Informatii din partidele cu Coreea si Ungaria, precum reactii din presa iberica – Marca. Portarita romanca Ciobanu Mihaela, a fost una din artizanele marii victorii cu Coreea de Sud. Intalnim argintul Campionatului European.
Ne aflam in fata unui meci crucial pentru calificarea in primele 4 echipe ale lumii. Incepand cu ora 11,15 vom tine pumnii, pentru inceput Ungariei, in meciul cu Coreea de Sud. Ar fi foarte bine pentru tricolore ca Ungaria sa nu piarda cu Coreea. Apoi începand cu ora 15,15 victoria in meciul cu Spania este esentiala pentru calificarea in semifinale. Am cules date despre adversarul nostru de azi si ce a facut el in cele mai importante jocuri de la acest mondial, cu Coreea de Sud si Ungaria si ceea ce a titrat celebrul cotidian MARCA despre evolutia echipei lor nationale la CM, in urma acestor jocuri.
Spania – Ungaria 21 – 21 (20-7)
„Echipa maghiară a fost ca un vagon legat de locomotivă şi a reuşit să rămână în joc, tot meciul, iar Spania, care nu îşi permitea paşi greşiţi pentru a-şi atinge obiectivul, s-a trezit egalată cu şase secunde inainte de final – cand din stânga Szandra Zacsik a semnat pentru 21-21 in final, care ne incurcă.” – a titrat celebrul MARCA dupa jocul de ieri.
Spania a plecat in tromba in aceasta partida cu Andrea Barno in rol de carmaci cu două goluri în mai puţin de un minut, fapt ce a dat iniţiativa echipei iberice, iar prin jocul bun, în timp ce în minutul al 17-lea Marta Mangue stabilit cea mai mare distanta 4-8 pentru Spania. Maghiarele, care aveau nevoie de o victorie ca de aer, a crescut incet si a ajuns mai aproape de 8-9, min25, dar s-a facut 8-10,inainte de pauza.
Jocul a devenit extrem de echilibrat la inceputul reprizei II, tabara ungara egaland prin Zsuzsanna Tomori (10-10, 35). Carmen Dolores Martin şi apoi Macarena Aguilar au marit iar avansul pentru SPANIA (12-15, m.43), dar nu a fost suficient pentru a echipa Dueñas. A fost un joc in care, in mod normal nu ne puneam mari sperante, dar era evident ca Ungaria era un alt fel de adversar pentru Spania si Coreea decat China pentru noi si Norvegia. Si parca lucrurile au luat simetric aproape, o aceeasi intorsatura ca la precedentul joc Norvegia-Coreea de Sud. Exact in acelasi minut 53, cand vecinele noastre au egalat la 18!! dupa ce Spania condusese tot jocul tot ca la respectiva partida la 2-4 goluri. A fost tot un final incandescent, dar de data aceasta cu Ungaria luptand pentru egal in ultimele momente. Si minunea s-a intamplat cu 6 secunde inainte de final cand Zacsik a egalat si adus sperante in tabara maghiara pentru un loc in primele 8 la acest mondial, obiectivul declarat al federatiei din tara vecina, inainte de inceperea competitiei. Foarte interesant a fost ca Spania a mai avut TO la dispozitie si a incercat si ea sa marcheze, dar o aceeasi gresala in atac ca a lui Breivang in meciul cu Coreea, era sa aduca victoria nesperata in cele 60 minute de joc, in extremis maghiarelor.
Marcatoare Spania cu Ungaria: Cristina González, Barno (3), Martín (6, 4 din 7m), Nely Carla (-), Bea Fernández (1), Cuadrado (1), Mangué (2, 1 din 7m), Aguilar (2), Benzal (-), Pinedo (1), Begoña Fernández (4) Oncina (1).
Spania – Coreea de Sud 28-27
Portarita romanca Ciobanu a fost una din artizanele marii victorii
Echipa castigatoare cu Coreea 28-27: Ciobanu (p), Cristina González (p), Andrea Barnó (-), Carmen Martín (2), Beatriz Fernández (2), Verónica Cuadrado (-), Marta Mangué (6, 2 din 7m), Macarena Aguilar (8), Nuria Benzal (1), Elisabeth Pinedo (1), Begoña Fernández (7), y Noelia Oncina (1).
„Ibericele au fost si la carma acestui joc, aflându-se aproape întotdeauna de ca un iepure intre alergatori, şi în a doua jumătate a ajuns să aibă patru goluri în mod repetat. Coreea nu a renuntat niciodata dar si-a pierdut rasuflarea presata de sfârşit şi a clacat in final. Begoña Fernandez a marcat un 28-27 si Mihaela Ciobanu a aparat mingea din ultimul minut, reuşind să tina în mana dorinta de a deveni victoriosi in Asia „ a descris pe scurt meciul celebrul Marca.
Meci echilibrat in marea lui parte. Insă, după pauză, intensitatea a crescut de la apararea spaniolă şi spre atac, unde trioul Begoña Fernandez (7), Marta Mangue (6) şi Macarena Aguilar (8), plus munca de succes a echipei, din care s-a remarcat in mod evident portarita de origine romana – Ciobanu Mihaela, a provocat prima detasare mare (22-18).
Coreea nu a renunţat şi interventiile portarului lor şi greşelile ibericelor au pus-o înapoi în joc, dar Jorge Duenas – antrenorul Spaniei, a ştiut să gestioneze mai bine finalul şi a cules o victorie valoroasă.
Antrenorul spaniol credea prin declaratiile dupa aceasta partida oferite celui mai important ziar – Marca, că: „Cel mai important lucru este să ne amintim că încă nu am castigat nimic. Există inca destule meciuri inainte în competiţie şi, ca sa mentinem ceea ce am făcut bun până acum, trebuie să continuăm pe aceeaşi linie de muncă.”
Olimpiada – Participari/loc
1992: 7., 2004: 6.
Campionat european – Participari/loc
1998: 12., 2002: 13., 2004: 8., 2006: 9., 2008: argint
Trei meciuri ale Spaniei, castigate doua la limita si unul egal (Coreea de Sud, Romania, Ungaria) ne demonstreaza ca Spania nu este un adversar asa de puternic. Nu am vazut decat meciul cu fetele noastre (din cele trei), dar dupa semifinala vazuta azi mi-am dat seama ca Spania daca nu este ajutata de arbitrii este o echipa de pluton care nu-si merita pozitia ocupata pana acum in clasament. Inclin sa cred ca si cu Ungaria si Coreea au castigat fiind avantajate discret, cel putin la jocul dur din aparare si la fortarile in atac nesanctionate. Azi in meciul cu Franta cand arbitrii au sanctionat corect toate neregulile Spania a iesit din teren invinsa. Pacat ca la un C.M. soarta unor echipe este hotarata in mod incorect de niste oameni care au pretentia ca-s arbitrii. Asta nu scuza comportarea fetelor noastre cel putin in meciul cu Germania.