Alex Stamate - gol in ultima secunda cu Tunisia

ROMANIA – TUNISIA 30-29

Tricolorii au inscris in ultima secunda prin Stamate si au trecut de formatia africana in ultima partida de la Mondiale! Formatia noastra nu si-a indeplinit obiectivul la acest Mondial – intrarea in primele 12, iar in Consiliul de Administratie al FRH, dupa o analiza a evolutiei se vor lua masuri – inclusiv asupra bancii tehnice!

Naţionala masculină de handbal a României a încheiat cu o victorie la limită cea mai slabă participare din istorie la un turneu de Campionat Mondial, 30-29 cu Tunisia în meciul pentru locurile 19-20.

Africanii nu au condus deloc pe durata primei reprize. Tricolorii s-au aflat mereu în faţă, diferenţa maximă fiind de 4 goluri, şi au intrat la pauză în avantaj, 17-14. Trei goluri consecutive ale elevilor lui Vasile Stângă la începutul părţii secunde au mărit distanţa la 6 goluri, dar nu am scăpat nici de această dată de emoţii.

Tunisia a egalat în minutul 51, 24-24, ba chiar au preluat conducerea, 28-29 în minutul 58. A fost momentul când Vasile Stângă a solicitat timeout. Iulian Stamate a egalat, apoi portarul Mihai Popescu a salvat o lovitură de la 7 metri, pentru ca Alexandru Stamate să aducă victoria cu un gol marcat în ultima secundă.

Marcatorii echipei noastre: Florea 8 (4 din 7 m), Al. Stamate 8, Toma 6, Novanc 2, I. Stamate 2, Fenici, Mureşan, Sabou, Georgescu.