ROMANIA invinge meritat Portugalia, cu 30-29, la debutul la Campionatul European de Handbal junioare din Cehia, la capatul unei partide de infarct! ROMANIA – CEHIA – diseara de la ora 20,00 – a doua partida a tricolorelor! Declaratia antrenorului nostru – Popa Sevistean si Marcatoarele – mai jos!

PENTRU A VEDEA FINALUL INCANDESCENT – AVETI VIDEO, INREGISTRAREA PARTIDEI: CLICK AICI!

(Evolutia LIVE TEXT a victoriei Romaniei, o aveti pe CHAT-ul www.eurohandbal.ro).

Danemarca invinge Cehia cu 33-26, in partida a doua a grupei B. Tricolorele joaca vineri de la ora 20,00, in fata selectionatei gazda a turneului. Partida va putea fi urmarita LIVE VIDEO pe TVCOM.CZ, aici: ROMANIA – CEHIA (ora 20,00). Cu o victorie si in fata Cehiei, junioarele noastre se califica deja pentru faza a II- a  a grupelor – unde vor venii primele doua clasate din grupa A (Rusia si Suedia au invins in prima zi, Germania respectiv Austria).

Cel mai interesant meci al zilei, a fost prima partida a grupei B – de la Zlin, dintre selectionata noastra si reprezentativa peninsulara, care s-a incheiat palpitant, cel putin pentru parintii fetelor noastre, daca nu pentru toti romanii care sunt aproape de handbal, aducand meritat prima victorie la acest CE Handbal junioare.

Dupa un start ezitant (1-3 min.3), tricolorele s-au instalat confortabil la carma jocului, chiar si cu 6 goluri avans (13-7), dar s-au vazut egalate la 22, in min.45! Intr-un final interzis cardiacilor dupa ce am condus chiar si cu 27-24, am castigat numai la limita, doar datorita unei aparari foarte bune in ultimele secunde – chiar in inferioritate numerica, si datorita evolutiei excelente a portarului nostru – Denisa Dedu! Romania s-a jucat de multe ori cu ocaziile si era sa plateasca scump in fata unei echipe a Portugaliei care si-a aruncat in joc toate armele pentru un rezultat pozitiv. Iar in finalul partidei apararea om la om propsa de antrenoarea lor, era gata sa le aduca un punct – poate nesperat! Jucatoarea partidei din tabara noastra, a fost aleasa de organizatori Alexandra Maria Gavrila – nr.6!

DECLARATII

Sevistean Popa – antrenor nationala junioare: A fost primul meci şi primul meci este întotdeauna dificil. Apărarea Portugaliei a fost foarte buna. In mod contrar, noi am avut probleme, în special în apărare, în a doua jumătate a meciului. Sper că mâine, în meciul următor, vom fi mult mai concentrati.”

Filomena Santos (POR): “Am început foarte prost, probabil ca am fost emotionate. Apoi ne-am îmbunătăţit jocul treptat…apoi iar am gresit mult si am pierdut meciul cu România. Cand pierzi doar la un singur gol diferenta, este insa, atât de trist!”

România – Marcatoare: Gavrila 6g, Perianu 5, Safta 4, Cioca si Tanasie cate 3, Carabulea, Cicic si Pricopi cate 2, Boian, Popa si Zamfirescu cate 1g.

Portugalia- Cele mai bune marcatoare: Soares 9, Costa 8, Gante 3

Aruncari de la şapte metri: 5 / 3 – 8 / 6,

Minute de eliminare: 8 (rosu luat de Cioca) – 4,

Arbitrii: Helena Crnojevic (CRO)  Emina Kostecki Radic (CRO), spectatori: sub 100

 

Dana Pricopi - nu s-a evidentiat in prima partida, doar 2g cu POR