Popescu - ingerul pazitor al HCM-ului in victoria cu St.Petersburg in LC in sezonul trecut!

AVETI MAI JOS SI GRUPA OLTCHIMULUI SI CUM POATE AJUNGE JOLIDON IN LC! GRUPA ACCESIBILA PENTRU HCM CONSTANTA IN ACEST SEZON DE LC! CAMPIOANA ESTE A DOUA FAVORITA SA IASA DIN GRUPE, IN URMA TRAGERII LA SORTI PENTRU LIGA CAMPIONILOR, DE MARTI – DE LA VIENA!

HCM Constanţa va juca în grupa C a competiţiei, al cărei cap de serie va fi campioana Germaniei, HSV Hamburg. Echipa antrenată de Ion Crăciun va întîlni din nou vicecampioana Rusiei, Sankt Petersburg, cu care şi-a împărţit victoriile în sezonul precedent, şi are şansa unei adversare mai slab cotate din urna a 2-a valorică, fosta adversară a Stiintei Bacau in semifinalele Challenge, campioana Sloveniei – Cimos Koper, echipa care a si castigat trofeul dupa eliminarea moldovenilor.

În schimb, noua campioană a Poloniei, Wisla Plock, cea care a reuşit să întrerupă supremaţia lui Vice Kielce, se anunţă o formaţie, mai redutabilă chiar si decat Cimos Koper. Ultima oponentă rămâne o necunoscută pînă în 4 septembrie, cînd va avea loc turneul preliminar C, Maccabi Rishon Lezion din Israel fiind favorită pentru a-l găzdui. Adversara sa, Metalurg Skopje, se anunţă principala pretendentă la cîştigarea turneului, în cealaltă semifinală urmînd să se întîlnească Hafnafjordur, din Islanda şi Haslum din Norvegia.

Meciurile din grupe se vor disputa în perioada septembrie 2011 – martie 2012, ordinea lor urmînd a fi stabilită în această vară.

Oltchim va juca în grupa D din Liga Campionilor cu: SD Itxako (Finalista sezonului recent incheiat si fosta echipa a lui Oana Soit), Dinamo Volgograd si o echipa venita din calificari. Tot in Liga campionilor ar putea ajunge si Univ. Jolidon Cluj, daca ar trece de un turneu de calificare in care va trebui sa treaca chiar in Danemarca de Viborg – echipa ce a primit un wild card din partea EHF pentru o noua participare in aceasta competitie.

Cristina Neagu la 7m, in Finala LC 09/10 cu Viborg; revine pe teren catre partidele din finalul primei faze a grupelor - Foto colectie eurohandbal.ro