A.Petrea - revenire buna la Bacau!

STIINTA MD BACAU – ENERGIA TG.JIU 32-26

La cateva zile de la meciul memorabil cu RK Cimos Koper (Slovenia), castigat cu 30-25 in mansa secunda a semifinalelor Challenge Cup, handbalistii bacauani au revinit cu brio in campionat, unde si-au continua lupta pentru un loc in viitorul sezon al cupelor europene. Stiinta Municipal Dedeman a obtinut o victorie importanta in fata unei contracandidate la un loc in viitoarea editie a cupelor europene. Gratie evolutiilor bune, doi jucatori straini ai bacauanilor au fost recompensati cu intelegeri pentru inca un sezon!

Pe teren propriu, echipa bacauana s-a impus cu 32-26 (17-12) in fata Energiei Targu Jiu. Daca in primele 20 de minute cele doua formatii au mers cap la cap, studentii au avut un finish alert in prima repriza, in care au reusit sa se desprinda la 17-11, gratie paradelor portarilor sai – Shota Tevzadze si Tamas Raducu. In partea a doua a meciului, oaspetii au mai redus din diferenta, insa nu au avut ocazia sa se apropie mai mult de trei goluri (24-21 min. 40). Pe final de meci, elevii lui Eliodor Voica si Gabriel Armanu au luat din nou avans si au cucerit doua puncte mari, in lupta pentru locurile de cupa europeana. Stiinta arata ca a trecut cu brio peste dezamagirea ratarii finalei Challenge si prin faptul ca are un meci mai putin jucat (restanta cu CSM Oradea) decat principalele contracandidate pentru Europa, in clasamentul Ligii I, formatia moldava pare favorita pentru o clasare in primele 5 din acest sezon al intrecerii interne! Cu o victorie in Bihor, Stiinta ar urca in acest moment in clasament peste Energia si U Cluj!

SHOTA SI GURKOVSKY MAI STAU UN AN LA STIINTA! Doi dintre cei cinci jucători aflati la final de contract cu Stiinta Municipal Dedeman Bacău si-au prelungit întelegerile cu gruparea băcăuană. Este vorba de portarul georgian Shota Tevzadze si de pivotul ucrainean Evgheni Gurkovsky (”Jan” pentru colegi si prieteni), piese de bază ale echipei în ultimele sezoane.  Ambii au semnat pe încă un an, cu optiune de prelungire pentru încă un sezon. Ceilalti jucători ale căror contracte expiră în această vară sunt Răducu Tamas, Igor Moskalenko si Zilvinas Grieze, deciziile în ceea ce-i priveste pe acestia urmând a fi luate până la finele acestei luni – anunta bacaulsportiv.ro

Stiinta Municipal Dedeman: Tevzadze, Tamas – G. Bujor 7, Petrea 5, Ghita 5, Rotaru 4, Manea 3, Dospinescu 2, Gurkovskiy 2, Paunica 2, Ramba 1, Iancu 1.
Energia Targu Jiu: Dragomir, Radulescu – Paius 7, Iacob 6, Florea 5, Truica 2, Giotoiu 2, Apolzan 2, Enache 1, Vukas 1.

Joaca handbal! cu stiintahandbal.ro si Stiinta MD Bacau