TRICOLORUL A FOST MAI SUS DECAT STEAGUL DANEMARCEI IN SCANDINAVIA!

Tricolorul mai sus decat steagul DAN, in aceasta seara la Herning!

DANEMARCA – ROMANIA 15-16, IN FINALA MICA A CE DAN/NOR 10

Pentru Romania au marcat Neagu 6, Nechita 4, Elisei 2, Stanca 2, Fiera 1, Geiger 1.

Pe langa faptul ca Nationala feminina de handbal a facut o mare bucurie de sarbatori, romanilor, invingand Danemarca chiar la ea acasa trebuie sa remarcam niste realizari personale ale handbalistelor antrenate de Radu Voina. In fata danezilor ne-am luat revansa fata de infrangerea din grupe prin “JOACA HANDBAL!”, prin spectacol sportiv si fair play, prin realizari ale jucatoarelor care au fost mai bune decat ale danezilor.

Ionela Galca Stanca – la ultima prezenta sub tricolor, a reusit un turneu final fantastic, fiind a doua jucatoare in clasamentul eficacitatii, cu 28 goluri din 34 de aruncari (82%), doar Heidi Loke de la Regina Europei – Norvegia, intrecand-o cu un procentaj de 85% (40 g/ 48 a), insa jucatoarea nordica a jucat doar 7 partide la european, nu 8, cum a avut fantasticul nostru pivot.

FANTASTIC! Talida Tolnai a reusit senzationalul si cu acel procentaj exceptional din Finala Mica (53%), a urcat pana pe locul 3 in topul goalkeeper-ilor la acest CE, avand in final o medie al aruncarilor parate de 42% (95 aparate din 227 aruncari), in conditiile in care a jucat 5 ore si 24 min. in tot turneul (aprox 75%). Ea a avut de fapt, cele mai multe aruncari spre poarta sa, fata de primele doua clasate in ierarhia intocmita de statisticienii EHF la competitie – HARALDSEN Katrine Lunde (205 aruncari spre poarta) si LEYNAUD Amandine (198 aruncari)! In finala cu Danemarca a aparat si (more…)

BUNA DIMINEATA ROMANI!

***

SUNTEM BUNI! SUNTEM PE 3 IN LUME!

DATORITA UNEI NATIONALE EXTRAORDINARE!

 CEA FEMININA DE HANDBAL!

JOACA HANDBAL! si “SARBATORI FERICITE!”

***

 CADOUL SUPERB AL NATIONALEI PENTRU ROMANI:
Danemarca – Romania 15-16 (la Herning) in Finala mica a CE DAN/NOR 10 
P.S. SI NOI VA IUBIM FETELOR! 
TRANSMITETI UN MESAJ – FANTASTICELOR NOASTRE HANDBALISTE! 

TROFEUL CAMPIONATULUI EUROPEAN ESTE AL NORVEGIEI

FINALA CE DAN/NOR 10: SUEDIA – NORVEGIA 25-20 SCOR FINAL, dupa ce la pauza SWE conducea cu 11-10!

foto ehf-euro.com

Norvegia - Campioana Europei, foto ehf-euro.com

Desi au avut o prima repriza destul de stearsa, norvegiencele si-au revenit puternic in partea a doua, pe care ao dominat-o foarte clar. Interventiile portarului suedez nu au mai fost asa bune ca in prima repriza, iar favoritele la titlul continental au castigat trofeul fara probleme, asa cum toata lumea anticipa, inca de ieri. O echipa frumoasa a Norvegiei, care a jucat cel mai bine la acest european, singura infrangere a lor fiind chiar in fata finalistei – Suedia! Partida a avut loc atunci in cadrul Main Round-ului. iar toata lumea a pus acest lucru pe seama interesului financiar al competitiei – Suedia fiind foarte aproape de celelalte doua tari organizatoare. Si daca Romania juca un pic mai bine cu o zi inainte, sau macar la jumatate din capacitatea avuta in fata Danemarcei, vorbeam aproape sigur de o echipa a Suediei – revelatia CE, care a terminat pe locul 4! Asa insa, Suedia obtine un loc 2 mare, nesperat la inceputul europeanului nici de catre jucatoarele imbracate in galben nici de simpaticul antrenor – Per Johansson.

Am devenit o mare echipa a Europei si dupa pregatire facuta alaturi de Norvegia, (more…)