HCM Constanta le da 10 diferenta la Suceava!

HCM CONSTANTA – UNIV. SUCEAVA 39-29 (23-21)

HCM Constanţa e la un singur punct de titlul de campioană după victoria la scor obţinută aseara în Sala Sporturilor, scor 39-29 cu Universitatea Suceava – a treia clasata in Liga I. Odorhei a câştigat la Baia Mare cu 23-21 şi menţine diferenţa de 6 puncte faţă de liderul Ligii Naţionale, cu 3 etape înainte de finalul sezonului. La Constanţa spectatorii au cîntat însă deja „Campionii!!”, iar actualii şi viitorii campioni ai României nu le-au rămas datori, oferindu-le un JOACA HANDBAL! – meci spectacol! Se pare ca dobrogenii si-au intrat din nou, in ritmul pe care il aveau pe vremea regretatului Kurtes! Miercuri, pe 6 mai, dar în urmă cu două sezoane, HCM câştiga cel de-al patrulea titlu de campioană a ţării!

A fost încă un joc care le-a mers la inimă suporterilor constănţeni! HCM a ridicat mănuşa aruncată de suceveni – care este una din cele mai rapide echipe ale campionatului, şi a răspuns cu un handbal la viteză… maximă! Şarjele lui Sadoveac au străpuns defensiva oaspeţilor, iar aeriana Buricea – Angelovski a devenit un fel de specialitatea casei. Băiceanu a revenit şi el cu gol după ce a petrecut patru luni pe tuşă ca urmare a operaţiei de menisc, însă echipa lui Leonard Bibirig s-a ţinut tare, mai ales pe flancul drept, prin Adomnicăi şi Gavriloaia, reuşind să încheie repriza întîi cu un handicap de numai 2 goluri, 18-20. Ba chiar a egalat la 20, dar a fost cîntecul de lebădă într-un meci pe care campionii l-au jucat cu gîndul la public. Cuvîntul de ordine a fost spectacol, Popescu marşînd şi el la meniul zilei, cu cîteva intervenţii extraordinare. HCM a încheiat la scor meciul, 39-29, şi mai are nevoie de un succes pentru a deveni matematic campioană.

HCM: Popescu (11 aparate), Stănescu (2 aparate); Sadoveac 11g, Irimescu 7, Riganas 6, A. Stamate 4, Csepreghi 3, Toma 3 (2 din 7m), Novanc, Onyejekwe, Buricea, Sabou şi Băiceanu – câte 1g fiecare, Stavrositu, Adzic;

Suceava: Andrei (6 aparate), Pralea (2 aparate); Gavriloaia şi Dediu – câte 6g fiecare, Ciubotariu 5, Acatrinei 4 (toate din 7m), Adomnicăi 3, Şerban 2, Şoldănescu, Tuţu şi Mitrea – câte 1g fiecare, Roşu, Pancu.

HCM joacă sâmbătă la Bucureşti cu Steaua, care s-a salvat practic de la retrogradare cîştigînd duelul Capitalei cu CSM. Minaur e aproape sigur – a doua echipa care merge în liga secundă, după ce a cedat la Baia Mare, 21-23 cu HC Odorhei, singura echipă care mai poate ajunge teoretic HCM-ul în ultimele 3 etape. Baimarenii au nevoie insa de un miracol in ultimele 3 etape pentru a reusii sa treaca peste Poli!

Joaca handbal! cu Neptun TV si HCM Constanta