UPDATE: Semifinalele campionatului national jun.I masculin sunt: CSS Vaslui – Extrem Baia Mare si Stinta MD Bacau – CSS Galati

TOT CE ARE MAI BUN HANDBALUL ROMANESC JUVENIL LA MASCULIN S-A STRANS LA BACAU IN CADRUL TURNEULUI FINAL AL JUCATORILOR DE 17-18 ANI! CELE OPT ECHIPE CALIFICATE SE VOR LUPTA PENTRU MEDALIILE OFERITE DE FRH, VRAND SA DEMONSTREZE CA AU VIITOR IN HANDBALUL DE PERFORMANTA!

PROGRAMUL COMPETITIEI SI REZULTATELE DIN PRIMA ZI – MAI JOS! Derby intre Bacau si Resita incheiat la egalitate!

Miercuri la prânz, în Sala sporturilor din Bacău, s-a dat startul turneului final al Campionatului național de handbal pentru juniori I. Cele opt echipe calificate au fost împărțite în două grupe, unde vor juca fiecare cu fiecare, urmand ca primele doua clasate din grupa sa se intalneasca in crucis – in semifinale (programate sambata). Invingatoarele din aceste partide isi vor disputa cununa cu lauri la aceasta categorie de varsta – duminica.

Seria I: Știința Municipal Dedeman Bacău, Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Reșița, Extrem Baia Mare, Unirea Sânnicolau Mare.
Seria II: LPS Vaslui, CSS Galați, CSS Constanța, CSM Sf. Gheorghe.

Emotii multe si echipe valoroase, cu profesori cu experienta in sectorul juvenil, asigura un spectacol in viteza la Bacau, pe durata acestor 5 zile ale competitiei. Printre favoritele la titlul numarandu-se nu mai putin de 3 echipe din Seria I: Bacau, Resita si Baia Mare! Se parea ca in seria II, Constanta condusa de Musi si LPS Vaslui (oras care ataca promovarea in Liga I si la seniori) ar fi principalele contracandidate la semifinale, insa Sf Gheorghe a pornit surprinzator cu o victorie clara in fata dobrogenilor.

Programul Științei (gazda turneului), este inaccesibil publicului băcăuan în primele două zile, când echipa gazdă joacă la 12.30 și 14.30 – motiv de suparare pentru organizatori. Abia vineri, în ultimul joc din grupe, băcăuanii vor evolua la o oră rezonabilă, 18.30, insa regulamentul de disputare a competitiei este stabilit de la startul campionatului, in functie de locurile de pe care s-au calificat echipele la turneele semifinale.

Prima zi a debutat cu un meci derbu intre Bacau si Resita, incheiat nedecis 29-29, dupa o evolutie a scorului ametitoare. Carasenii au condus la 3-4 goluri in prima parte, dupa care bacauanii au preluat fraiele jocului cu aportul unei tribune plina de liceeni – care au creat o atmosfera frumoasa! Gazdele au condus chiar si cu 24-17 la jumatatea mitanului II, insa Resita  condusa de Lucia Morut, a revenit spectaculos pe final,  fiind foarte aproape de o victorie la ultima faza a jocului – cand mingea aruncata de un jucator carasean a lovit bara portii!

Trebuie mentionat ca Stiinta are o echipa formata pe scheletul Nationalei Moldovei – care se pregateste de peste 5 ani impreuna, avand o inaltime medie de peste 1,82 cu doi portari si mai inalti,incredibil de buni, in vreme ce Resita are 4 juniori care au debutat in acest sezon in Liga I, in urma problemelor aparute la formatia de seniori. Tot la Resita (seniori) evolueaza si interul dreapta al nationalei la aceasta categorie de varsta.

Rezultatele inregistrate conform Programul primei zile a turneului:
12.30: Știința MD Bacău – LT ”Traian Vuia” Reșița 29-29
14.30: Unirea Sânnicolau Mare – Extrem Baia Mare 44-36
16.30: CSM Sf. Gheorghe – CSS Constanța 47-33
18.30: CSS Galați – CSS Vaslui 24-36