G.Florea - golgeterul Energiei si al LN a reusit din nou 11g

Energia Târgu Jiu – UCM Handbal Club Caraş-Severin 26-27. Declaratii Liviu Andries, Gligore Czari si Gore Popescu – mai jos!

Rezultatul îi menţine pe cărăşeni pe locul al IV-lea în clasament, în timp ce gorjenii au fost scoşi din cărţi pentru cupele europene cu două etape înainte de finalul sezonului intern! Echipa pregătită de Gligore Czari – a obtinut victoria in doar 9 jucatori de camp si are astfel, asigurat un loc de Europa, acolo unde activează neîntrerupt din 2006. In vreme ce pentru ultimul loc de Challenge, se vor duela Stiinta Bacau si U Trans.Cluj! Cu avantaj in campionat pentru moldoveni – care au un meci mai putin jucat (restanta cu CSM Oradea) si un singur punct distanta de ardeleni, jucand in meci direct cu U, chiar in etapa viitoare – pe teren prorpiu. Se prefigureaza deja si partidele din Cupa Romaniei, singura care ar mai putea modifica lista cu formatiile care ne vor reprezenta in sezonul viitor international.

Meciul de la Târgu Jiu, disputat sâmbătă, 7 mai, a fost controlat în cea mai mare parte de handbaliştii grupării bănăţene, care au condus şi la diferenţe mult mai mari decât cea înregistrată în final. După 7-2 pentru UCM, în minutul 12, s-a ajuns la 12-10 la pauză. Dacă în debutul părţii secunde tot cărăşenii au avut iniţiativa, distanţându-se la patru goluri (17-13 în minutul 39), pe parcursul reprizei gorjenii au echilibrat disputa şi chiar au reuşit să treacă în avantaj, 22-21 în minutul 49. Doar amăgire pentru ei şi pentru cei peste 700 de spectatori din tribună. UCM a profitat pe greşelile făcute de gazde în final şi a înclinat balanţa în favoarea sa pentru o victorie care i-a stat la îndemână pe toată durata meciului.

În ciuda subţirimii lotului, a lipsei jucătorilor de schimb, puţinii handbalişti pe care a mizat antrenorul Reşiţei au dat totul pentru succesul din oraşul din Brâncuşi. Un singur junior a avut Gligore Czari în lot pentru meciul de la Târgu Jiu, Ionuţ Ghiţă. Ceilalţi juniori de la „Traian Vuia“ Reşiţa pe care se miza de obicei au fost angrenaţi la finalul săptămânii în Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la handbal pentru licee, desfăşurată la Hunedoara. Iar săptămâna viitoare, aceştia vor participa la turneul final al CN de Handbal al Juniorilor I de la Bacău. Acolo unde participă şi cei doi juniori împrumutaţi de la CNOE de la Sighişoara, legitimaţi la LPS Vaslui, o echipă calificată de asemenea în turneul final.

Liviu Andrieş, antrenor Energia Pandurii:”Dacă ne vom prezenta şi în Cupa Romaniei tot aşa, vom juca doar un singur joc. Chiar dacă nu întalnim Constanţa pe culoarul nostru, decat în cazul în care ajungem în finală, dăm însă de alte echipe şi cum ne prezentăm la ora actuală, ar trebui să le evităm pe celelalte şase, dacă ar fi posibil! La ora actuală trebuie să stăm cu capul plecat, să încercă să ne revenim şi să ne pregătim foarte bine, dacă vrem mai mult de la acest final de campionat şi de la Cupa Romaniei.”

Gligore Czari, antrenor UCM HC Caraş-Severin:”Este o victorie de moral pentru ultimele două etape. Aşa cum am declarat de multe ori, indiferent cu cine jucăm nu ne dăm la o parte, cu toate că azi am avut o bancă foarte scurtă, cu 11 jucători dintre care un junior. Cei care au fost în teren s-au bătut, ce le-am cerut, aşa au făcut. Motivaţia a fost pentru victorie şi trebuiau să arate că sunt barbaţi şi că pot face lucruri mari. Din fericire astazi ne-a ieşit jocul, am condus aproape pe toată perioada jocului, lucru care ne bucură şi ne dă moral pentru ultimele două jocuri, pentru a termina acolo sus. Am plecat la drum cu un alt obiectiv, dar s-a întamplat ce ştiti deja, în iarnă la echipa noastră, iar în acest moment nu avem un obiectiv.”

Gore Popescu, preşedinte secţia de handbal Energia:”Este un meci pe care trebuie să îl uităm foarte repede. Nu cred că Energia a mai făcut vreun meci aşa dezordonat! Toţi jucători păreau obosiţi…eu cred că sunt obosiţi, dar nici aşa! Şi noi şi Reşiţa am jucat handbal din trei în trei zile, dar efectiv astăzi au fost de nerecunoscut. Nu pot să evidenţiez pe nimeni din echipa noastră după meciul de astăzi. La final am discutat un pic cu ei, dar analiza meciului o face antrenorul. Eu le-am spus că a fost o lipsă totală de concentrare, totul depindea de ei, dar acum totul s-a treminat. Mai sunt două meciuri, trebuie să se gandească la aceste două meciuri şi la Cupa Romaniei. Singura şansă de a mai prinde Europa este Cupa Romaniei, din privinţa campionatului s-a terminat. Reşiţa a jucat astăzi foarte bine, probabil jucătorii Energiei au vizionat meciul cu Steaua, dar le-am spus să nu se uite la acel meci, pentru că meciul Reşiţei cu Steaua nu a fost un meci de vizionat, de analizat. Nu văd de ce antrenorul să fie vinovat, consider că doar jucătorii sunt vinovaţi pentru acest eşec.”

Pandurii Tg. Jiu – UCM HC Caraş-Severin 26-27 (10-12)
7 mai 2011; Sala Sporturilor Tg. Jiu; spectatori: 750.
Pandurii: Rădulescu, Dragomir – Florea 11, Vukas 7, Mazilu 6, Păiuş 3, S. Iacob 1, Şandru 1,  Motoi, Truică, Apolzan, Udriştoiu, Enache, Mărgineanu, Giotoiu. Antrenor: Liviu Andrieş.
UCM HC CS:
Ionescu, Antonaru – Rohozneanu 8, Tucanu 6, Popovici 4,  Pârâianu 4, Cuciula  2, Pîrvan 1, Marta 1, Vulpe 1, Ghiţă. Antrenor: Gligore Czari.

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat, www.csenergia.ro, Energia Tg Jiu si UCM Resita