Alex Sabou - HCM CT a implinit 29 ani (foto telegrafonline.ro)

HCM Constanta – Stiinta Municipal Dedeman Bacau 33-28, in etapa XX din LN masculina de handbal.

HCM Constanţa a mai făcut un pas spre titlu, după ce a învins Ştiinţa Bacău, ieri după-amiază în derbiul etapei a 20-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Campionii au făcut spectacol în Sala Sporturilor şi au învins cu 33-28, menţinînd astfel avansul de 3 puncte faţă de principala urmăritoare, Handbal Club Odorhei, care a câştigat la Braşov, scor 34-31 contra lui Dinamo. Alexandru Sabou a realizat Faza meciului, un “Joaca handbal!” personal cu ocazia zilei de nastere la cei 29 ani, cu un gol din pirueta aeriana! Aveti mai jos, declaratia data de el la sfarsitul partidei!

HCM Constanţa a fost cu o clasă peste adversara sa – Ştiinţa Bacău, semifinalista Challenge Cup jucînd de la egal la egal cu campioana doar în primele 17 minute, intr-o partida care a insemnat un bun prilej pentru noul tehnician Eliodor Voica de a-si testa elevii inainte de confruntarea din Slovenia cu Cimos Koper (sambata – ora 20:00 netelevizat!). La 9-9, HCM a rupt echilibrul după o fază reala de “JOACA HANDBAL!” creata de Sadoveac şi finalizată spectaculos de grecul Riganas, cu o boltă peste portarul georgian Tevzadze. De la 18-12 la pauză, HCM s-a dus chiar şi la 10 goluri avans! La jumătatea reprizei secunde, elevii lui Ion Crăciun conduceau la zece goluri diferenţă, scor 26-16! Pe fondul unei relaxări în tabără constănţeană, oaspeţii au reuşit să recupereze din handicap în ultimele minute ale partidei, închizând scorul la 33-28. Alexandru Sabou şi-a făcut cadoul perfect de ziua sa: şi-a serbat cei 29 de ani cu o piruetă de efect, pentru cel mai frumos gol al meciului! Constănţenii fac Paştele pe primul loc în campionat şi e greu de crezut că-i va mai opri cineva din drumul spre cel de-al 6-lea titlu din istorie, doar matematic ei nefiind inca incununati cu laurii pe 2010/11 pentru ca mai sunt sase runde, practic ei fiind insa o echipa invincibila pentru campionatul intern!.

Cei mai buni marcatori ai echipei de pe litoral au fost Sadoveac, cu 7 reuşite, Riganas (6), Stamate (5) şi Irimescu (4). De cealaltă parte s-au remarcat Bondar, Petrea şi Ghiţă, cu câte 5 goluri şi Dospinescu, cu 4.

„A fost un meci greu mai ales în primele 15 minute şi cred că diferenţa de cinci goluri din final este mult prea mică faţă de ce s-a jucat. Mă bucur că de ziua mea echipa a câştigat, însă sunt nemulţumit de cum am evoluat eu. Îmi doresc un nou titlu de campion, Cupa României şi la anul un sezon mult mai lung în Liga Campionilor. Suporterii strigă încă de la prima etapă “Campionii“ şi au dreptate să facă acest lucru pentru că avem un lot foarte bun. Nu avem voie să-i dezamăgim“, a declarat sarbatoritul zilei – extrema stanga de la HCM, Alexandru Sabou.

HCM reuşeşte astfel o nouă victorie importantă în lupta pentru titlu, păstrându-şi în acest fel avantajul de trei puncte faţă de ocupanta locului 2, HC Odorhei. Următorul meci al HCM-ului este programat la mijlocul săptămânii viitoare, când va întâlni în deplasare pe UCM Caraş-Severin, formaţia care a pierdut în această etapă pe terenul celor de la CSM Bucureşti, scor 32-28, ieşind practic din lupta pentru campionat si se pare ca va mai cade in clasament, in ultimele 6 etape din Liga I!

Joaca handbal! cu Neptun TV, Stiinta MD Bacau si HCM Constanta