Neagu si Jicha (CEH) - cei mai buni handbalisti din lume in 2010

 CRISTINA NEAGU a primit inaintea FINALEI CM SWE 11 (FRANTA – DANEMARCA, (dum – ora 18:00), premiul pentru cea mai buna jucatoare din lume pe 2010 – decernat de IHF, impreuna cu un cec in valoare de 10.000 euro (mai mult decat ce a oferit Guvernul nostru pentru bronzul de la europene!). 

Jucatoarea romana Cristina Neagu a primit premiul pentru cea mai buna handbalista din lume pe anul 2010, astazi, la Malmoe, dupa finala mica a Campionatului Mondial de handbal masculin din Suedia. Presedintele Federatiei Internationale de Handbal (IHF), egipteanul Hassan Moustafa, si Kim Klastrup, din partea Grundfos, partener al IHF, au inmanat cele doua trofee, Cristinei Neagu, golghetera si cea mai buna jucatoare a Campionatului European feminin din 2010 (Danemarca si Norvegia), la care Romania a cucerit medaliile de bronz, si cehului Filip Jicha. IHF i-a desemnat pe cei doi sportivi cei mai buni handbalisti din lume pe 2010, in urma unei anchete la care au participat experti, jurnalisti si fani. Moustafa a inmanat trofeele, iar Klastrup cate un cec in valoare de 10.000 euro. 

REZULTATE ale votului privind “World Handball Player of the Year 2010” : 

FEMININ: 1. Cristina Neagu (Romania, 25%) 2. Katrine Lunde-Haraldsen (Norway, 23%) 3. Bojana Popovic (Montenegro,19%) 4. Grit Jurack (Germany 17%) 5. Liudmila Postnova (Russia 16%) 

MASCULIN: 1. Filip Jicha (Czech Republic, 31%) 2. Nikola Karabatic (France, 28%) 3. Thierry Omeyer (France,17%) 4. Igor Vori (Croatia, 14%) 5. Arpad Sterbik (Spain, 10 %) 

Karabatici - "la inaltime" si in pregatiri!

ECHIPA CM – asa cum a fost anuntata de organizatori, inaintea marii finale!

extrema stanga: Harvard Tvedten (Norway)
extrema dreapta: Vedran Zrnic (Croatia)

pivot: Bertrand Gille (France)
inter stanga: Mikkel Hansen (Denmark)
Centru: Dalibor Doder (Sweden)
inter dreapta: Alexander Petersson (Iceland)
Portar: Thierry Omeyer (France)


Cel mai bun jucator al Mondialului: Nikola Karabatic (France)