G.Florea - golgeterul LNHM (197g), merge din nou in Cupe cu Energia!

PRIN INTELIGENTA CONDUCERII – CARE A ALES UN PROGRAM MAI USOR IN CUPA ROMANIEI, ENERGIA TG.JIU A PRODUS O NOUA SURPRIZA, IN FATA UNEI SUCEVE – MULTUMITA CE-I DREPT, CU CHALLENGE CUP! GORJENII MERG IN CUPA CUPELOR, IN 2011/12! FINALA CUPEI E IN DIRECT LA DIGI SPORT – VINERI DE LA 20:00!

Vedeti mai jos – Ce spune Regulamentul EHF de participare in Cupele Europene! Si ce echipa are Piramida completa de la juniori III pana la seniori – formatii clasate in primele 5 locuri, la toate aceste categorii.

Editia a 25-a a Cupei Romaniei se apropie de final. Trofeul pe care si-l vor disputa Energia si HCM, a fost castigat de cele mai multe ori de Steaua (9 ori) si de Minaur (5 ori), ambele echipe nefiind in acest sezon participante la competitie, deoarece au ocupat locurile 12 si 13 in clasamentul final al LN, echipa baimareana retrogradand pentru prima data in istorie, urmand sa sarbatoreasca 40 ani de la infiintare, in liga II!

Semifinala 2: Univ.Cluj – HCM Constanta 21-22 (REZUMAT VIDEOCLICK AICI)

Obligata sa castige de rezultatul partidei din prima semifinala, “U” Transilvania a avut un meci dramatic in cea de-a doua semifinala a Cupei Romaniei, impotriva campioanei HCM Constanta. Senzationalele parade ale portarului Irimus, dar si o aparare foarte agresiva, a tinut echipa ardeleana in calculele pentru Europa – pana la ultima aruncare libera! Dupa ce a luptat in campionat, pana in ultima secunda la Bacau, pentru a obtine biletele pentru o noua participare in cupele continentale, echipa condusa de Stefan, a fost lipsita de sansa la ultima faza din Cupa Romaniei si aruncarea expediata de Ghionea dupa fluierul de final, a lovit bara portii lui Stanescu!La egal, ardelenii aveau sansa sa mearga in finala, dupa executarea aruncarilor de la 7 metrii!Clujenii au condus cu 18-15 (min. 44), insa au facut faulturi dure in aparare si au avut dubla eliminare, astfel ca in minutul 51, HCM a reuşit să revină în joc, scor 19-20, meciul continuând dramatic, pana la ultima faza a partidei. Universitatea a aratat ca o echipa puternica in partida cu campioana, insa lipsa de experienta pe final  si comentariile la adresa arbitrajului, au privat-o de un rezultat mare!

Mihai Tritean – Managerul echipei, facea un apel la autoritatile locale, inainte de Cupa Romaniei, sa se implice in viata formatiei. Odata cu ratarea Europei, se pare ca Vujadinovic, Ghionea si Nicolae – vor parasi gruparea in aceasta vara. E foarte posibil ca si cativa sponsorii actuali, să plece de la echipă, implicit şi majoritatea jucătorilor să işi caute alte angajamente. Lacrimile din final a lui Irimus, care a facut o partida senzationala intre buturi – fiind convocat si la nationala de Stanga, dar si jocul facut in fata campioanei, ar putea mentine proiectul din Ardeal in prim-planul handbalului romanesc. Univ.Transilvania Cluj este singura echipa din tara cu Piramida completa (juniori I, II si III dar si minihandbal) clasata in primele 5 locuri, in intrecerile de la toate categoriile!

Principalii marcatori ai partidei au fost Toma, cu 6 goluri, pentru HCM, respectiv Ghionea, 8 reuşite, pentru formaţia clujeană.

———————————————————————————————————————————————————–

Semifinala 1: ENERGIA – UNIV.SUCEAVA 33-25

Dupa evolutia de exceptie din ultimul sezon, “studentii” suceveni le-au aratat propriilor suporteri, reversul medaliilor de bronz cucerite in campionat, fiind de nerecunoscut in semifinala contra gorjenilor – confirma si colaboratorul nostru gazetasv.ro. Cu o dorinta mult mai mare de victorie si cu un joc pragmatic si la rezultat, beneficiind si de numeroasele inexactitati ale moldovenilor, – veniti la Severin doar cu Bibirig (fara Gehervan), Energia a castigat la pas prima semifinala de Cupa Romaniei cu 33-27! Ca şi în duelul din sferturi, cu Odorhei, gorjenii au început în forţă meciul şi, ajutaţi de intervenţiile portarilor Dragomir şi Rădulescu, aveau un avantaj de şase goluri, la pauză. Ecartul marindu-se in startul reprizei II, dupa care el a fost mentinut pana la final. Universitatea iroseste sansa de a evolua in Cupa Cupelor, handbalistii suceveni respectand intocmai, doleanta primarului Ion Lungu, aceia de a evolua in Cupa Challenge.

După două participări în Challenge Cup, Energia va juca în premieră în acest an în Cupa Cupelor! calificarea este una cu atat mai meritorie, dupa ce a dat afara in iarna, mai multi jucatori de lot national (Savenco, Novanc, Ciobanu, etc), inclusiv pe antrenorul formatiei – actualul selectioner Vasile Stanga. Precedentele trasee europene ale Energiei au fost foarte scurte, gorjenii oprindu-se după un singur tur jucat (anul trecut cu FC Porto).

Energia: Dragomir (8 intervenţii), Rădulescu (9 intervenţii), Motoi (1 intervenţie), Vukas (3), Apolzan, Mazilu (2), S. Iacob (5), Giotoiu (5), Ilieş (2), Mărgineanu (2), Păiuş (7), Florea (7), Udriştoiu, Enache. Antrenor: Liviu Andrieş.

Univ.Suceava: Andrei (3 intervenţii), Pralea (11 intervenţii), Spiridon (2 intervenţii), Dediu (1), Chiruţ (3), Adomnicăi (4), Şoldănescu (2), Ciubotariu (3), Acatrinei (6), Pancu (2), Ţuţu (1), Roşu (1), Şerban (2). Antrenor: Leonard Bibirig.

“Mi-aş dori cât mai mulţi gorjeni în tribună la finală şi dacă va fi să o şi câştigăm, ne întoarcem pe jos acasă! Sunt 80 de km, îi facem noi în 15 ore…”, a declarat pentru sportingorj.ro Presedintele Energiei – Gore Popescu.

Ce spune Regulamentul EHF. In Cupele Europene, Romania poate inscrie cinci echipe masculine: una in Liga Campionilor (obligatoriu prima clasata in Liga Nationala), una in Cupa Cupelor (castigatoarea Cupei Romaniei), una in Cupa EHF (echipa clasata pe locul II in Liga Nationala) si doua in Cupa Challenge (echipele clasate pe locurile III si IV in Liga Nationala). In situatia in care Cupa Romaniei va fi castigata de catre echipa campioana, dreptul de a se inscrie in Cupa Cupelor revine echipei finaliste. Daca echipa finalista este ocupanta locului II, III sau IV in Liga Nationala, aceasta se va inscrie in Cupa Cupelor, iar ocupanta locului V in Liga Nationala se va putea inscrie in Cupa Challenge. Precizarile susmentionate sunt cuprinse in Regulamentul EHF de participare in Cupele Europene, informeaza FRH.

Rezultatele din Cupa Romaniei 2011:

Miercuri, 25 mai
U Bucovina Suceava – Stiinta Municipal Dedeman Bacau 34-30 (16-18)
HC Odorheiul Secuiesc – Energia Lignitul Pandurii Tg Jiu 30-37 (13-21)
UCM HC Caras-Severin – U Transilvania Cluj 30-38 (18-16)
HCM Constanta – CSM Satu Mare 43-27 (22-13)

Joi, 26 mai
U Bucovina Suceava – Energia Pandurii Tg Jiu 27-33
U Transilvania Cluj – HCM Constanta 21-22

Vineri, 27 mai
JOACA HANDBAL! cu Finala Cupei Romaniei, ora 20:00, Digi Sport: Energia Tg.Jiu – HCM Constanta!