A.Stamate in partida cu ELVETIA

ROMANIA – NORVEGIA 32-31 (16-18) ,

in ultima partida de pregatire inainte de Mondiale. Insa trebuie sa “ridicam capul” mult mai sus, ca sa avem sperante sa trecem de grupe in Suedia! (Trebuie sa invingem una dintre echipele: Danemarca, Croatia sau Serbia)

Echipa naţională a Norvegiei a casigat a 39-a editie a Yellow Cup, desfasurata în Eulachhalle din Winterthur (ELV). CLASAMENT FINAL: 1.Norvegia, 2. Slovenia, 3. Elvetia, 4. Romania. Formatia Slovena a invins in ultima partida a turneului, echipa gazda – Elvetia, cu 39-37.

Romania a reusit sa furnizeze surpriza, în ultima zi a turneului, administrand singura înfrângere castigatoarei Yellow Cup – Norvegia, scor 32:31, răscumpărandu-si moralul inainte de mondiale,  dupa cele două înfrângeri înregistrate in primele doua zile ale competitiei.

Într-un joc pur de pregatire, în care Norvegia nu a avut pe foaia de joc nici un pivot (nici Bjarte Myrhol şi nici Shooter Kristian Kjelling nefiind folositi), românii au gestionat mai bine finalul partidei, care a fost punctul culminant –informeaza site-ul destinat competitiei pus la dispozitie de Federatia Elvetiana. Romania a inscris 5 goluri consecutive in finalul meciului, intorcand rezultatul in favoarea ei, Norvegia inscriind la ultimul atac pentru punctul 31.

Cel mai bun jucator din tabara noastra a fost interul dreapta Muresan (8g), secondat de Ghionea (5g) – in revenire de forma, precum si de cel mai in forma sportiv al nostru, de la acest turneu, gorjanul Florea (4g) – golgeterul LNMH cu 93 reusite in 10j in campionat. Nationala noastra a reusit astfel, sa ia pulsul unor jocuri puternice – avand adversari valorosi, la acest turneu, inaintea Mondialelor, spre care se vor indrepta marti, dupa o prezentare oficiala a lotului – eveniment organizat de FRH.

Norvegia – Romania 31:32 (18:16)
Eulachhalle, Winterthur – 600 spectatori – Arbitrii Meyer/Buache.

Romania: Ciubanu/Popescu, I. Stamate (2), Simicu (3), Toma (2), Ghionea (5/1), Georgescu, Jurca (2), Florea (4/1), Novanc (3), Sabou, A. Stamate (1), Muresan (8), Fenici (2), Savenco.

Norvegia: Erevik/Dahl; Björnsen (2), Lund, Tvedten (2), Mamelund (3), Rambo (6), Hansen (9), Samdahl, Skoglund (1), Koren (7), Paulsen, Tangen (1).