Simicu - pare ca scapa de Liga II!

CSM Oradea – Universitatea Politehnica 26-27 (15-12), in etapa XX a LNHM.

Duelul suferinţei în Liga Naţională de handbal masculin s-a disputat miercuri, la Oradea, între echipa locală CSM şi Politehnica Municipal Timişoara.

Codaşele eşalonului de elită au oferit o partidă dramatică, de rezultatul confruntării  legându-se ultimele speranţe ale formaţiei gazdă de a mai spera la o minune a salvării de la retrogradare dar si sperantele unei formatii – fosta campioana a tarii (Poli), de a urca de pe locul retrogradant (13).

Spectatorii orădeni au asistat la un debut de meci mai rar întâlnit, cu 1-1 pe tabelă după 11 minute de joc! Timişoara şi-a arătat limitele încă din debut fiind o echipă incapabilă să marcheze pe atac poziţional! Bihorenii au avut trei goluri la pauză (15-12) şi publicul orădean a avut ocazia să vadă o echipă timişoreană groggy în debutul părţii secunde când gazdele a reuşit să marcheze trei goluri consecutive în primele 5 minute iar tabela indica scorul de 18-12! Cinci lungimi în faţa lui Poli, au fost în minutul 40.

În ultimul minut de joc, “studenţii” de pe Bega au avut două goluri avantaj şi atacul, dar mingea a nimerit bara. Gazdele au înscris repede, apropiindu-se la un gol. La acţiunea ce a urmat Timişoara a ratat din nou, iar Oradea a avut şansa egalării, însă intercepţia lui Şimicu din ultimele secunde a rezolvat partida.

Astfel Poli urca in clasament peste Minaur si Steaua si se pare ca scapa momentan de emotiile retrogradarii. CSM Oradea este insa retrogradata in Liga I, doar matematica oferindu-le sanse in ultimele 6 etape de campionat.

CSM Oradea – Poli Timişoara 26-27 (15-12)

Aruncări de la 7 m: 1-5/2 ratate. Eliminări de două minute: 3-4.

CSM Oradea: Leu, Gale, CSM Oradea: Leu, Gale  – Nemenco 5, Mazilu 6, Răzvan Fărcaş 1, Alexandru Fărcaş 1, Amihăesei 5, Ferenţ 2, Danninfield 6, Drăgan, Szilaghi, Pater, Sava, Maxim, Lela. Antrenor: Sebastian Tudor.

Poli: Vass, Tcaciuc – Nagy 6 goluri, Spahic 6, Şimicu 4, Fenici 3, Stan 3, M. Ignat 2, Mrakic 2 şi Cristescu 1.  Antrenor: Nedelko Vuckovivi.

JOACA HANDBAL! cu sportvest.ro si Poli Municipal Timisoara