ROMÂNIA DEBUTEAZĂ LA CM CHINA – SÂMBĂTĂ, ORA 11,15 – ÎN DIRECT PE TVR 1, ÎMPOTRIVA STATULUI CHILE

Urmariti transmisiunile LIVE VIDEO-CHAT din Clubul EUROHANDBAL si Comentaţi pe CHAT-ul nostru! CM CHINA

Logo_CMChinaSuzhou, in Provincia Jiangsu este locul de unde, pentru următoarele 10 zile, naţionala feminină a României intră in competiţia din turneul final al CM China şi încearcă intrarea în primele 4 echipe ale lumii. O singură zi ne mai desparte de startul Campionatului Mondial feminin de handbal din China, tricolorele făcând parte din Grupa C. Fetele antrenate de Radu Voina se afla de o saptamana la locul evenimentului, în localitatea Suzhou, unde va disputa jocurile atât din prima faza a Mondialului, precum şi din faza a II-a a grupelor, în mod aproape sigur.DSC04460

România va debuta la CM sâmbătă, 5 decembrie, începând cu ora 11,15 ora României – ÎN DIRECT pe TVR 1, având ca adversar naţionala statului Chile. Radu Voina va anunţa lotul de 16 pentru prima fază a competiţiei, sâmbătă dimineaţa înaintea primului joc. Cele mai mari şanse de a fi rezerve în aceasta primă fază a grupelor fiind portarul Smedescu şi una din jucătoarele Chintoan, Moldovan. Lotul este mult mai bine după răceala cu care s-au pricopsit, îndeosebi pivotii Chintoan şi Manea, la sosirea în Asia. Radu Voina si fetele sale doresc apropierea de un loc in semifinale competitiei inca din prima faza a grupelor, drept pentru care pregateste foarte atent jocurile cele mai importante cu Ungaria si Norvegia din urm[toarele 7 zile. Programul meciurilor echipei nationale a Romaniei, in faza I a grupelor – seria C, la Campionatul Mondial China, este urmatorul:

Sambata, 5 DECEMBRIE, ora 11.15 (ora Romaniei): Romania – Chile

Duminica, 6 DECEMBRIE, ora 15.15: Japonia – Romania

Luni, 7 DECEMBRIE, ora 15.15: Romania – Ungaria

Miercuri, 9 DECEMBRIE, ora 15.15: Romania – Tunisia

Joi, 10 DECEMBRIE, ora 13.15: Romania – Norvegia.

Partidele vor fi transmise ÎN DIRECT de postul 1 al Televiziunii Naţionale, în comentariul stimabilului Dragoş Cojocaru, prezent la faţa locului, urmând ca datorită orelor foarte matinale, TVR să transmită şi înregistrat partidele după amiaza. Vă vom ţine la curent cu orele şi în zilele care urmează.

România are un program mai avantajos faţă de celelalte contracandidate din grupă – Norvegia şi Ungaria. Scandinavele joacă două meciuri cruciale în două zile consecutive. Cu Ungaria în 9 decembrie şi cu noi în 10 decembrie. Şi are probabil cea mai grea misiune. Ungaria joacă cu noi şi cu Norvegia având o zi liberă între meciuri, iar noi avem 2 zile între cele mai dificile 2 jocuri din grupă, disputând atunci şi un joc cu Tunisia.

Primele trei clasate in fiecare grupa se califica mai departe, iar cel mai probabil, ROMANIA va evolua in grupa principala 2 unde va întâlni trei adversare care vor trece mai departe din grupa D, mai mult ca sigur acestea fiind: Spania,Coreea de Sud,China.

Formaţiile calificate in grupele principale vin cu punctele acumulate in faza I – in fata celorlalte 2 grupări calificate. In aceste condiţii, meciurile din preliminarii devin foarte importante, pentru parcursul fiecărei formaţii. Daca ne referim la naţionala noastră, principalele adversare din această fază, se numesc Norvegia si Ungaria. Daca învingem aceste doua naţionale, vom merge in Grupa principala cu 4 puncte, ceea ce ne-ar uşura destul de mult drumul câtre semifinale.

În grupele principale, meciurile vor avea loc astfel:

sambata 12 decembrie,duminica 13 decembrie si marti 15 decembrie.

Cele mai bune doua clasate in grupele principale se califica pentru semifinalele care vor avea loc vineri 18 decembrie. Finala mica si finala mare vor avea loc pe 20 decembrie.