Franta - experta in handbal! A invins categoric Germania, cu 30-23, dupa ce au condus si cu 29-19

RomaniaAustralia 29-14, dar tricolorii au ratat obiectivul stabilit inainte de plecarea spre Suedia – “Calificarea in grupele principale ale mondialului.

SPECTACOLUL CONTINUA! Se cunosc 11 din 12 echipe calificate in Main Round! Vezi GRUPELE PRINCIPALE ale CM SWE 11, mai jos! Joi – SUPER JOACA HANDBAL! cu derby-urile tuturor celor 4 grupe!

Vicecampioana europeana si mondiala – Croatia, a terminat doar la egalitate cu Serbia scor 24-24, in Grupa C, rezultat ce trimite Serbia in primele 12 echipe la Mondialul Suedez, dupa ce si Danemarca a invins Algeria cu 26-19, in grupa noastra.

Nationala antrenata de V. Stanga, va termina pe locul 5, in grupa C si va juca pentru partidele de clasament – locurile 17-20 la acest CM!, in zilele de sambata si duminica – conform programului stabilit de organizatori! Adversar – locul 5 din grupa D: adica Slovacia/ Koreea de Sud (ora 17,30).

Astfel, joi de la ora 21,30 – Romania va juca ultimul meci din grupa cu Serbia – doar pentru palmares!

Ultimele partide din grupe, vor insemna si spectacol de calitate – derbyurile, care vor stabili si punctele cu care vor merge mai departe, fiecare dintre echipele calificate in Main Round. Super JOACA HANDBAL! – joi seara, cu intalnirile:

Franta – Spania (joi – 21,45) in Gr.A;

Islanda – Norvegia (joi – 20,10) in Gr.B;

Croatia – Danemarca (joi – 21,15) in Gr.C;

Polonia – Suedia (joi – 21,15) in Gr.D;

Sunt deja calificate pentru Runda principală 11 din 12 naţiuni, după 48 din cele 60 meciuri din Preliminarii: După Franţa (grupa A), Croaţia ( gr.C), Islanda, Ungaria si Norvegia (B) şi Polonia, Argentina si Suedia (D) acum Spania (gr.A) cat si Danemarca si Serbia (Gr.C) au luat bilete spre Malmö / Lund şi Jönköping, in urma partidelor jucate miercuri. Ultima echipa calificata in grupele principale se va stabili dupa partida din gr.A dintre Germania si Tunisia. Egiptul poate spera la calificare, doar daca colegii africani ar produce minunea in fata nemtilor!

GRUPELE din MAIN ROUND:

GRUPA I: Franta, Spania, Germania (Tunisia sau Egipt) – Islanda, Ungaria, Norvegia;

GRUPA II: Croatia, Danemarca, Serbia – Polonia, Suedia, Argentina.