia acum, Romania nu ar prinde semifinalele, deoarece meciurile directe cu NORVEGIA si COREEA DE SUD nu ii sunt favorabile! Chiar daca la golaveraj stam mult mai bine fata de cele 2 echipe cu care ne aflam la egalitate de puncte, criteriu care in aceasta faza primeaza la intocmirea clasamentului facut si dat publicitatii de catre IHF.

Dupa rezultatele surprinzatoare de ieri, in care Coreea de Sud a castigat cu Norvegia si Ungaria a smuls un egal Spaniei, sansele noastre de calificare in semifinale s-au marit considerabil! Din situatia actuala a clasamentului, rezulta foarte clar ca NU E OBLIGATORIU sa castigam meciul cu Spania! (si este importantde retinut acest lucru, in situatia in care suntem foarte aproape de finalul meciului si suntem la egalitate cu SPA, nu trebuie sa riscam totul pentru victorie!) Dar este aproape OBLIGATORIU SA NU PIERDEM!.

VARIANTA PESIMISTA DAR FAVORABILA! – Chiar si in situatia in care am PIERDE jocul de maine cu SPANIA tot am avea sanse (foarte slabe ce-i drept) sa mergem mai departe! Daca invingem Coreea de Sud (la minim 2 goluri diferenta!), in ultima etapa, cumulat cu o victorie a Spaniei in meciul cu Norvegia. Asa ne-ar fi favorabil criteriul al 2-lea fata de NOR si KOR.

VARIANTELE OPTIMISTE!

1. In situatia in care am face EGAL in jocul de maine cu SPANIA tot am avea sanse foarte bune de calificare sa mergem mai departe! Daca invingem Coreea de Sud, in ultima etapa, cumulat cu o victorie logica (normala) a Norvegiei in meciul cu Spania. Coreea poate castiga jocul cu Ungaria.

2. In situatia in care am face EGAL in jocul de maine cu SPANIA tot am avea sanse de calificare sa mergem mai departe si daca facem EGAL cu Coreea de Sud, in ultima etapa. Trebuie sa se intample cumulativ 2 conditii! In acelasi timp cu o victorie logica (normala) a Norvegiei in meciul cu Spania sa se intample si un egal sau o infrangere a Coreei, in jocul cu Ungaria.

3. In situatia in care obtinem VICTORIA in jocul de maine cu SPANIA avem asigurata calificarea si cu un EGAL in fata Coreea de Sud, in ultima etapa, daca Norvegia obtine o victorie logica (normala) in meciul cu Spania. Coreea poate castiga jocul cu Ungaria. Avem golaveraj general mai bun ca al Coreei.

4. Doua VICTORII in meciurile cu Spania si Coreea ne poate aduce clasarea pe primul loc in grupa si am evita cel mai probabil Rusia (Aceasta isi poate asigura locul 1 in Grupa 1, daca nu pierde cu Danemarca)

Mai exista si alte variante, dar foarte putin probabile, pe care nu are rost sa le luam in calcul in acest moment. Jocul de la ora 11,15 dintre UNGARIA si COREEA DE SUD este unul din jocurile care pot aduce o si mai mare liniste pentru calificarea Romaniei in semifinale. Dar cel mai important joc este, dupa toate calculele noastre, meciul Romaniei cu Coreea din ultima zi. Acela este obligatoriu sa nu il pierdem.  

“Micile detalii” pot si vor conta cu siguranta si in aceste ultime 2 etape care urmeaza, dar sansele Romaniei pentru calificarea in semifinalele competitiei, au crescut dupa jocurile de ieri! Iar tricolorele au o sansa mult mai mare sa evite Rusia, in penultima faza a CM China, cu 2 victorii in ultimele 2 etape, iar acest lucru ni se pare cel mai important in drumul nostru catre medaliile de aur!.