Chiar daca Adunarea Generala a FRH a fost amanata pentru a doua zi din lipsa de cvorum (70 din 180 de cluburi prezente), in 14.06.2011 s-a tras totusi la sorti Programul Ligilor nationale de handbal, pentru sezonul urmator – 2011/2012. Cererile de inscriere in campionat, precum si ½ din Cotizatia anuala trebuie transmise de catre cluburi la FRH, pana la data de 20.06.2011, urmand ca definitivarea fiecarui dosar sa se faca pana la startul lunii august. Multe echipe nu stiu insa pe ce se vor putea baza in sezonul viitor si cauta cu disperare fonduri pentru a putea sa isi continue activitatea! La fel ca si la HCM Baia Mare (fem), unde N.Bud si-a retras sprijinul de la echipa – cele mai bune jucatoare Buceschi si Balint semnand cu Rulmentul Brasov, si la Cluj (masc) se pare ca formatia U Trans. a ramas fara principalul sustinator Ioan Rus (fost Ministru de Interne). Pe langa aceste formatii, probleme exista la mult mai multe cluburi din Romania si cine stie ce se va mai intampla pana la startul campionatului.

HCM Roman – Oltchim Râmnicu Vâlcea, la fete, şi HCM Constanţa – CSM Satu Mare, la băieţi, sunt meciurile campioanelor în prima etapă a Ligii naţionale 2011/2012 la handbal, conform tragerii la sorţi efectuată marţi, 14 iunie, la Bucureşti.

Iată programul primei etape:

Feminin – Etapa I:

HC Dunărea Brăila – SCM Craiova; HCM Ştiinţa Baia Mare – HC Zalău; CSM Cetate Deva – Ştiinţa Bacău; CSM Ploieşti – Rulmentul Braşov; Tomis Constanţa – CSM Bucureşti; HC Oţelul Galaţi – Universitatea Cluj; HCM Roman – Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Derby-ul dintre campioană şi vicecampioană are loc în etapa a 3-a, când Oltchim Râmnicu Vâlcea primeşte vizita Universităţii Cluj.

Masculin – Etapa I:

UCM HC Caraş Severin – CSM Bucureşti; HC Odorhei – CSA Steaua Bucureşti; Dinamo Braşov – Potaisa Turda; U Bucovina Suceava – U Transilvania Cluj; Ştiinţa Bacău – Pandurii Târgu Jiu; U Municipal Timişoara – Petrolul Ploieşti; HCM Constanţa – CSM Satu Mare.

Campioana HCM Constanţa va juca cu vicecampioana HC Odorheiu Secuiesc, în deplasare, în etapa a 8-a a turului. Reamintim că în ediţia 2011/2012, echipele de pe locurile 13 şi 14 retrogradează direct în Divizia A, iar cele de pe locurile 11 şi 12 şi primele clasate în Divizia A dispută un baraj în urma căruia primele 2 clasate participă la Liga naţională ediţia 2012/2013 informeaza Agerpres.

Conform deciziilor din cadrul CA al FRH, din sezonul 2012/13, campionatul se va desfasura in final, dupa sezonul regulat, cu play-off si play-out pentru stabilirea campioanei si echipelor care retrogradeaza, incercandu-se pana atunci chiar trecerea la profesionism. Insa datorita crizei economice din tara noastra, acest lucru va fi ingreunat datorita bugetelor tot mai mici pe care cluburile le au. Stiinta Bacau la feminin – a fost acceptata de FRH in LN din sezonul urmator, deoarece National Valcea (CNOE), nu avea statut juridic, chiar daca formatia olteana promovase in urma turneului de baraj.

Consultati Arhiva cu Rezultatele si Clasamentele din ultimele 2 sezoane, doar aici pe eurohandbal.ro! Vom reveni cu Programul complet al LN Handbal feminin si masculin!