ALEGEREA SELECTIONERULUI PENTRU ULTIMA JUCATOARE DIN LOT PENTRU CM
SE ÎNDREAPTĂ ÎNSPRE GEIGER?!… SAU BÂRSAN?!

România – România B, două jocuri de la 10,00 si de la 18,00 la Rm. Vâlcea

Astăzi naţionala noastră feminină va juca ultimele 2 meciuri de pregătire înaintea CM China, împotriva naţionalei B a României. Vor fi două jocuri test, începând cu ora 10,00 şi 18,00 la Sala Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea, care îl vor edifica pe antrenorul Radu Voina care este/sunt ultima/ele 1-2 jucătoare ce vor face parte din lista cu lotul pentru turneul final.

Melinda Geiger - HCM Baia Mare

Melinda Geiger - HCM Baia Mare

Daca Tivadar de la HCM Roman se pare că l-a convins pe selecţioner că este o soluţie pentru echipa naţională măcar pentru faza defensivă, alegerea ultimei jucătoare din lotul pentru China este singurul semn de întrebare. Chiar dacă la recentul turneu amical din Norvegia, Radu Voina a selecţionat-o pe Bârsan – Jolidon Cluj în timp ce Geiger – HCM Baia Mare, a rămas acasă, pivotul nu a avut o evoluţie strălucitoare în cele 3 jocuri, ea reuşind să înscrie în ultimele 2 partide de la turneu câte 2 goluri – cu Norvegia şi Croaţia. Geiger pare astfel favorită pentru a merge la turneul final, chiar dacă antrenorul nostru tine foarte mult la acest nou joc cu 2 pivoţi, care merge bine în ultima vreme şi aduce rezultate şi ar fi dorit să fie acoperit în cazul unei nefericite accidentări a uneia dintre titulare – Manea sau Galcă.

Ţinând cont de doleanţa expresă a lui Radu Voina, aceea că este nevoie de linişte la naţională, înaintea acestei competiţii, interesantă este idea celor de la Baia Mare, care au postat pe site-ul oficial al clubului o statistică care să vină în ajutorul lui Geiger, transmisă de la EHF, care o aduce pe Geiger pe primul loc al golgeterelor în cea de-a treia cupă europeană, cu 41 goluri marcate în 4 meciuri disputate. Pe locurile 2 şi 3 se află, dar cu 6 jocuri disputate, 2 echipiere olandeze DANICK SNELDER – 40 goluri, respectiv SARAH VAN GULIK – 34 goluri (ambele de la OMNI SV HELLAS DEN HAAG). De remarcat că Melinda Geiger, a marcat doar în dubla cu Urban Braşov din Cupa EHF – 30 goluri, 12 în deplasare şi 18 acasă, ceea ce o îndreptăţeşte să spere că ea va fi cea aleasă, mai ales ca surse ale eurohandbal ce au dorit să ramână anonime, au confirmat că i s-a cerut şi paşaportul pentru obţinerea vizei de China.

Radu Voina se află oricum în faţa unui moment neplăcut cu această alegere, deoarece unul dintre cele 2 cluburi ale jucătoarelor va fi cu siguranţă nemulţumit