Gabriel Florea - golgeter Energia, 13 goluri cu Minaur

Gabriel Florea, Energia - cu 11 reusite la TM, aproape de 200 g in LNHM

Poliştii au pierdut iarasi, la cea de-a 21-a reprezentaţie a sezonului: 32-35 cu Energia Tg Jiu.

Poli va avea emotii in ultimele 5 etape ramase de disputat, meciul cu Minaur de pe teren propriu parand a fi decisiv in lupta pentru evitarea retrogradarii, in vreme ce gorjenii se pregatesc ca “spartanii”, sub comanda lui Andries si se pare ca va fi o nuca foarte grea, pentru celalalte echipe cu care se lupta pentru un loc de cupa europeana!

Chiar daca POLITEHNICA TIMIŞOARA avea un tonus ridicat după victoriile cu Steaua şi Oradea (ultima în deplasare), precum şi după cele câteva zile libere datorate Sărbătorilor Pascale, handbaliştii de pe Bega nu au reuşit să isi treacă in cont a treia victorie consecutiva,  inclinandu-se in fata celor de la Pandurii Târgu Jiu,  scor 32-35, deşi o victorie pe teren propriu împotriva formaţiei oltene ar fi însemnat enorm în ceea ce priveşte lupta alb-violeţilor pentru a se salva de la retrogradare. Oaspeţii, ocupanţi ai poziţiei a 5-a înaintea intermediarei de la mijlocul acestei săptămâni, s-au impus cu scorul de 35-32, la pauză 17-13. Principalul marcator al meciului a fost, acelasi Florea, cu 11 reuşite, care se indreapta catre titlul de golgeter al campionatului, dupa un sezon fantastic, atat la Energia cat si la nationala.

Poli Municipal Timişoara: Fenici (7), Şimicu (6), Stan (5), Nagy (4), M. Ignat (3), S. Ignat (2), Mrakic (2), Cristescu (1), D. Radu (1) şi Ursu (1).

Energia: Florea (11), Vukas (6), Iacob (5), Păiuş (3), Şandru (3), Enache (2), Giotoiu (2), Truică (2).

Energia rămâne pe locul 5, în timp ce Poli a fost ajutată de celelalte rezultate ale etapei pentru a-şi păstra poziţia a 11-a. ENERGIA TÂRGU JIU şi-a revenit în această primăvară după situaţia delicată de la finele lui 2010. Problemele financiare nu au fost depăşite în totalitate, dar asta nu-i împiedică pe gorjeni, să lupte în continuare, pentru locul 5 (ultimul care duce sigur în Europa şi la anul), în dauna unor formaţii cu loturi si situaţii financiare mult mai bune! Asta si datorita pregatirii foarte bune, pe care lotul gorjean ramas, dupa plecarea lui Stanga, este una foarte buna sub comanda fostului coechipier al unor jucatori actuali – Liviu Andries.

“Am pierdut acest meci din cauza greşelilor din atac. Mai avem cinci paşi, trebuie să obţinem cel puţin trei victorii pentru a ne menţine în prima ligă. Încercăm să recuperăm la Braşov punctele pierdute astăzi”, a spus antrenorul Nedeljko Vuckovic pentru sportvest.ro la finalul partidei.

Pentru echipa bănăţeană urmează, sâmbătă, meciul din deplasare cu vecina de clasament Dinamo Braşov. Partida va începe la ora 13:15, urmând să fie transmisă de Digi Sport.

JOACA HANDBAL! cu www.aspolitehnica.ro, Poli Timisoara si Energia Tg. Jiu.