PERFORMANTA EXTRAORDINARA DIN WEEK-ENDUL TRECUT (28-29 MAI), CU GREU VA MAI PUTEA FI EGALATA DE CINEVA! FC BARCELONA A CASTIGAT, IN DOAR DOUA ZILE  – LIGA CAMPIONILOR, ATAT LA FOTBAL CAT SI LA HANDBAL MASCULIN!

VIDEOEurohandbal.ro va invita sa vedeti decernarea Trofeului Ligii Campionilor – de la handbal si fotbal, in paralel!

Vasile Stanga – actual selectioner al nationalei masculine, a amintit in transmisia Finalei LC de la handbal – de pe Digi Sport, de o performanta de rasunet a CSA Steaua,  asemanatoare! Clubul nostru a jucat Finala Cupei Campionilor si la fotbal si la handbal – in acelasi an, 1989! Ambele foste mari echipe ale clubului militar, au pierdut  insa, in ultimul act, in fata lui AC Milan si SKA Minsk! Desi ne-am propus la infiintarea site-ului – in 2008, ca in cadul articolelor sa nu apara cuvantul “fotbal”, aceasta performanta a clubului FC Barcelona, ne face sa il folosim in PREMIERA! Felul in care Steaua a pierdut atunci trofeul la handbal! ISTORIE.FINALA CUPEI CAMPIONILOR STEAUA – SKA MINSK – din anul 1989 – o aveti mai jos!

VIDEO – FC Barcelona primeste Trofeul Ligii campionilor la handbal!

[media id=100 width=400 height=210]

Sursa: Digi Sport

VIDEO – FC Barcelona primeste Trofeul Ligii campionilor la fotbal!

[media id=101 width=400 height=210]

ISTORIE.FINALA CUPEI CAMPIONILOR STEAUA – SKA MINSK – din anul 1989

Având un lot valoros, majoritatea jucătorilor fiind oameni de bază ai naţionalei, Steaua a defilat în drumul spre finală, reuşind să câştige toate cele opt meciuri disputate: 28-23 şi 40-19 cu Halk Bonkasi (Turcia), 25-21 şi 28-21 cu IF Kolding (Da­ne­marca), 26-22 şi 27-21 cu Ortigia Siracuasa (Italia), 24-23 şi 29-22 cu HK Drott Halmstad (Suedia).

Daca la fotbal Steaua a pierdut clar in fata lui Milan cu 4-0 Finala Cupei Campionilor din ’89, la handbal, CSA pornea mare favorita dupa prima mansa a Finalei desfasurata la Bucuresti! SKA Minsk, câştigătoarea ediţiei anterioare a Cupei Cupelor, echipă care concentra majoritatea jucătorilor din naţionala Uniunii Sovietice, campioană olimpică la Seul – în 1988, era condusa de echipa noastra campioana, cu un neverosimil 21-10, in startul reprizei a doua! Incurajati de peste 5.000 spectatori, Vasile Stângă, Marian Dumitru, Adrian Ghimeş, Dumitru Berbece, etc.; deveneau favoriti la cucerirea trofeului dupa 30-24, scor final, inregistrat in turul Finalei!

Din pacate, Steaua nu a mai repetat evoluţia strălucitoare de la Bucureşti, iar sovieticii au câştigat cu un incredibil 37-23 in retur, ridicand trofeul in fata propriilor fani. Din povestirile de atunci, totul s-a “rupt” pentru campioana noastra, în primele zece minute ale reprizei a doua, când a încasat nu mai puţin de opt goluri, nereu­şind să înscrie numai unul!

Daca performanta lui FC Barcelona e aproape imposibil de realizat de o alta formatie in lume, putem spune ca performanta din ’89 a clubului Steaua, cu siguranta nu se va mai intampla cu o echipa din Romania!