Radu Voina - selectioner Romania

Ieri, la Crama Domneasca din capitala, nationala feminina a Romaniei si-a prezentat lotul condus de selectionerul Voina, cu care va aborda aceasta editie a turneului final european. De pe drumul cu masina spre Danemarca, Presedintele Gatu a transmis mesajul sau, prin Secretarul General Marinescu.

Intr-o atmosfera degajata, cu un aer in care se simtea un iz de sarbatoare, mai realisti ca oricand, reprezentantii FRH si echipa noastra nationala impreuna cu sponsorii ei, au fost ieri in fata mass-media, cu o zi inainte de plecarea spre inca un turneul final de CE. In prezenta sponsorului NIRO cu care s-a incheiat un nou angajament, secretarul general Marinescu a inceput conferinta de presa cu mesajul transmis de Presedintele Gatu. Unul din care a reiesit foarte clar, eforturile foarte mari care se fac pentru a sustine echipele nationale in aceste vremuri negre, incepand de la sectorul juvenil, dar si respectul – parca mai profund ca oricand, pentru sponsorii FRH, care sunt alaturi de sportul nr.1 de echipa de la noi. Dar si unul, care tradeaza ca Presedintele este, pe langa seful delegatiei in Scandinavia, in primul rand un suporter al acestor fete minunate, deoarece, in final mesajului sau, seful FRH a transmis presei ca este sigur ca va relata obiectiv aceste eforturi ale federatiei si ale echipei, incheiind cu “Sa ne ajute Dumnezeu!

Radu Voina a prezentat apoi lotul cu care abordam competitia si a aratat, jumatatea de tablou foarte dificila in care este situata echipa noastra, aratand ca trebuie sa ramanem concentrati pe toata perioada turneului final. “Cu totii ne dorim rezultate bune, dar medaliile nu le avem in genti” ci trebuie sa muncim mult pentru ele a fost o declaratie a selectionerului care a incheiat cu un mesaj care spera ca il va spune mult mai bucuros romanilor, inainte de Craciun.

Doua sarbatorite a avut Romania ieri – Cristina Varzaru si Florina Barsan – Chintoan, pe langa cel care a condus sedinta – Secretarul General Mihail Marinescu. Iar capitanul echipei nationale a spus, ca an de an Romania se intalneste cu mass-media, inainte de plecarea spre turneele finale si promit tot felul de lucruri, insa acum deviza este sa vorbeasca pe teren! De aproape 15 ani isi sarbatoreste ziua de nastere in cantoinamentele echipei nationale, iar cu experienta acumulata Varzaru doreste sa obtina dupa aproape 5 ani de la Rusia, o noua performanta notabila cu Romania.

Directorul nationalei – Narcis Lecuseanu, a prezentat cele 3 randuri de echipament ale nationalei. Presedintele celui mai puternic club din Romania, care da si cele mai multe jucatoare pentru nationala – Ion Gavrilescu (Oltchim), a fost insa transant si a spus ca experienta si valoarea lotului nostru trebuie sa ne aduca rezultate, nu trebuie sa ne multumim cu putin si ca Romania trebuie sa fie in fata Europei. probabil ca stie el ce stie, atat timp cat este aproape de fete aproape pe tot parcursul anului.

Doina Melinte – sefa sportului la noi a avut un mesaj pentru sportive, venit din interiorul unei sportive: “Un sportiv, atunci cand isi doreste cu adevarat ceva de la o competitie majora, atunci el se si intoarce cu asa ceva!”. Un mesaj care arata ca fara multa munca si concentrare, poti sa iti doresti, mult si bine. Un mesaj care responzabilizeaza, dupa unul care a mobilizat – cel al lui Gavrilescu.

Incheiem si noi, ca si suporterii, stiind probabil ca la un turneu final, multi sunt factorii care influenteaza competitie, cu mesajul: “JOACA HANDBAL! SA VA AJUTE DUMNEZEU!”. Prestigiul handbalului nostru dar si numele Romaniei poate creste din nou prin mainile voastre – ale echipei nationale feminine de handbal!