Balic Ivano - a condus magistral CROATIA in victoria cu ROMANIA

PARTIDA A FOST LIVE TEXT PE CHAT-UL EUROHANDBAL! VEDETI ACOLO INTREAGA DESFASURARE A EI, MINUT CU MINUT!

ROMANIA A CASTIGAT INCREDERE IN FATA VICECAMPIONILOR CROATI SI ANUNTA POSIBILITATI IN CRESTERE – PENTRU RESTUL MONDIALELOR!

Tricolorii au facut o prima parte de meci, excelenta! Avand in portarul Popescu, cu 9 interventii foarte bune – principalul om din aparare. Romania a primit un singur gol timp de 14 minute si s-a distantat pana la 5-1. Insa treptat, fantasticul Balic i-a “introdus” in meci pe coechipieri si Croatia a inceput sa isi revina. Stamate insa nu este de acord cu revenirea si ne aduce un rezultat surprinzator la pauza: 13-11!!! Si incepem sa speram…

La reluare, croaţii au arătat o altă faţă, si au egalat in doar patru minute, 14-14, preluand un minut mai tarziu conducerea, pentru prima data in aceasta partida.  Adversarii au fost condusi excelent de Balic, chiar daca am depus eforturi foarte mari in a reusi sa ii distrugem  creatia lui din faza ofensiva.

Croaţia s-a distantat mai intai la trei goluri avantaj, 17-14, iar apoi s-a distantat decisiv în pofida eforturilor echipei României de a tine aproape! Pe final vicecampionii europeni s-au multumit sa mentina mingea in posesie, asigurand primul succes la aceste mondiale. Stanga a incercat sa impulsioneze atacul in final, printr-un Time Out, dar cu totii stiam ca jocul era deja pierdut.

Alex Stamate - 7g cu CRO

Romania a avut insa un joc imbucurator in faza defensiva, daca ne gandim la meciul decisiv cu Serbia – ultimul din grupa C. Insa tricolorii au pacatuit in atac, acolo unde Stamate a facut un joc exccelent, dar nu a fost sprijinit de partea dreapta suficient! Ghionea a fost marcat de inceputul partidei cand a ratat un 7m – si asta s-a vazut in restul minutelor. Nici jocul pivotilor nu a fost la inaltime, astfel ca – partial, Stanga este multumit dupa prima partida. Se vedam ce vom reusi ulterior…

Prima ocazie pentru a ne imbunatatii jocul in atac il vom avea duminica de la 21,15 in fata Danemarcei, cand aproape 10.000 de danezi vor umple pana la refuz Arena Malmo!

Marcatori:

ROMÂNIA: A. Stamate 7 goluri, Florea 5, Jurcă 2, Fenici 2, Ghionea 1, Novanc 1, Sadoveac 1, Mureşan 1, Şimicu 1.

Croatia: Strlek 8 goluri, Balici 4, Zrnici 4, Vukovici 3, Vori 2, Valcici 2, Buntici 2, Lackovici 2.

PRESEDINTELE CRISTIAN GATU: “Echipa s-a autodepasit, cel putin in prima repriza. A fost o repriza buna pentru noi, chiar peste asteptari. La sfarsit baietilor le-a parut rau, au vazut ca puteau realiza mai mult decat s-a facut azi. Poimaine ne vom bate foarte serios cu Danemarca pentru a intra in grupa principala” a spus acesta pentru sport.ro, imediat dupa terminarea partidei de la Malmo.

Tot vineri, în grupa C, mai unt programate partidele dintre Danemarca-Australia, respectiv Serbia-Algeria.

Tricolorii vor juca în continuare cu echipele Danemarcei (duminică), Algeriei (17 ianuarie), Australiei (19 ianuarie) şi Serbiei (20 ianuarie). Obiectivul naţionalei României este calificarea în grupele principale ale competiţiei.