Comentati si SUSTINETI ROMANIA pe CHAT-ul nostru!

E CEA MAI BUNA DE LA MONDIAL!

Tinand cont de dificultatea jocului cu Ungaria si de numele adversarului, Romania avea in fata unul din jocurile importante de la acest mondial. A fost unul din primele jocuri de interes ale turneului final dupa cele desfasurate in grupa A de Germania-Danemarca si Franta-Brazilia. L-am privit cu foarte mare atentie si am reusit poate cea mai buna repriză facută de vreo echipa in China, tinand cont de cele precizate.

Dupa un inceput echilibrat, a venit minutul 13, care a fost cu ghinion pentru echipa maghiara. De la scorul de 5-5, inregistrat atunci, Romania nu a lasat nici o sansa adversarului, în cele 17 minute rămase si nu a încasat decat 2 goluri până la final. O apărare deosebită, aşa cum işi doreşte Radu Voina şi iubitorii handbalului de la noi,  şi o avalanşă de goluri cu LECUSANU şi STANCA in prim plan, au dus la avantajul liniştitor de 9 goluri la pauză. De remarcat şi eficienta extraordinară a centrului nostru cu 12 goluri/ 13 aruncări şi a Cristinei Vărzaru care a avut 100% procentaj pană la finalul partidei cu cele 4 goluri marcate, din care 2 în momentele cheie ale jocului, atunci când Ungaria era aproape de noi in a 2-a repriză. Un rol hotărâtor pentru marja câştigată în primele 30 minute, care ne-a adus în final prima victorie importanta la acest mondial au avut-o si cei mai buni pivoti din lume, Manea şi Stanca, care au scos numeroase eliminări în tabăra maghiara (6X2 minute) şi jocul nostru curat in apărare, bloc ce nu a primit decât o singură eliminare in cele 60 minute de joc (Neagu – 35).

Urmează jocul cu Tunisia de joi, dar, poate cel mai asteptat meci şi în aceeaşi măsură şi cel mai important pentru atingerea semifinalelor, chiar dacă jucăm în prima fază a grupelor, este jocul cu NORVEGIA de vineri, începând cu ora 13,15. Să sperăm în acelaşi joc bun al tricolorelor făcut în cea mai bună repriză de la mondial, şi lipsit de sinusoide ca în a doua repriză cu Ungaria. Intr-un asemenea mod de exprimare, Norvegia poate fi invinsă iar drumul către semifinale, larg deschis!