UPDATE: ELVETIA – ROMANIA 35-26 (18-15) in prima partida desfasurata de tricolori in Elvetia, conform informatiilor oferite de selectionerul Vasile Stanga! Florea (6/3 din 7 m) si  A. Stamate (4) au fost principalii marcatori de la noi. Vom reveni…

ROMANIA JOACA AZI DE LA ORA 20,00 – PRIMA PARTIDA, LA PUTERNICUL TURNEU AMICAL GAZDUIT DE ORASUL WINTERTHUR – ELVETIA. Sambata de la ora 19,00 intalnim Slovenia, iar duminica de la ora 14,30 – vom juca ultima partida de pregatire inainte de Mondialele din Suedia, cu selectionata Norvegiei.

Dupa un ultim joc de pregatire cu tineretul desfasurat in cantonamentul de la Izvorani – marti si incheiat cu 53-30 in favoarea seniorilor, conform informatiilor oferite de selectioner pentru eurohandbal,  Stanga a ales viitorul pentru nationala si l-a lasat pe Sania afara din lista jucatorilor nationalei pentru CM, nefiind impresionat de faptul ca acesta e jucator in Bundesliga la MT Melsungen – preferand dorinta de afirmare si tineretea lui Alexandru Şimicu (Poli Timisoara)! De asemenea antrenorul nostru a preferat ca in poarta sa il ia, datorita unei forme foarte bune  -pe suceveanul Pralea, in locul lui Ciobanu care nu a avut evolutii stralucite in ultima parte a campionatului la Tg Jiu. Acesta va fi insa rezerva la CM.

Acesta a anuntat Lotul României pentru Mondialele din Suedia (cel deplasat si pentru ultimul turneul amical care incepe de azi, in Elvetia): Portari: Mihai Popescu, Bodgan Pralea; Extreme stânga: Gabriel Florea, Alexandru Sabou; Interi stânga: Alexandru Stamate, Alexandru Şimicu, Alexandru Csepreghi; Centru: Cristian Fenici; Interi dreapta: Daniel Mureşan, Rareş Jurcă; Extreme dreapta: Laurenţiu Toma, Valentin Ghionea, Ionuţ Georgescu; Pivoţi: Marius Novanc, Dan Savenco, Iulian Stamate. In Scandinavia mai pleaca si Sadoveac si Ciobanu ca rezerve, dupa intoarcerea din Elvetia.

Vasile Stanga a mai declarat in exclusivitate pentru eurohandbal ca va urmarii in Elvetia sa puna la punct ultimele detalii in aparare, parte importanta in opinia dansului in realizarea unor rezultate pozitive, in perspectiva mondialului si va urmarii si alte mici detalii, pentru fortificarea ei.

Astfel singurul stranier din lotul nostru este chiar Jurca – care joaca chiar in Elvetia la campioana Kadetten S. Diseara acesta isi va intalnii o parte din colegi in prima partida de la “Yellow Cup” contra gazdelor elvetiene. Din lotul adversarului de la aceasta partida se remarca 2 jucatori ce vin din Bundesliga si au multe prezente si goluri pentru Elvetia: Manuel Liniger, 180 cm si 76 kg – de la TBV Lemgo (150 meciuri/666 goluri sub steagul Elvetiei) si Andy Schmid, 189 cm si 81 kg – de la Rhein Neckar Lowen ( 108 meciuri/473 goluri). Lotul adversarului contine si nume tinere si de perspectiva pentru handbalul elvetian, gazdele aducand cativa jucatori si de la nationalele de tineret si juniorti in cadrul lotului in vederea formarii unei echipe competitive in jurul acestor 2 experimentati jucatori.

Programul tuturor partidelor de la Turneul amical din Elvetia
vineri 7 ianuarie – ora 20.00
Romania – Elvetia, ora 22.00 Norvegia – Slovenia;
sambata 8 ianuarie – ora 19.00 Slovenia – Romania, ora 21.15 Elvetia – Norvegia;
duminica 9 ianuarie – ora 14.30 Norvegia – Romania, ora 16.30 Elvetia – Slovenia.

Partidele nu vor fi transmise la TV in Elvetia, decat partida de Sambata seara dintre Elvetia si Norvegia. Ramaneti aproape pentru a afla evolutia tricolorilor la acest turneu amical.

Romania – Elvetia precum si alte partide amicale ce se desfasoara in Europa inainte de mondiale sunt la casele de pariuri. Romania are cota de 2,55 pentru o victorie azi in Elvetia, in timp ce gazdele sunt favorite in opinia lor – avand 1,65. La egal cota este de 10,5.

Campionatul Mondial de handbal masculin este stabilit pentru perioada 13-30 ianuarie 2011, in Suedia. Romania va evolua, in ordine, cu Croatia (14 ianuarie), cu Denemarca (16 ianuarie), cu Algeria (17 ianuarie), cu Australia (19 ianuarie) si cu Serbia (20 ianuarie), in Grupa C.