Doar pe eurohandbal – Vedeti PROGRAMUL individual al echipelor, pana la finalul sezonului!

Poli - U Cluj altercatie!

Etapa 23 a adus cea de-a zecea infrangere consecutiva suferita de Minaur Baia Mare. Handbalistii lui Ion Gerhard au cedat pe teren propriu in favoarea mult mai puternicei formatii HC Odorhei cu scorul de 23-21. Poli pare “lovita” de soarta in meciurile disputate pe teren propriu in acest sezon si pierde a 4-a oara la limita! Presedintele Serban face scandal la sfarsitul partidei si se ia la cearta, inclusiv cu antrenorul oaspetilor – C.Stefan, la conferinta de presa! Info de la aceste partide si declaratii de la Timisoara mai jos!

Steaua Bucuresti s-a distantat la 5 puncte de primul loc retrogradabil ocupat de Minaur, dupa ce au castigat derby-ul bucurestean cu CSM cu scorul de 32-30. Distanta fata de Poli Timisoara, ocupanta ultimului loc neretrogradabil, ramane de 3 puncte. Timisorenii au pierdut pe teren propriu confruntarea cu Universitatea Cluj, scor 23-24, insa spiritele s-au incins foarte tare pe parchetul salii banatene, iar la conferinta de presa gazdele s-au luat chiar si de antrenorul Stefan – Univ.Transilv.Cluj. Probabil si datorita faptului ca este al patrulea meci pierdut la limita pe teren propriu – gazdele vad numai rau in fata ochilor si se lupta cu toata lumea: oficial ai oaspetilor, arbitrii si FRH!

Emeritul Ioan Gherhard a schimbat in bine fata jocului minaurist, insa punctele se lasa in continuare asteptate!

Baimarenii au fost aproape de un rezultat bun in fata Odorheiului, insa experienta oaspetilor – chiar fara trei titulari (Rusia – golgheterul echipei, cu 138 goluri, Dimache si Barza) si-a spus cuvantul in finalul partidei. Cu un minut inainte de fluierul final scorul a fost 21-22 (dupa ce Odorhei a condus in majoritatea timpului de joc si la 4-5 goluri diferenta: 14-19 in 45′) si parea posibil ca, Minaur sa smulga macar un punct din aceasta etapa. N-a fost, insa, sa fie, Mihalcea  a transformat o aruncare de la 7m, si a inchis tabela la 21-23, in al 11-lea rezultat negativ pentru maramureseni. Andrei Popescu 8g (4 din 7m), de la gazde si respectiv Mihalcea 7 (3 din 7m) – de la oaspeti, au fost principalii marcatori ai confruntarii, care trimite peste 90% in B, formatia maramureseana! Pentru Minaur urmeaza un nou meci foarte dificil. Sambata, 6 mai, handbalistii baimareni vor efectua o deplasare pe terenul formatiei Bucovina Suceava. Moldovenii au pierdut locul 3 in clasament dupa infrangerea drastica suferita la HCM Constanta, scor 29-39, in favoarea UCM Caras-Severin.

LUPTA LA RETROGRADARE INTRE POLI SI MINAUR, OFERA SANSE MULT MAI BUNE TIMISORENILOR!

Şansele considerate de Presedintele  – Viorel Şerban drept critice, ţin de programul ultimelor 3 etape, în care poliştii cu 12 puncte se deplasează la fruntaşe ca HC Odorhei şi Bucovina Suceava, învingătoare în tur la Timişoara şi trăgând la eurocupe, pe când Minaur joacă şi ea la Suceava respectiv acasă cu CSM Satu Mare, în ultima etapă, între aceste runde fiind intercalat jocul care pe care Poli – Minaur, rămasă cu 9 puncte în ierarhie. Cu alte cuvinte, băimărenii ar mai putea-o întrece pe Poli doar câştigând la Timişoara şi apoi şi în ultima etapă, pe când violeţii, dacă au într-adevăr valoare pentru a se menţine fie şi în condiţii de adversitate, n-au altceva de făcut decât să se răzbune pe Minaur pentru acel 34-21 din tur. Or fi arbitrii părtinitori dar nu doar arbitrajul a adus clubul polist în postura de a-i arde buza la final de campionat.

Duelul studenţesc de la Timişoara s-a încheiat într-o atmosferă tensionată, generată în mare măsură de gazdele partidei, care au acuzat din nou arbitrajul si datorita faptului ca infrangerile la limita in acest sezon au fost mai mult de 5 la numar! Justificat sau nu, FRH va analiza iesirea banatenilor! Analizând jocul, trebuie menţionat că meciul a avut două reprize distincte. În prima parte, Clujul a făcut diferenţa pe mingi recuperate şi contraatacuri fructificate de Vujadinovic şi Ghionea, ori pe aruncări ale lui Florin Nicolae şi Bogdan Mihai. În repriza a doua, timişorenii s-au apărat excelent şi au întors scorul în favoarea lor, graţie intervenţiilor portarului Vass şi a acţiuni de la linia de 9 metri cu Şimicu, Stan şi Fenici.

“Vucko” – Antrenorul lui Poli, s-a declarat mulţumit de aportul echipei in partida cu Univ.Cluj: “Am fi meritat un egal şi măcar dacă ar fi acordat acel ultim fault, nu ştiu, poate egalam, poate nu, dar meritam acea şansă”. Joi este programat un antrenament recuperatoriu iar vineri, deplasarea la Odorhei, în vederea jocului din antepenultima etapă, după care urmează meciul cheie, ultimul acasă, cu Minaur Baia Mare, contracandidata la evitarea retrogradării.

“Cea mai slabă este de departe Steaua!!”, a mai spus Prorectorul Universitatii si Presedintele clubului – Şerban, oftând la faptul că roş-albaştrii au sărit-o astăzi pe Poli în clasament, cu un succes cu 32-30 la concitadinii CSM Bucureşti, care CSM învingea pe “U” Cluj într-un meci din retur, în care alta a fost faţa vizitatorilor ardeleni – cei drept!

Ştefan a mai menţionat că “U” continuă lupta pentru locul cinci, mizând pe faptul că “victoriile aduc victorii”, moment al declaraţiilor sale către presă la care a intervenit cu o întrebare, din grupul ziariştilor, însuşi Viorel Şerban, prorector al Universităţii “Politehnica” din Timişoara! Acesta, incitat de maniera de arbitraj – una pro Cluj, dupa parerea dansului; l-a intrebat pe profesorul ardelenilor, dacă este vorba de o provocare verbală??! Ştefan s-a oprit din declaraţii şi s-a desprins din grup, discuţia dintre cei doi continuând din mers, spre vestiare, cu replici implicând de ambele părţi vorbele “să vă fie ruşine!”.

Politehnica Timisoara: Simicu – 7g, Nagy – 4, Stan – 4, Spahic – 2, Fenici 2, Mrakic, Gălan, Cristescu, Cotinghiu – câte 1.
Universitatea Cluj: Ghionea – 7g, Vujadinovic – 5, Mihai – 4, Mocanu – 3, Fl. Nicolae – 3, Buscean – 2.

DOAR PE EUROHANDBAL.RO, VEDETI CEL MAI COMPLET CLASAMENT (Detaliat pe Acasa, Deplasare, General)  -ACTUALIZAT!

Doar pe portalul nostru puteti vedea PROGRAMUL individual al echipelor, pana la finalul campionatului, precum si posibilitatea de a evalua sansele echipelor in ceea ce priveste locurile de cupa europeana si lupta pentru evitarea retrogradarii! Pariorii pot accesa PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENTE, dar si Arhiva sezonului trecut – pentru o imagina cat mai clara din handbalul romanesc!

Joaca handbal! cu aspolitehnica.ro si Poli Timisoara