EXTRATERESTRII! DOAR O ECHIPA MARE CASTIGA ASA! La fel ca si Brazilienii fotbalului sau Neo-zeelandezii rugby-ului…Iata-i pe francezii handbalului!” – vedeti cu cine se compara expertii in handbal – revazand Dream Team-urile sportului mondial! (In ce sport s-a castigat 17 titluri europene de catre aceeasi tara – cititi mai jos)

Într-o arena cu aproape 15.000 oameni – la Malmo, care i-a fost nefavorabila, Franţa nu a fost scufundata! (n.r. in minutele de prelungiri cand DAN cunducea cu 33-32, intorcand formidabil rezultatul in fata FRA). S-a ridicat si a castigat ca o mare echipa a lumii Asa a titrat celebul L’Equipe, dupa Finala Mondialului castigata de Franta

VIDEOCLICK AICI pentru a viziona: EXPERTII IN HANDBAL LA SOSIREA PE CHAMPS-ELYSÉES

Michaël GUIGOU a zburat aproape de sonerie ca să-L răstignească pe Niklas Landin, (n.r. – portarul care i-a dus pe scandinavi in prelungiri) nordicii regretand timpul pierdut cand au avut superioritate…a continuat celebul L’Equipe, salutand performanta deosebita realizata de handbalul masculin francez si al doilea titlu mondial consecutiv obtinut de acesta, duminica seara in Suedia!

In editia online de luni, spre seara, in urma castigarii celei de-a patra mari finale consecutive de catre “Cocosi”, ziaristii francezi au facut o comparatie foarte interesanta cu marile echipe ale lumii, din toate sporturile – galerie mondiala in care isi are locul de acum si “Les Bleus”! Acestia au titrat intr-un titlu sugestiv:

“La fel ca si Brazilienii fotbalului sau Neo-zeelandezii rugby-ului…Iata-i pe francezii handbalului!”

In cadrul articolului publicat, ziaristii francezi au comparat performantele handbalului masculin francez cu echipe celebre, cum ar fi Brazilienii condusi de Pele (Anii 70), Neo-zeelandezii din care au facut parte Sean Fitzpatrick, Lomu sau Umaga (Anii 87) sau Dream Team-ul american la Baschet – condus de Michael Jordan, Magic Johnson, Charles Barkley, Pat Ewing (Anii 1992), dar si alaturi de o fantastica echipa de Volei a Braziliei – castigatoare a JO in 2004 dar si tripleta consecutiva mondiala in 2002,2006 si 2010, astfel Nationala Cocosului Galic la handbal masculin se inscrie in randul marilor realizari sportive ale lumii! Din comparatie nu lipsesc nationalele SUA la fotbal feminin, sau a Danemarcei la handbal feminin (Titlu mondial, olimpic si european – anii 96-97) , precum si celebra formatie a URSS la baschet feminin – care poate nu va fi intrecuta niciodata in analelele sportului, cu cele 17 titluri europene obtinute intre 1960 et 1991, cinci coroane mondiale intre 1959 si 1975 si doua titluri olimpice obtinute in 1976 si 1980!!! Din comparatie nu lipseste mai putin cunoscuta in zona europeana, dar totusi celebra selectionata a Indiei la hochei pe iarba!

CLICK AICI – pentru a citii intregul articol din L\’Equipe

Claude Onesta pentru L’Equipe:Dupa partida am stat 45 minute singur in autocar. Aproape nici nu am apucat sa intru la vestiare sa ma bucur. Am avut optzeci şi doua SMS-uri  pe telefonul meu. Mi-a luat timp să le citesc… 🙂 n.r. rade; Nu, într-adevăr, aveam nevoie să respir. dupa tensiunea nervoasa, care a fost acolo – pe teren. Competiţia a fost lunga şi foarte complicata. În viaţa de zi cu zi, am fost mai exigent decât în anii precedenţi – la acest mondial“.