Cine se va bucura de Finala Cupei?

UPDATE: Energia Tg.Jiu castiga clar cu Suceava 33-27, iar Clujul pierde dramatic in fata campioanei HCM Constanta cu 21-22, in partidele din semifinalele Cupei Romaniei! Ardelenii pierd locul de Challenge Cup, in favoarea Energiei – care va evolua in sezonul viitor din Cupa Cupelor! – asa cum eurohandbal.ro anunta inca de ieri! Revenim…

U.CLUJ TREMURA PENTRU CHALLENGE! DESI ARDELENII S-AU BUCURAT DUPA  SFERTUL 1 DIN CUPA, STIINTA BACAU FIIND ELIMINATA DE VECINA DE ZONA – SUCEAVA, ENERGIA MENTINE SUSPANSUL TURNEULUI DE LA SEVERIN! GORJUL E APROAPE DE CUPA CUPELOR, PRIN ACCEDEREA IN ULTIMUL ACT AL CUPEI ROMANIEI 2011! SUCEAVA PREFERA CHALLENGE! – VEDETI MAI JOS! ASTFEL CA, U.CLUJ TREBUIE SA TREACA DE HCM, CA SA PRINDA CUPELE!

Energia – HC Odorhei 37-30 (21-13), in sfertul 2 la Cupa Romaniei. Declaratii ale antrenorilor – Andries si Bibirig, inaintea semifinalei, mai jos!

Toata lumea si in special – clujenii, au stat cu ochii pe partida dintre Univ.Suceava si Stiinta MD Bacau. Insa dupa ce au rasuflat usurati, ardelenii stau iar in suspans, datorita surprizei produse in sfertul 2, de Energia, in fata vicecampionilor nationali de la HC Odorhei cu 37-30. Partida castigata clar dupa un start foarte bun de joc al gorjenilor. In acest fel, ca si la feminin cu HCM Roman, maine am putea asista la scoaterea din Cupele Europene, a echipei clasata pe locul 5 la sfarsitul sezonului competitional. Chiar si asa, harghitenii vor evolua in sezonul viitor al Cupei EHF, iar Suceava va evolua, in functie de rezultatul de maine cu Energia, ori in Cupa Cupelor, ori in Challenge si NU in EHF Cup, asa cum obtinusera dreptul la incheierea campionatului pe locul 3. Cum toata lumea, parca fuge de Cupa Cupelor – o competitie mult mai puternica decat Challenge, iar Primarul Sucevei – Ioan Lungu a declarat saptamana trecuta, la premierea handbalistilor pentru locul pe podium ocupat, conform colaboratorului gazetasv.ro, ca: “Din punctul meu de vedere, cel mai bine ar fi să mergem în Challenge Cup, chiar dacă ar fi variante şi pentru ale cupe europene. Challenge Cup, trebuie sa o spunem foarte clar, este o competiţie accesibilă şi avem şanse să ne luăm revanşa după finala pierdută în 2009!“; rezulta ca Energia ar putea avea sanse mari sa prinda Cupa Cupelor!

Suceava este prinsa intre ciocan si nicovala si da Clujului o situatie grea acum, dupa investitiile facute la echipa masculina de handbal! Mai ales ca Managerul Tritean a “strigat” in presa din Transilvania ca isi doreste ca toate partidele sa se dispute pe valoarea echipelor – la aceasta competitie. Probabil ca va incerca si maine sa tina “pumnii stransi” Sucevei, ca si in prima partida de azi, insa daca Energia invinge pe Suceava, Universitatea Cluj trebuie sa treaca de actuala campioana – HCM, in a doua semifinala!

Băieţii trebuie să înţeleagă că mâine urmează meciul cel mai important al sezonului pentru noi. Degeaba am câştigat cu Odorhei dacă nu vom câştiga cu Suceava!”, a declarat antrenorul – Liviu Andrieş, conform sportingorj.ro, după calificarea în semifinale! Totusi, oboseala acumulata de jucatorii Energiei, dupa ce au jucat intr-o caldura foarte mare si refacerea dupa partida – care dureaza mai putin cu 2 ore fata de cea a Sucevei, ar putea fi un factor perturbator important in economia semifinalei.

G.Florea - golgeterul Energiei si al LN a reusit 197g

Noi ne dorim sa facem din nou un meci bun, dar vom intalni o echipa cel putin la fel de incomoda precum Stiinta Bacau, avand in vedere ca gorjenii isi doresc sa joace finala pentru a prinde astfel un loc de cupa europeana”, a declarat antrenorul Universitatii pentru gazetasv.ro, Leonard Bibirig.

In campionat, Universitatea si Pandurii si-au impartit victoriile, 26-23 la Tirgu Jiu si 32-24 la Suceava.

Înaintea începerii partidei, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, l-a premiat pe gorjeanul Gabi Florea , oferindu-i extremei Energiei, trofeul golgeterului competitiei interne 2010/11, intitulat „Aurel Bulgariu”. Florea a câştigat acest trofeu marcând nu mai puţin de 194 de goluri în acest sezon, locul secund fiind ocupat la distanta de timişoreanul Şimicu – 157 de goluri pentru Poli Timisoara.

Energia Pandurii – HC Odorhei 37-30 (21-13)

Sala Sporturilor, Drobeta Turnu Severin. Arbitri: Silviu Stănescu şi Robert Harabagiu(Moreni-DB)

ENERGIA: Mihai Păiuş 7g, Sandu Iacob 6g, Gabriel Florea 5g, Milan Vukas 4g, Ionuţ Mazilu 4g, Paul Giotoiu 3g, Dan Ilieş 3g, Mădălin Truică 2g, Răzvan Udriştoiu 2g, Alex Mărgineanu 1g, Andrei Enache, Darius Apolzan, Bogdan Motoi, Florin Dragomir (8 intervenţii), Adrian Rădulescu (7 intervenţii)Antrenor: Liviu Andrieş.

HC ODORHEI: Goran Kuzmanovski 9g, Adrian Mihalcea 5g, Botond Ferenczi 4g, Levente Orban 3g, Vladimir Rusia 3g, Răzvan Răpciugă 2g, Stojanche Stoilov 1g, Mihăiţă Miroiu 1g, Eugen Frăţilă 1g, Talas Elemer-Huba 1g, Sorin Bârză (6 intervenţii), Ludovic Varo (11 intervenţii).  Antrenor: Vlad Caba.

CUPA ROMANIEI 2011:

Energia Tg. Jiu va întâlni, joi, în Direct la Digi Sport Plus, pe Bucovina Suceava, de la ora 17:30 in prima semifinala de la Cupa Romaniei! Gorjenii sunt la un pas de Cupa Cupelor si ameninta serios locul de Challenge al Univ.Cluj!

HCM Constanţa va înfrunta, în Direct la Digi Sport Plus, joi, de la ora 19:30, pe “U” Cluj – În a doua semifinala de Cupa Romaniei!

VINERI – 27.05.11 de la ora 20:00, LIVE DIGI SPORT, FINALA CUPEI ROMANIEI 2011!

JOACA HANDBAL! cu csenergia.ro Univ. Suceava si Energia Tg.Jiu