Romania U17 lupta pana la capat, la CE junioare din Cehia!

UPDATE 2: Danemarca – Suedia 31:24 (15:8), astfel ca tricolorele vor juca pentru locurile 5-8 la acest CE.Pentru o calificate direct, la CM U18 de anul viitor, din Muntenegru, Romania trebuie sa castige partida urmatoare. Vom infrunta Franta – vineri de la ora 14, pentru locurile de clasament.

UPDATE: ROMANIA – RUSIA 26-32 FINAL! In functie de rezultatul partidei SWE-DAN, Romania va juca pt locurile 5-6 sau 7-8 la acest European!

DE LA ORA 18,00 SE JOACA ROMANIA – RUSIA! ULTIMA SANSA PENTRU CAREUL DE ASI ESTE LIVE VIDEOCLICK AICI!

COMENTATI PARTIDA CU NOI – PE CHAT-UL WWW.EUROHANDBAL.RO!

Aveam nevoie de un succes! Iar tricolorele au luptat din nou, pana in ultima secunda, pentru o victorie, care sa le apropie de semifinalele Campionatului European – Cehia 2011! Am obtinut in final un egal, care nu ne da afara din lupta pentru medalii insa ne scad sansele pentru acest deziderat! Insa este o bucurie sa vezi niste fetite, jucand un handbal spectaculos, in viteza si cu realizari tehnice si tactice deosebite! Unul pentru care da sperante pentru viitor! Declaratie Popa Sevistean si sansele de a ajunge in careul de asi – Vedeti mai jos!

In fata echipei noastre s-a aflat din nou, o echipa nordica, bine pusa la punct in aparare, in primele 30 minute. Insa meciul a fost unul de inalt nivel tactic, schemele de atac fiind dejucate de doua defensive cu lectiile invatate. In partea secunda, conditia fizica a jucatoarelor noastre si-a spus cuvantul. Incet am revenit in joc printr-un atac mai incisiv, condus in special de Perianu si Pricopi, dar si datorita unei apari mult mai bune fata de cea a suedezelor. Au fost realizari tehnice deosebite, cu goluri superbe realizate de ambele formatii, dar si ratari incredibile – specifice varstei (17 ani si mai tinere), insa un joc vizibil – in viteza mare, la standarde inalte, spre deliciul unui public destul de mic (250 spect).

Finalul a fost din nou de infarct! Cel putin pentru parintii fetelor noastre, iubitorii de handbal putand vedea LIVE STREAM, toate partidele de la acest CE, prin intermediul colaboratorului EHF –TVCOM.CZ. Dupa o lunga urmarire a adversarei, Romania preia conducerea in min.52 cu 23-22, dupa o superba reusita cu bolta din extrema dreapta, insa egalul revine imediat pe tabela. Presiunea rezultatului isi spune cuvantul in ambele tabere si se rateaza mult – bare sau apara portarii! Insa nimeni nu cedeaza in aparare. O face insa Romania, care se vede din nou condusa 23-24 in min.56! Revenim puternic in atac, insa ratam din extrema stanga – portarul Suediei apara! Dar recuperam dupa cateva secunde si egalam! Este minutul 58! Recuperam din nou in aparare – printr-o faza defensiva atenta si scapam prin Pricopi, pe contraatac! Singura cu portarul advers – MVP-ul formatiei noastre si in partida de ieri, rateaza incredibil! Nimic nu este terminat nici in ultimul minut! Portarul Dedu si apararea noastra recupereaza din nou mingea si mai sunt 50 secunde! Insa ne grabim de pe centru prin Perianu si Suedia are un nou atac cu 34 secunde inainte de final! Time Out-ul cerut de oficialii nordici ridica tensiunea echipei noastre. Insa deblocam bine schema adversa si mai avem 7 secunde de atac! Reusim sa ducem mingea in terenul advers si ne apropiem de poarta suedeza pana la 11-12 metri lateral stanga, cand se aude semnalul de Time Out al lui Popa Sevistean! Mai sunt 4 secunde! Si tensiunea urca acum in tabara adversa! Avem din nou sansa victoriei! La reluare, schema noastra provoaca panica, toate scandinavele sar pe interii nostrii, pivotul ramane liber, insa mingea prinsa de tricolora, nu mai poate fi aruncata spre poarta – deoarece se aude sirena de final de joc!

Marcatoare Romania: Pricopi 8g, Pop 7, Cioca 3,  Stoica 2, Perianu, Cicic, Carabulea si Zamfirescu – toate cate 1.

Desi adversarele au avut 7 eliminari fata de doar 3 ale noastre, nu am reusit sa fructificam bine, decat una din eliminarile Suediei.

Popa Sevistean:A fost un meci foarte important! Din pacate cele mai bune jucatoare ale noastre nu au fost in cea mai buna forma! Din cauza acestui fapt am si ratat multe oportunitati de a inscrie. In urmatoarea partida mergem cu ideea de a invinge!“- a spus antrenorul nostru conform site-ului competitiei www.euro2011.cz

Un egal care nu avantajeaza nici una dintre formatii, dar nici nu scoate din cursa echipele pentru semifinale. Cum ajungem in semifinalele CE handbal junioare?

Rusia a invins Danemarca cu 31-26, in a doua partida (dupa ce danezele au condus cu 4-0 in primele 10 minute), astfel ca formatia estica este deja calificata in semifinalele CE – cu 4p acumulate. Ca sa mai speram la penultimul act al competitiei trebuie sa invingem nationala Rusiei, iar Suedia sa invinga Danemarca. Insa partida tricolorelor se disputa de la ora 18, iar duelul nordic se joaca dupa meciul nostru – de la ora 20! Iar in situatia unei victorii a noastre, Suedia nu ar mai avea nici o sansa la calificarea in semifinale, datorita unui golaveraj net inferior (11-26 cu Rusia in grupele preliminare). Insa speranta moare ultima, iar la acest nivel se poate intampla orice, mai ales ca Danemarca a avut o partida foarte grea cu Rusia ieri! In clasament, Romania este in acest moment pe locul 3 si pare a avea asigurat acest loc – unul care ne duce direct la CM de anul viitor!