PENTRU SUPORTERI! Comentati partida pe CHAT si fiti interactivi cu reprezentantul eurohandbal, INAINTE si DUPA jocurile din grupa noastra!

SPANIA – ROMANIA, ora 19,15 – IN DIRECT pe

Arbitrii: Arntsen/Gullaksen NOR, Supervisor – Eliasz POL, Observator: Nachevski MKD.

Romania a ajuns cu bine in Danemarca si a efectuat aseara de la ora locala 7, primul antrenament oficial pe taram scandinav. Spania si-a anulat ultima verificare programata duminica cu Islanda, deoarece a avut probleme cu deplasarea, pentru a ajunge in Danemarca. Ce a facut echipa iberica, in ultima saptamana – inaintea jocului cu noi, dar si problemele medicale pe care le au, precum si declaratii ale antrenorului lor, mai jos!

Romania a ajuns luni in Danemarca si s-a cazat la Scandic Hotel din Aalborg, aflat la doar 4 minute de mers pe jos, de Gigantium Arena – locul in care va debuta marti de la ora 19,15 (ora Romaniei) la CE DAN/NOR 10, impotriva unei echipe dificile, cum este cea a Spaniei.

Un start greu de CE, avand in vedere ultimele partide si rezultatele obtinute in confruntarile nationalei noastre cu Spania, pe langa faptul ca este debutul la acest spectacol handbalistic – Romania intalneste vicecampioana europeana. Acum 2 ani Spania uimea lumea si juca finala CE desfasurata la Skopje, in fata Norvegiei. Insa si Romania are atuurile ei. In primul rand forta de atac si dorinta de revansa asupra ibericelor, care le -au auncat din lupta pentru podium la ultimele 2 competitii majore – CM China si CE Macedonia. In plus interul nostru dreapta – Oana Soit, care evolueaza in Spania a disecat foarte bine, impreuna cu Voina si analistul video al nationalei Cheregi (unul de succes  pentru Romania ultimilor ani) – jocul formatiei oaspete.  

Start si la spectacolul JOACA HANDBAL!, pe care danezii inca nu il “simt” la nivelul unei asemenea competitii de anvergura, deoarece corespondentul nostru ne transmite ca organizarea este una mediocra si lasa in multe momente de dorit. Promovare foarte putina, doar in centrul orasului existand un simplu afis care anunta turneul final, iar dupa cateva intrebari adresate danezilor, am aflat: “Handbalul este sportul nostru national, asa ca toata lumea stie de eveniment! Nu avem nevoie sa mai facem promovare!” au raspuns in corpore persoanele din Aalborg, chestionate de eurohandbal.ro.

“Sa luam pas cu pas fiecare meci si sa nu ne gandim de acum la final” a spus Chintoan Barsan – pivotul nationalei, pentru Televiziunea Romana

Spania – probleme cu deplasarea in Danemarca

Închiderea spaţiului aerian în întreg teritoriul spaniol, a anulat ultima verificare a formatiei iberice, programata pentru duminica la ora 16,00 in fata Islandei. Expeditia spaniola a fost obligata să ia măsuri pentru a călători în Danemarca, si a ajunge in timp util pentru a participa la Campionatul European. Prin urmare, jucătoarele şi staff-ul  nationalei, au călătorit cu autocarul în oraşul francez Lyon. De acolo, dupa somnul de o seara, a doua zi, echipa a călătorit cu avionul – plecare la 14:00 şi, cu o escală în Frankfurt, au ajuns pe teren danez la Billund, doar duminica la patru dupa amiaza, dupa un drum lung si obositor, pierzand si ele o zi de odihna si antrenament, asa cum a patit si Romania cand s-a intors din Germania.

O săptămână dedicată pentru recuperare – in formatia Spaniei

Spania a petrecut toată săptămâna, dinaintea turneului final, în satul andaluz – Vicar.

A fost o săptămână intensă de pregătire,  dar si pentru recuperarea mai multor  jucătoare care aveau un disconfort fizic: “A fost o săptămână bună pentru practică, deoarece grupul este foarte angajat să lucreze la ceea ce pregatim”  a spus antrenorul Jorge Dueñas pentru site-ul Federatiei Spaniole de Handbal.

Desigur, recunoaşte insa antrenorul spaniol – a fost o săptămână si dificila. “Probleme dificile fizice a unor jucătoare, mai ales Begoña Fernandez, care are în continuare probleme şi a continuat tratamentul.”  Ea este o jucătoare-cheie în echipa, cu toate acestea, se spera ca ea va ajunge in conditii optime la starul competitiei dupa partida de verificare cu Islanda, insa aceasta nu a mai avut loc.

În ceea ce priveşte activitatea desfăşurată în timpul săptămânii, antrenorul naţionalei Spaniei a precizat la care aspecte au lucrat “Concepte ofensive si defensive, în plus faţă de toate situaţiile pe care le-a intalnit, cel puţin în timpul turneu internaţional desfasurat în Spania” a precizat antrenorul spaniol pentru acelasi site al  federatiei spaniole.

Acesta a mai afirmat că scopul a fost “să părăsească Spania fara nici  o lucrare nefacuta“, dar, din cauza diminuării numărului de jucătoare, “Nu am putut lucra 6 la 6, aceste situatii, asa ca a trebuit să ne concentram activitatea, separat – pe fiecare dintre cele două zone” incheind pentru www.rfebm.com.