După ce am anunţat în premieră că Palinger si Gorbicz nu au facut deplasarea cu lotul Ungariei la CM China, corespondentul nostru aduce ultimele stiri înaintea primului examen important de azi. Aveti mai jos şi toate informatiile ce le-am oferit iubitorilor de handbal despre echipa Ungariei, înca dinaintea începerii CM CHINA.

Corespondent: Oana-Szasz Ilona

UNGARIA-CHILE 48-14 (24-6)

Inca o  victorie in tabara maghiara, in decurs de 10 min. scorul era deja 8-3 (aproape minutul si golul). Handbalistele maghiare nu s-au concentrat intotdeauna, au ratat mult. In repriza a II-a, Pastrovics a aparat poarta Ungariei, iar în câmp au intrat si Juhasz si Orban. Cea mai eficienta jucatoare a fost extrema stanga, Verten, care a dat 8 goluri, jucătoare importantă în angrenajul vecinilor nostrii .Asa a mai castigat Ungaria 2 puncte.

SURSA: www.kezi.hu

ECHIPA UNGARIEI  INAINTE DE  MECIUL CU CHILE

Romania a castigat cu usurinta in fata handbalistelor ‘’amatoare’’ din Chile, motiv in plus care obliga Ungaria, sa castige in urmatorul meci. Cu toate ca echipa maghiara este departe de perfectiune, tinand cont de prestanta din meciul cu Tunisia, au avut castig de cauză cu 8 goluri avantaj.

Si, daca tot este Mos Niculae (ziua de nastere a portarului Palinger Katalin,care, din 1996 nu a mai absentat din echipa nationala), Bulath Anita nu va juca meciul urmator, cu Chile (usor accidentata), si,s-ar parea nici Toth Timea. Interesant este ca, intr-un meci cu adversari ’’amatori’’, este mult mai neplacuta situatia, deoarece accidentarile sunt mai frecvente. Echipa din Chile este prima oara la un C.M.

Unele jucatoare maghiare sunt racite,jucand meciurile de pragatire la 6 grade C. Nu trebuie sa desconsideram nici o echipa, fiecare meci da posibilitate in plus ,sa joace toata lumea, sa arate ce poate’’- declara Matefi Eszter, antrenoarea Ungariei (o românca! Născută la Targu Mureş), care a fost nemultumita in ceea ce priveste eficienta atacului si valorificarea in superioritate numerica, după prima partidă cu Tunisia.

Primul meci este intotdeauna mai greu, urmatoarele vor merge mai bine”-este de parere Tomori Zsuzsanna.

In ultimul meci de pregatire inaintea startului la CM:

UNGARIA-Germania 24-19 (11-6)

Dacă in China s-ar desfăsura C.M. al meciurilor amicale, Ungaria ar avea sanse serioase la primele locuri. Dupa victoria de marti, impotriva gazdelor, a urmat inca un meci castigat: cu Germania.

Reprezentantul echipei, Szanto Andras declara in presa maghiara: ”In prima repriza a inchis poarta Herr Orsolya, apoi, in repriza a II-a  a fost randul lui Triffa Agnes. Linia de aparare a functionat foarte bine, iar in atac, cea mai eficienta jucătoare s-a dovedit a fi Bulath Anita”.

Bodi Bernadett se luptă in continuare cu viroza. Accidentatele Pastrovics Melinda si Kovacsis Aniko (probleme cu glezna) nu au putut intra pe teren.

Primul meci oficial al Ungariei va avea loc sambăta, ora 15,15 , impotriva Tunisiei.

Sursa:kezi.hu

UNGARIA CÂŞTIGĂ PENULTIMUL MECI DE PREGĂTIRE PENTRU C.M. CHINA. UNGARIA – CHINA 30-24 (16-13)

Cu 4 zile înainte de startul de la C.M din China, echipa Ungariei a căştigat cu 30-24(16-13) împotriva echipei gazde, într-un meci de pregătire.

Reprezentatul echipei, Szanto Andras, a declarat: “Jocul a pornit mai greoi, dar chiar şi aşa am reuşit să ne distanţăm.După pauză, şi-au intrat fetele în mănă.Apărarea a închis foarte bine.Bodi Bernadett încă este bolnavă, nici accidentatele Kovacsics şi Juhasz nu au putut intra pe teren”.

Joi, ,jucătoarele maghiare mai au un meci de pregătire cu Germania.

Romania va întâlni primul adversar puternic la CM China în Grupa C – Ungaria, luni – 07.12.2009, ora 15,15. Partida va putea fi urmărită în direct pe TVR 1 şi înregistrat pe TVR 2 începând cu ora 19,00

SURSA: www.nemzetisport.hu

CE FAC HANDBALISTELE MAGHIARE?

Duminică, 30.11.2009, handbalistele  maghiare  au participat, la Suzhou, la două antrenamente de acomodare.

Luni dimineaţa , lotul reprezentativ al Ungariei a luat o pauză şi a pornit la plimbare prin oraş, uitănd de handbal-pentru cateva ore. Apoi au avut pregătire tactică ( vizionare video), după care,fetele s-au relaxat pană seara la ora 17,30, cand au avut antrenament.

“Vremea este potrivită,mai mult mohorată”-spune Szanto Andras, reprezentantul oficial al echipei “Primele 2 zile a fost mai greu, datorită decalajului de fus orar ( 7 ore), dar ne-am obişnuit.Accidentatele se prezintă bine, suntem optimişti”-mai declară Szanto Andras.

Marţi dimineaţa(1.12.2009),la Suzhou, echipa Ungariei joacă un meci de pregătire cu echipa gazdă. Va lipsi de pe teren Bodi Bernadett( extrema dreaptă), care este îngrijită de medicul echipei,fiind cu febră.Acest meci este penultimul, înainte de începerea C.M.Joi mai au un meci cu Germania.

SURSA: http://www.kezi.hu/cikk.php?opid=209&cikkid=3516

NAŢIONALA UNGARIEI pentru CM China este:

Portari: Herr Orsolya (Vác), Pastrovics Melinda (Alcoa-Fehérvár), Triffa Ágnes (DVSC-Korvex)
Extreme dreapta: Bódi Bernadett (Mondi-Békéscsaba), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
Interi dreapta: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Coordonatori: Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-RightPhone)
Pivoţi: Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Tóth Katalin (Mondi-Békéscsaba)
Interi stănga: Szekeres Klára (Mondi-Békéscsaba), Tóth Tímea (Vác), Zácsik Szandra (Krim Ljubljana)
Extreme stănga: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO), Juhász Gabriella (DVSC-Korvex)

Două nume importante lipsesc:Gorbicz Anita(accidentată) şi Palinger Katalin( a renunţat la echipa naţională deocamdată din cauza unor motive personale).