Romania in fata a peste 10.000 danezi la Malmo - in aceasta seara!

ROMANIA – DANEMARCA, ora 21,15 LIVE TEXT in timp real pe CHAT-ul eurohandbal. Comentati impreuna cu noi partida, acolo!

Reintra Csepreghi?! Replierea in aparare poate fi cheia unui rezultat bun in partida cu echipa Scandinava. Urmeaza doua partide de foc pentru tricolori, in doua zile – cu Danemarca si Algeria (ce a fost aproape de o mare surpriza in fata Serbiei). Alexandru Stamate a devenit unul dintre cei mai curtati jucatori la acest CM, datorita inaltimii sale si a jocului foarte bun facut in fata Croatiei. “Trebuie sa avem ritm!” -DECLARATIA COMPLETA A ANTRENORLUI DANEZ – Ulrik Wilbek, INAINTEA PARTIDEI CU ROMANIA – mai jos!

A doua partida a nationalei masculine la Campionatul Mondial din Suedia, se joaca azi incepand cu ora 21,15! Peste 10.000 de danezi vor umple Malmö Arena (capacitate 13.000 locuri), anunta presa din tara scandinava, in speranta ca vor vedea un deznodamant fericit la baieti, dupa ce Romania feminin, le-a stricat fericirea de sarbatori, cu victoria din Finala Mica la CE Danemarca si Norvegia din decembrie 2010. Tricolorii pleaca si in aceasta partida din postura de outsider, Danemarca fiind vazuta – clar favorita, de catre casele de pariuri si lumea handbalului.

Vasile Stanga “Le-am cerut baietilor – in mod special, o atentie sporita pentru replierea in aparare”

Cum Danemarca joaca foarte bine actiunile de contraatac si faza II, replierea in aparare cat mai rapida, este un punct important in jocul echipei noastre in partida de diseara. In plus, in infernul ce va fi la Malmo, pregatirea psihica a jucatorilor nostrii – aproape toti debutanti la o astfel de competitie, este un alt factor ce poate fi important.

Nu avem nimic de pierdut in partida cu Danemarca – ci doar de castigat, insa daca scorul ne poate aduce pe final o mare surpriza, selectionerul nostru poate apela chiar si la Csepreghi, care nu este inca refacut 100%, pentru un astfel de meci – ne confirma surse din jurul nationalei !

Alex Stamate - 7g cu CRO

Dacă valoric nu ne putem compara cu forţele planetei cum este Danemarca, România se poate lăuda totuşi că are în lot câţiva băieţi falnici ca bradul. La 2,08 m, Alexandru Stamate este o adevărată forţă a naturii si al doilea cel mai inalt jucator al mondialului dupa croatul Kopljar (2,10 m)

Alexandru Stamate (208 cm, 110 kg) – din postura de rezerva la vicecampioana UCM Resita pe postul de inter stang, cu doar 12 goluri inscrise in Liga I masculin in acest sezon – stand in umbra lui  Adrian Petrea, a devenit unul dintre cei mai cautati handbalisti romani, de catre cluburile din afara tarii. Contractul jucatorului de origine baimareana, cu formatia caraseana, expira in aceasta vara, iar dorinta de afirmare pe plan extern, s-a vazut dupa o partida foarte buna si 7 goluri inscrise in poarta vicecampionilor europeni si mondiali – formatia Croatiei! Partida dupa care a devenit cel mai prolific tricolor, de pana acum, la Campionatul Mondial din Suedia, ce se desfasoara in aceste zile. Diseara cu Danemarca este o noua oportunitate pentru a-si face un nume in handbalul mondial si pentru alti tineri handbalisti din Nationala noastra.

Wilbek - antrenor DAN

“Acum începe Cupa Mondială pentru noi!  România este o echipa buna si are in sustinerea ei câtiva aruncatori puternici, un centru luminos iar cel puţin vineri împotriva Croaţiei, am vazut de asemenea, un portar fantastic (N.r. Popescu Mihai). Dar, adversarul se repliaza destul de greu, ceea ce inseamna ca trebuie sa avem ritm bun in jocul nostru” , spune Ulrik Wilbek pentru hbold.dk.

Comentati impreuna cu noi partida, pe CHAT-ul eurohandbal!