În etapa a 24-a a Ligii Naţionale feminine de handbal, Universitatea Reşiţa a remizat joi, 28 aprilie, pe teren propriu, 24-24, cu CSM Bucureşti, ocupanta locului al treilea în clasament.Gazdele nu au mai primit nici un sprijin de multa vreme, iar oaspetele au facut Pastele pe “Datorie”, sub atenta grija si supraveghere a celui care este Presedintele gruparii – Valentin Samungi! Un presedinte care se da mare cu echipa pe care o are in subordine, in fata lui Oprescu si a lui Geoana 🙂

Lupta aceasta admirabila pe care o arata o formatie condamnata de mult, arata spiritul de sportiv adevarat! Ca sa se salveze de la retrogradare, formatia caraseana are un obiectiv aproape imposibil: sa castige ultimele 2 etape in fata reprezentantelor noastre in cupele europene – Zalau si Roman! Iar Cetate sa piarda ambele partide. SCM Craiova a terminat – intr-un meci cu “cantec”, la egalitate cu HCM Stiinta Baia Mare si va evolua si in sezonul viitor al LN!

În meciul cu CSM Bucureşti, studentele reşiţene au trecut de la agonie la extaz şi invers, iar finalul a fost cu adevărat dramatic. Gazdele au revenit spectaculos pe tabelă, după ce au fost conduse la pauză cu 12-10, apoi cu trei goluri diferenţă la jumătatea reprizei secunde. Reşiţencele au avut puterea să revină şi să treacă în avantaj cu 21-19, în minutul 51, însă cu patru minute înainte de final, CSM Bucureşti a egalat la 24. Au fost patru minute dramatice în final de joc, în care nu s-a mai marcat, însă ambele formaţii au trecut pe lângă victorie. Universitatea Reşiţa a terminat meciul în inferioritate numerică, mai întâi fiind eliminată Loredana Iancu, după care, cu 30 de secunde înainte de ultimul fluier fiind trimisă pe bancă şi Gulnara Garipova. Deşi au avut ultimul atac, studentele nu au putut trece de zidul bucureştean, oaspetele apărându-se avansat, nelăsând spaţii de manevră pentru elevele lui Florin Pera şi Liviu Viaşu. S-a încheiat 24-24, un egal echivalent cu o victorie, după cum spunea Florin Pera. Pricnipalele marcatoare la Universitatea: Loredana Iancu 8 goluri şi Simona Duţă 6 goluri.

DIN INFORMATIILE EUROHANDBAL.RO, SE PARE CA SEFUL SECTIEI CSM BUCURESTI – V.SAMUNGI, NU A ONORAT SALARIILE LA ECHIPA OASPETE DE MAI MULT DE O LUNA, JUCATOARELE FACAND PASTELE PE ‘DATORIE”! ASTA DUPA CE FORMATIA CONDUSA DE MARGULESCU MERGE IN CUPELE EUROPENE, LA PRIMUL SEZON IN LIGA I DUPA PROMOVARE! LA RESITA IN SCHIMB, S-AU GASIT RESURSE PENTRU A SALVA BAIETII, DAR LA FETE NIMENI NU A VENIT CU NICI UN SPRIJIN!

Aflată pe locul 13, retrogradabil, formaţia reşiţeană încă speră la menţinerea în primul eşalon handbalistic al ţării. Rezultatul de egalitate înregistrat joi seara, în compania uneia dintre fruntaşele Ligii Naţionale, a apropiat Universitatea la trei puncte de principala contracandidată la retrogradare CSM Cetate Deva.

Devencele au pierdut jocul disputat la Sebeş, 22-25 cu Handbal Club Zalău şi au emoţii în ultimele două etape de campionat. Pentru a se salva de la retrogradare, Universitatea Reşiţa trebuie să învingă în meciurile cu Handbal Club Zalău şi HCM Roman, iar CSM Cetate Deva să nu mai acumuleze puncte în ultimele două etape. Doar aşa elevele lui Florin Pera şi Liviu Viaşu pot păşi în al treilea sezon consecutiv în Liga Naţională.

Universitatea Reşiţa – CSM Bucureşti 24-24 (10-12)

28 aprilie 2011; Sala Polivalentă din Reşiţa; spectatori: 300.

Univ. Reşiţa: Bianca Anghelescu, Paula Vişan – Loredana Iancu 8, Simona Duţă 6, Gulnara Garipova 4, Mirabela Cricleviţ 2, Mădălina Herciu 2, Renata Bârz 2, Alexandra Haşegan, Alexandra Irimuş, Laura Roiban, Simina Neag. Antrenori: Florin Pera şi Liviu Viaşu.

CSM Bucureşti: Alina Dobrin, Georgeta Gureşoaie – Elena Avădanii 7, Gabriela Ghiţulescu 5, Daniela Niculae 4, Lucia Popa 4, Dumitra Strat 1, Elena Pavăl 1, Greta Dinu, Alina Dobrin, Alina Lăutru, Raluca Anghelina. Antrenor: V. Mărgulescu.

JOACA HANDBAL! cu www.radio-resita.ro si Universitatea Resita