ROMANIA – DANEMARCA, joi – ora 21,45 DIRECT pe TVR 2

Fiti interactivi cu corespondentul nostru la Aalborg! Puneti intrebari prin el pentru echipa noastra nationala la Conferinta de presa de dupa partida. Cele mai bune vom incerca sa le transmitem mai departe!

Emotiile cresc pe masura ce ne apropiem de startul partidei. Ne invaluie o dorinta si o speranta sa facem din nou lucruri marete prin sport, prin handbal. Da! echipa noastra nationala feminina este din nou in fata unei mari batalii sportive. Un spectacol pe care il urmarim aproape in fiecare iarna, dar parca acum, mai aproape ca oricand. Oricat de sentimentali si suporteri am fi, trebuie sa ne gandim ca mai multi factori pot influenta, jocul nostru de astazi, in bine sau in rau:

Julie Bonaventura (FRA)

Charlotte Bonaventura (FRA)

– forma de moment a jucatoarelor din cele doua tabere;

– cei 7.000 de spectatori care au fost deja infierbantati de antrenorul danez Pytlick:

– moralul care il avem asupra danezelor dupa ce le-am invins in ultimii cinci ani:

– cine rezista cel mai bine la presiunea enorma ce apasa pe umerii jucatoarelor din echipe, stiind ca ar putea merge in Main Round cu 4 puncte:

– inspiratia (sau nu) a EHF-ului de a delega la o partida de o asemenea incarcatura, doua fete arbitre din Franta:

– duelul celor doi portari PAULAAAA!!! da Paula (Sa-i dea dumnezeu inspiratie) fata in fata cu Mortensen! Karin cea mai buna din partida cu Serbia cand a ridicat in picioare o sala intreaga in primele 30 minute!

– JOACA HANDBAL!-ul, un slogan, care influenteaza in bine pana si arbitrii, spectacolul primand intre doua echipe apropiate valoric.

– abtinerea de la faulturi inutile, care aduc eliminari.

– intrarea in CE a lui Cristina Neagu – la valoarea pe care o are si pe care a demonstrat-o de atatea ori, dupa ce in meciul cu Spania a reusit un procentaj scazut (4 goluri din 13 aruncari conform statisticii ehf)

– experienta celor doua echipe, etc

Si multe alte elemente se pot enumera. Doar ca noi cu totii, speram ca in ciuda unui meci dramatic si plin de suspans, deoarece suntem mai realisti ca oricand, formatia noastra va fi cea invingatoare. Ar fi deja un pas important spre semifinale, spre un vis frumois, in aceste vremuri tulburi, in care doar nationala feminina de handbal (ne aducem aminte de meciul cu Franta, mai varsa lacrimi de bucurie…HAI ROMANIA!

Paula Radulescu poate fi din nou eroina noastra in poarta - in meciul cu DAN