OLTCHIM ESTE DIN NOU CAMPIOANA! UNIV. RESITA SI HCM BUZAU, MERG IN LIGA II. CARMEN CARTAS -CETATE DEVA, A CUCERIT TROFEUL “SIMONA ARGHIR SANDU”, DECERNAT DE FRH PENTRU GOLGETERA CAMPIONATULUI! CATEVA DATE STATISTICE INTERESANTE DESPRE ACEST SEZON – MAI JOS!

Oltchim – Liga Campionilor (faza I grupe), Jolidon – Liga Campionilor (preliminarii), CSM Bucuresti – Cupa Cupelor (tur 3 sau 4), HC Zalau si HCM Roman  – Cupa EHF (tur 4 respectiv 3) vor fi reprezentantele noastre in Europa in 2011/12.

VEDETI CEL MAI COMPLET CLASAMENT FINAL AL SEZONULUI 2010/11 – DOAR PE WWW.EUROHANDBAL.RO!

Deşi are în buzunar de mai multe saptamani, titlul naţional al ediţiei 2010-2011 a Ligii Naţionale, campioana României la handbal feminin, Oltchim Rm. Vâlcea nu se regăseşte cu vreo jucătoare în topul primelor 10 marcatoare din competiţia interna. În fruntea clasamentului întrecerii dotată cu trofeul „Simona Arghir Sandu” s-a situat Florentina Carmen Cartaş (cu 230 reuşite – 26 partide jucate, cele mai multe goluri ,15 la numar, cu Tomis Constanta), jucătoare a echipei aflată în subsolul Ligii Naţionale – Cetate Deva. Ea a fost urmată în clasamentul marcatoarelor de Alina Horjea Branişte de la Oţelul Galaţi (221g – 26 partide jucate, cele mai multe goluri ,14 la numar, cu SCM Craiova) si de Ada Moldovan (217g – 26 partide jucate, cele mai multe goluri ,16 la numar, cu Univ.Resita), de la Dunărea Brăila, care a completat top 3 marcatoare ale Ligii Naţionale. Ionela Stanca, este prima marcatoare a lui Oltchim, dar care nu se afla in top 10, în ceea ce priveşte numărul  reusitelor. Pivotul chimist a înscris în acest sezon 121 goluri din totalul celor 921 de reusite ale Oltchim-ului, fiind folosită în 22 dintre cele 26 de meciuri din Liga Naţională.

Doar trei echipe au reusit sa depaseasca pragul de 800 de goluri inscrise: Oltchim, Jolidon si CSM Bucuresti. Insa formatia condusa de Margulescu a avut si una dintre cele mai slabe aparari ale Ligii I, primind 785 goluri – doar HCM Buzau reusind o contraperformanta mai mare (848g primite)! Ceea ce inseamna ca CSM Bucuresti a primit in medie, peste 30 goluri pe meci! Insa, cu toate acestea jucatoarele din Capitala vor evolua la debutul pe prima scena – direct in Cupele Europene – Cupa EHF (cel mai probabil). Un merit deosebit tinand cont de faptul ca majoritatea echipelor promovate in sezoanele trecute au retrogradat imediat.

Amenintata cu retrogradarea inspre finalul turului de campionat, HCM Roman a gasit resurse pentru a ajunge in Cupele Europene, dupa un retur foarte bun, mai ales in aparare, formatia moldava avand o medie a golurilor primite de 25,81 pe meci!HC Zalau a prins din nou Cupele dupa ce au invins tot acasa (mai putin Oltchim) si au reusit o medie a golurilor marcate pe teren propriu de aproape 30! A pacatuit insa in deplasare, de unde nu a reusit sa scoata decat 4 victorii si un egal, avand o medie a golurilor marcate – foarte mica, de 23,38!

Fam Buceschi - Carmen (fosta jucatoare), Costica si Eliza - o familie dedicata handbalului si pentru viitoarea generatie

Eliza iulia Buceschi (CS EXTREM Baia Mare, dubla legitimare la HCM Stiinta Baia Mare) este de departe cea mai buna tanara jucatoare, fiind noua “Perla” a handbalului feminin romanesc la doar 17 ani si jumatate (01.08.1993 nascuta).

Ea a calificat de una singura Nationala de Junioare a Romaniei la CE, cu peste 30 goluri inscrise in partidele de calificare disputate in Portugalia, si a reusit 67 de goluri pe prima scena handbalistica a tari – la debut! Ea este la finalul contractului cu HCM si a fost selectionata ide curand, n Premiera la prima reprezentativa – de catre antrenorul Radu Voina. Din pacate pentru baimareni, HCM a pierdut contactul cu Europa dupa 3 ani consecutivi in care a fost prezenta in intrecerile continentale si datorita faptului ca echipa condusa de Managerul Baban, a pierdut 2 puncte mari la Univ.Resita si unul la Craiova!

IN ACEST WEEK-END SE VOR STABILI SI NOILE ECHIPE CE VOR ACCEDE IN SEZONUL VIITOR AL LIGII I, DUPA TURNEUL DE CALIFICARE CE SE DESFASOARA LA BACAU, INTRE FORMATIILE: CSM PLOIESTI, STIINTA BACAU, NATIONAL RM VALCEA, MURESUL TG.MURES!