Valentin Ghionea - juc. anului 2008 in ROM, poate fi unul din punctele forte !

ROMANIA – CROATIA, vineri ora 19:00 – IN DRECT pe DOLCE Sport si Live Text in timp real, pe CHAT-ul eurohandbal.ro

Romania intalneste in prima partida a mondialului suedez, a doua favorita la titlul suprem – asa cum este vazuta de marea majoritate a caselor de pariuri, in lotul careia se afla mai multi jucatori super valorosi, in frunte cu celebrul Ivano Balic (31ani-190cm-97kg) – cel mai bun jucator de handbal din toate timpurile, asa cum a fost declarat de oficialii Forului Mondial.

Toate datele despre ultima partida a Croatiei (cu Franta),si Caseta Tehnica, le aveti mai jos…

Romania a ajuns joi la Malmö – localitatea gazda a primelor doua partide de la CM si a efectuat in sala anexa la Malmo Arena, un antrenament usor, inaintea partidei de debut la turneul final. Vasile Stanga nu se va putea baza, mai mult ca sigur pe Csepreghi – inca nerefacut complet, dupa accidentarea suferita la Turneul amical din Elvetia, efectuat de nationala noastra week-end -ul trecut.

Este o partida, in care selectionata noastra poate vedea exact, in ce masura sistemul defensiv, poate da roade la acest mondial. Plecand cu sansa a doua, in partida cu croatii vom putea vedea exact cum se vor comporta baietii nostrii, in incercarea de a bloca aceasta forta ofensiva, condusa de super mingicarul Balic, in perspectiva meciului la care ne gandim cu totii – cel cu Serbia, care ne poate duce in Main Round.

Croatia a fost prima echipa care a ajuns la Malmö, venind direct de la Turneul amical de la Paris, a doua zi dupa sfarsitul ultimelor pregatiri efectuate acolo. A efectuat primul antrenament pe taram scandinav, marti – in 11.01., lotul pregatindu-se pe doua echipe: una la teren si cealalta la sala de fitnes, din incinta Arenei de pregatire.

In ultima partida amicala, Croatia a fost invinsa de selectionata Frantei la limita cu 28-27, Omeyer – portarul FRA, aparand ultima aruncare a lui Balic, din finalul meciului,  coordonator ce se pare ca nu este intr-o forma foarte buna. El a reusit in partida de la Paris, doar 2 goluri din 9 aruncari!

Intalnirea dintre cele doua favorite la castigarea CM, a adus in tribunele de la Palais Omnisports din Paris-Bercy, peste 14.000 de spectatori, care au fost incantati de ce au vazut in lupta dusa de cele doua echipe. Interul Lackovic (6g/8a) si  Zrnic (6g/8a 7m 1/1), au fost principalii autori cu golurile – in tabara oaspetilor de la Paris.

Balic Ivano - In HCM Ct - CRO Zag

FRANTA / CROATIA : 28-27 (12-13)
Palais Omnisports de Paris-Bercy. Finala Turneului FDJ Paris

Franta: Portari: Omeyer (19/46, 7m 0/3), Karaboué; Jucatori: Fernandez (7/11 7m 3/4), Dinart (1/1), Barachet (2/3), Gille B. (2/4), Joli (2/3, 7m 2/3), Karabatic (3/6), Accambray, Abalo (3/4), Sorhaindo (1/1), Roiné (0/5), Bosquet (2/3), Bingo (0/1).

Croatia: Portari: Alilovic (13/38 7m 0/5), Pezic (2/5, 7m 2/5); Jucatori: Balic (2/9), Duvnjak (1/9), Lackovic (6/8), Zrnic (6/8 7m 1/1), Kopjlar (3/5), Vori (1/2), Gojun, Matulic (1/1), Vukovic, Buntic (0/1), Strlek (5/5 7mt 2/2), Musa, Nincevic (1/1).