Eliza Buceschi - capitan tineret, a intrat in vizorul lui Oltchim (foto hcmbaiamare.ro)

PRIN NATIONAL RM.VALCEA, AR PUTEA PROIECTUL OLTCHIM SA IA AMPLOARE? SAU BACAUL VA EVOLUA IN LIGA I? TRIUNGHIUL BERMUDELOR (Oltchim, National si Stiinta) VA “OFERI” RASPUNS CURAND!

Luni 30 Mai 2011, la sediul Clubului Sportiv Oltchim Rm. Valcea, va avea loc o sedinta la care vor participa staff-ul tehnic al echipei Oltchim Rm. Valcea, conducerea clubului, sponsorul principal si jucatoarele. In cadrul acestei intalniri se vor stabili aspecte organizatorice referitoare la anul sportiv competitional 2011 – 2012 dar si viitoarea componenta a lotului pentru aceasta perioada.” – comunicat CS Oltchim.

Dupa ce si Cupa României la handbal feminin a ajuns la Vâlcea, mai multe handbaliste de la Oltchim, aşteaptă veşti despre campionatul viitor! In urma unor discutii cu oficialii din forul roman care se vor decide in cadrul Adunarii Generale din 14.06.11, dar si in functie de implicarea CA al Oltchim in proiect, echipa National Rm. Valcea (Centru de Excelenta al FRH format din jucatoare tinere) – care a obtinut dreptul de promovare la sfarsitul saptamanii la Turneul de intrare in Liga I, ar putea sa inceapa LN Handbal feminin 2011/12 cu jucatoare de la actuala Campioana!

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au participat la finele săptămânii trecute la turneul final al Cupei României, competiţie găzduită de sala polivalentă din Bacău. Imediat dupa aceasta competitie – ultimul obiectiv al campioanei, s-a trecut la pregatirea noului sezon, in special al celui din Liga campionilor. Presedintele interimar actual – Petre Berbecaru (probabil si cel din viitor) a anuntat prin Mediafax, inceperea negocierilor cu Bradeanu si Chirila Soit pentru intarirea lotului. Daca in cazul lui Aurelia se pare ca lucrurile ajung la un numitor comun, in cazul lui Oana – recenta finalista a LC, lucrurile sunt putin mai complicate. Pe postul de inter dreapta, campioana avand in componenta si pe Vizitiu si pe Geiger, Soit fiind in acelasi timp, foarte apreciata si simtindu-se excelent in Spania.

Cu aceste 2 achizitii, lotul actual al Oltchimului ar creste la 23-24 jucatoare (Lui Managarova se pare ca nu ii va fi prelungit contractul)! Cum Radu Voina a declarat de nenumarate ori ca 18 jucatoare ar fi suficiente pentru noul sezon, dar si ca pe Foaia de joc in LC se pot inscrie 16 jucatoare, cel putin 6 jucatoare – in cazul si a altor noi achizitii, ar trebui sa fie imprumutate la alte formatii. Astfel o parte din jucatoarele tinere ar putea ramane aproape de casa, atent supravegheate la National Rm. Valcea – spun unele surse din interiorul fenomenului. Acestea jucatoare venite de la Oltchim, impreuna cu cele mai talentate tinere jucatoare de la Centrul de Excelenta ar forma o echipa competitiva pentru prima scena handbalistica a tarii la Centrul Olimpic de la Valcea (Implicate in echipa fiind FRH, C.L. Valcea si C.J. Valcea, gr.Sportiv Scolar Energetic Rm.Valcea, etc)

Datorita faptului ca cele mai bune 2 tinere jucatoare de la Stiinta Bacau (titulare in nationala de junioare si tineret)au semnat pentru sezonul viitor cu Rulmentul Brasov, proiectul anuntat al inimosului Primar al urbei moldave – Stavarache, ar putea fi amanat pentru urmatorul an competitional, daca jucatoarele ce vor fi disponibilizate de la Oltchim, aleg sa ramana acasa la Valcea! Ceea ce ar insemna un ajutor pentru formatia Olimpica de Excelenta! Un impediment ar fi costurile legate de mentinerea unei astfel de formatii in Liga Nationala, iar fara anumiti sponsori – proiectul nu ar avea viitor. In urmatoarele zile se va stabilii si daca National are putere juridica pentru a activa pe prima scena, deoarece drept de promovare are! prin noul regulament de organizare si desfasurare a competitiei la feminin! Si culmea este ca a promovat! Desi Bacaul sustine ca echipa locala va activa pe prima scena a handbalului feminin – insa nu prea are cu ce?

Decat daca fostul arbitru international – Plesa Toma, valcean dealtfel, va convinge anumite jucatoare de la Valcea sa il urmeze la Stiinta – acolo unde va ocupa, se pare, functia de Manager al echipei!

Surprize putine ar mai putea apare la echipa pana la startul noului sezon, astfel ca Oltchim a anuntat pentru luni o conferinta de presa – incepand cu ora 17,00. Conferinta care urmeaza dupa intalnirea conducerii cu staff-ul si jucatoarele in care se vor anunta cele stabilite. Un nume de ultima ora, care ar putea apare pe lista noului sezon la Oltchim  – este noua “perla” a handbalului feminin, Eliza Buceschi de la Extrem Baia Mare (17 ani jumate – care a jucat cu dubla legitimare la Stiinta HCM Baia Mare in acest sezon si a reusit peste 65 goluri in Liga I – este la final de contract cu echipa de senioare). Jucatoarea a fost selectionata la prima reprezentativa de antrenorul Radu Voina, pentru turneul amical din Serbia.

CINE CREDETI CA VA RAMANE IN LOTUL OLTCHIMULUI PENTRU STAGIUNEA URMATOARE? SPUNETI-VA PAREREA PE CHAT!

AVETI MAI JOS – LOTUL ACTUAL SI LISTA CU CINE A MARCAT PENTRU OLTCHIM, IN ULTIMELE PARTIDE ALE SEZONULUI DIN CUPA ROMANIEI!

Pentru echipa vâlceană au punctat în meciul din sferturi cu Ştiinţa Baia Mare: 6, Manea 6, Stanca 5, Curea 5, Vizitiu 4, Gatzel 3, Pidpalova 2, Managarova 2, Farcău 1, Ozel 1, Luca 1.

În penultimul act al Cupei României pentru Oltchim au punctat in partida cu HCM Roman: Geiger 7, Stanca 5, Farcău 5, Nechita 4, Curea 4, Luca 4, Elisei 4, Meiroşu 3, Ozel 2, Manea 2, Gatzel 1, Pidpalova 1.

Finala a fost interesantă şi Oţelul Galaţi a reuţit să menţină suspansul mai bine de o repriză. Pentru Oltchim au marcat: Elisei 5, Nechita 5, Managarova 5, Stanca 5, Manea 4, Ozel 4, Curea 4, Vizitiu 3, Meiroşu 3, Luca 1, Gatzel 1.

“In aceeasi zi (luni – 30.05.11), la ora 17.00, la Sala Sporturilor “Traian” din Rm. Valcea va avea loc o conferinta de presa unde se vor face publice aspectele discutate in cadrul intalnirii mentionate mai sus” – Comunicat CS Oltchim aparut pe site-ul gruparii campioane.

Naţional Râmnicu Vâlcea nu putea promova, pentru că nu avea personalitate juridică, iar federaţia nu are mijloacele necesare să ţină o echipă în liga naţională“, a precizat preşedintele FRH Cristian Gatu. CSM Ploiesti şi Stiinta Bacau vor lua locul în liga naţională echipelor Universitatea Reşiţa şi HCM Buzău, retrogradate.

LOTUL ACTUAL AL OLTCHIMULUI:

Portar

Pivot

Inter

Centru

Extrema

Staff tehnic