Romania invinge Spania la debutul la CE DAN-NOR

ROMANIA – SPANIA 30-26 (15-10)

PREMIERA- CONFERINTA DE PRESA A FOST LIVE TEXT PE CHAT-UL EUROHANDBAL! In premiera am adus si poze de la incalzire cu tricolorele, inainte sa inceapa partida – corespondentul lucrand excelent!

Dar mai presus de o victorie in fata celor care ne-au chinuit atata in ultimele 2 sezoane, a fost jocul nostru hotarat si plin de “savoare” in fata unor iberice, care nu stiu altceva decat forta! Galca a inceput senzational si a terminat la fel de senzational partida, fiind declarata omul meciului pentru Romania. Ibericele au controlat inceputul partidei, insa Romania a revenit spectaculos in joc si a intors rezultatul pe tabela, mentinand un avans considerabil pe toata perioada partidei. Galca, Paula Oana 1 si 2 (Manea si Soit) au jucat excelent in atac, iar Varzaru a aratat de ce este capitanul nationalei. A sfarsit orice

Varzaru a aratat ca se simte bine in Danemarca in meciul cu Spania

speranta ibericelor, atunci cand cu 7 minute inainte de final acestea au revenit puternic pana la 3 goluri diferenta, dupa ce am condus de mai multe ori si la opt diferenta. A interceptat mingea si a inscris, aducand liniste in tabara noastra. Radu Voina a avut si el tarie de caracter si atinut Time Outul pana atunci cand trebuia – min.57, desi jumatatea reprizei 2, nu am jucat la cel mai bun potential. Am avut aceea cadere in joc, de care se teme Voina si staff-ul tehnic. Am castigat cel mai important joc la un european, ca el sa aduca moral si incredere – cel de debut. Si nu in fata oricui ci in fata unei formatii a Spaniei care vine cu titulatura de vicecampioana europeana. Un merit deosebit in victorie cu Spania a avut intreg blocul defensiv, care a blocat excelent jocul cu pivotul – Fernandez, al spaniolelor, acesta fiind un punct tare al lor. Semn ca si studiul video si analistul Cheregi prezent in Danemarca are un rol foarte important.

La sfarsit am avut placerea sa le “felicitam” pe spaniole la Conferinta de presa, aratand ca suntem o echipa care dupa atata timp este una si experimentata! Le-am felicitat si le-am transmis ca speram sa mearga mai departe. Noi suntem deja cu 1 picior si jumatate in grupa principala! Si ne uitam la Spania de deasupra, dupa un joc in care am fost tot timpul deasupra acestui adversar incomod 🙂

Varzaru cu 9 goluri reusite si Galca cu 7 au fost principalele noastre marcatoare. Neagu 4g, Soit 3g, Manea si Fiera cate 2, Elisei, Bradeanu si Tivadar – toate cate 1g, au completat caseta tehnica pentru noi.

De la adversarul nostru Spania s-a remarcat Pena cu 6g si Martin cu 5 reusite.

Noi am avut 3 eliminari iar Spania 2, iar la 7m a fost egal 3 la 3, doar ca ibericele au ratat unul.

Roxana Han - in atac cu Spania

FITI SI DV. INTERACTIVI PE CHAT – URMEAZA MECIUL CU DANEMARCA!

Spania – Romania, 26:30 (10-15, 16-15)

Spania: Cristina González y Silvia Navarro; Andrea Barnó (1), Beatriz Fernández (1), Begoña Fernández (2), Carmen Martín (5), Elisabeth Pinedo (3), Jessica Alonso, Macarena Aguilar (1), Marta Mangué (4), Nerea Pena (6), Nuria Benzal (1), Vanessa Amorós si Verónica Cuadrado (2).
Romania: Claudia Ungureanu si Talida Tolnai – Oana Manea (2), Ardean Elisei (1), Aurelia Bradeanu (1), Cristina Neagu (8), Cristina Varzaru (9), Ionela Stanca (7), Laura Feira (2), Magdalena Paraschiv, Melinda Geiger, Mihaela Tivadar cate (1), Oana Soit (3) si Roxana Han.
Evolutie scor:
Rep I – 2:1, 4:6, 5:10, 7:11, 8:13 si 10:15;
Rep II – 11:19, 14:21, 18:22, 19:24, 21:27 si 26:30.

Paula Radulescu a fost din nou excelenta in poarta