ROMANIA spulbera China 40-19

Rusia spulbera Germania 34-22

A inceput faza a II -a a grupelor la CM China, cu meciuri foarte importante pentru ROMANIA inca din prima zi! NORVEGIA – COREEA DE SUD de la ora 13,15 si UNGARIA-SPANIA de la 15,15

Dupa un meci echilibrat in primele 12 minute, Romania nu a lasat nici o sansa Chinei si s-a dsitantat incet si sigur pe tabela. Cu echipa a 2-a in teren si Tivadar pe foaia de joc, ne-am impus in final cu 21 goluri diferenta care asigura si egalul nationale noastre in meciul de maine cu SPANIA, in situatia probabila in care NORVEGIA dispune si de iberice, iar noi vom castiga si jocul cu Coreea de Sud. Sa vedem ce face Ungaria cu Spania si Norvegia cu Coreea…

Se fac calcule care sa ne fie favorabile! Dar meciul cu Spania de maine este primordial pentru ca Romania sa atinga din nou unul din primele 4 locuri mondiale. Tricolorele au si uitat meciul dramatic pierdut la un singur gol cu Norvegia, conform declaratiilor date de cea mai buna marcatoare din acel joc al Romaniei – Cristina Neagu. In acest week-end vom sti multe lucruri pentru situatia in clasament inaintea ultimei etape de marti dar am vrut sa va supunem atentiei cateva aspecte.

In primul rand primele 3 criterii de departajare in situatia cand 2 sau mai multe echipe se afla la egalitate de puncte in clasament, sunt urmatoarele:

1.Punctele castigate in meciurile directe

2.Diferenta de goluri in meciurile directe

3.Numarul mai mare de goluri inscrise in meciurile directe

Am inceput cu acest lucru deoarece exista posibilitatea in urma jocurilor din aceasta faza, ca anumite rezultate sa aduca grupa in aceasta situatie. Am vrea sa nu mai intalnim Rusia in semifinale. Iar in ciuda faptului ca am pierdut meciul cu Norvegia, care putea sa ne aduca linistea pentru semifinale, putem evita Rusia datorita meciurilor grele pe care aceasta le joaca in Grupa I a Main Round-ului cu Germania, Danemarca si Franta. Meciuri deosebite, cu altfel de incarcatura care ar putea destrama fizic aceasta nationala puternica ;i chiar daca am juca cu ea in semifinale, poate nu ar fi chiar asa rau! In urma celor 3 jocuri din aceasta faza, Rusia ar putea pierde primul loc in cealalta grupa si in situatia normala, in care am putea prinde locul 2 la noi in grupa am evita nationala care ne da fiori. De asemenea, Norvegia va incepe azi cu o partida grea, reeditarea finalei olimpice cu Coreea de Sud si ar putea sa faca si ea anumite surprize nedorite chiar si in compania Spaniei. Exista posibilitatea ca daca Coreea bate Norvegia si noi Spania, 4 echipe sa se afle la egalitate la sfarsitul fazei in grupa noastra. Avem 2 avantaje! Am pierdut la un singur gol cu Norvegia iar Spania a castigat doar la un singur gol cu Coreea (unu) iar Ungaria (care a declarat ca obiectivul lor este sa intre in primele 8 la acest CM) este un adversar mult mai puternic pentru Spania si Coreea decat este China pentru noi si Norvegia. Ungaria poate sa ne fie de mare ajuto! De maine incolo vom vedea, dar “micile detalii” pot si vor conta cu siguranta si in aceste 4 zile care urmeaza.