ROMANIA – DANEMARCA

joi – ora 21,45 DIRECT pe

Arbitrii: Bonaventura/Bonaventura FRA, Supervisor: Eliasz POL, Obsergvator: Nachevski MKD

O PARTIDA DE MARE MIZA, CHIAR DACA SUNTEM LA INCEPUT. ROMANIA POATE FACE INCA DE AZI, UN PAS IMPORTANT SPRE SEMIFINALE!

Stati aproape de colegul nostru aflat in Danemarca – azi incercam sa va oferim si mai multe surprize! Informatii inainte de partida, foto de la incalzirea tricolorelor si Conferinta de presa de dupa joc, doar aici pe eurohandbal!

Jucam in fata uneia din organizatoarele CE, iar atmosfera se anunta incendiara in Arena Gigantium, in aceasta seara! Asa a fost si cu Serbia, iar acum va fi si mai si! Mai ales ca e un meci foarte important pentru viitorul ambelor echipe in ceea ce priveste parcursul lor, la acest turneu final.

Nici nu au terminat bine meciul cu Serbia, ca danezii se si gandeau la partida cu Romania. La conferinta de presa transmisa de colegul nostru LIVE TEXT, oficialii danezi prezenti, au raspuns ca vad Romania in semifinale. “Romania are avantajul ca majoritatea jucatoarelor evolueaza impreuna la Oltchim

Varzaru a aratat ca se simte bine in Danemarca in meciul cu Spania

au completat acestia.

In fiecare an asteptam luna decembrie pentru a vedea poate singura nationala de succes care ne-a mai ramas. Dar acum, parca mai mult ca oricand nu mai aplecam urechea la astfel de aprecieri. Suntem mai modesti si mai determinati ca oricand, sa facem treaba.

Adversarul – una din tarile organizatoare este o altfel de ECHIPA fata de Spania si practica un altfel de joc. Este una in care se pune accentul si este valoros – grupul. Nu s-a remarcat in mod deosebit nici o jucatoare daneza in partida castigata cu Serbia, in afara de portarul Mortensen. Nu mai putin de 6 jucatoare nordice au reusit cate 3 goluri fiecare, doar KVIESGAARD Maibritt, avand 4 reusite.

Jocul lor este unul in viteza – pe faza II si contraatac, Danemarca neavand un gabarit impresionant, plin de forta, asa cum a fost in cazul Spaniei. Deci un altfel de meci, in care trebuie sa contracaram altfel punctele forte ale adversarului, replierea si apararea compacta putand fii din nou cheia succesului lui Voina si co.Paula se vede din prima statistica a CE ca este mai buna la aruncarile de departe, astfel ca ar putea devenii omul meciului daca nu lasam spatii pentru infiltrari si le obligam pe daneze sa arunce de la 9 m.

Antrenor gazdelor – Jan Pytlick a fost plin de laudă la adresa jocului danez, dupa meciul cu Serbia – cel puţin aşa cum a arătat el, în prima jumătate a partidei castigata cu 25-20. “A fost un început foarte bun pentru noi. Aveam ceva de care ma tot îndoiam: Am fost noi acolo – pe teren, si mental? Şi am fost! Am fost ascuţite în apărare şi pe contraatac în prima jumătate a partidei. Insa in a doua jumatate, nu am putut fi mulţumit cu ceea ce am vazut, ca jocul nostru a devenit plin de incertitudine! Practic suntem fericiţi pentru victorie. Dar este clar că NU putem juca împotriva României, asa cum am făcut în a doua jumătate. Deoarece romancele ne vor pedepsia completat antrenorul danez.

Le-am cam batut pe daneze in ultimele partide, insa totul se schimba la un meci oficial! Iar, daca in meciul cu Spania am avut informatii excelente de la Oana Soit, acum Cristina Varzaru este o foarte buna cunoscatoare a adversarului, dupa ce evolueaza de atata timp in Danemarca, recent prelungindu-si acordul cu Viborg, pentru inca doua sezoane.

Calculele sunt simple! daca vrem sa jucam cu trofeul european pe masa. Trebuie sa invingem azi. Daca si Spania invinge Serbia, ultimul joc al nostru, din grupa A, cel cu Serbia, devine unul “amical”. Si e importanta o zi -doua de odihna in plus, inaintea Main Round-ului care se joaca in doar 4 zile. Programul si acolo ne-ar avantaja: am juca cu a treia clasata din B (probabil Croatia) in a doua zi, in prima cu Muntenegru, iar pana la Rusia am avea inca o zi de pauza! Deci in total 2  zile mai lejere, intre cele mai importante dispute. Iar la acest CE, nimic nu ar trebui neglijat.

Mergand cu 4 puncte in MAIN ROUND, Romania mai are nevoie de doar o singura victorie mai importanta, in fata Muntenegrului (special) sau Rusiei, pentru ca nu credem ca, in fata Croatiei sa avem probleme (am invins-o si in recentul turneu amical din Franta). In plus Spania si Danemarca oricand poate sa castige la Rusia sau Muntenegru si sa le incurce pe amandoua. In acest fel, Romania ar evita in semifinala Norvegia, care este “sefa” pe partea ei de tablou (gr. C si D) – Ungaria, Suedia sau germania e greu de crezut ca o pot incurca!

RADU VOINA dupa victoria cu Spania – “Pas important pentru noi dar ramane atat si urmeaza ca peste 48 de ore sa avem al doilea joc si trebuie sa incercam de la meci la meci sa ne facem treaba si sa castigam”

FITI INTERACTIVI PE CHAT SI ADRESATI INTREBARI CORESPONDENTULUI NOSTRU! ACESTA VA VA TINE LA CURENT CU TOT CE SE INTAMPLA INAINTEA PARTIDEI CU DANEMARCA!

Paula Radulescu a fost din nou excelenta in poarta cu Spania si poate fi omul cheie cu Danemarca