DUPA ITXAKO IN FINALA LIGII CAMPIONILOR, SPANIA ARE INCA O ECHIPA IN FINALA EUROPEANA! Dupa mai multe sezoane in care Romania a avut reprezentante in ultimul act al unei competitii europene, tara noastra lipseste de pe tabloul finalelor organizate de EHF! Turul finalelor are loc in 7/8 mai, returul fiind programat o saptamana mai tarziu. ITXAKO Reyno de Navarra va juca cu Trofeul LC pe masa, in Spania – in returul finalei cu norvegiencele de la Larvik, conform tragerii la sorti organizate azi la sediul Federatiei Europene! 

Ibericele au obtinut in week-end biletele pentru inca o echipa feminina, in Finala CUPEI CUPELOR! CB MAR Alicante – Lugi (Sue) 28-22, dupa ce, in tur, suedezele au castigat doar cu 24-22. Va fi un nou duel ungaro-spaniol, dar in Finala CWC, dupa ce FTC Budapesta a pierdut acasa cu 27-29, dar si-a asigurat calificarea in deplasare la campioanele de la Metz, cu un 31-27! (Prima mansa a finalei are loc pe terenul formatiei maghiare – conform tragerii la sorti de marti organizata la sediul EHF)

In CUPA EHF, danezele de la Team Tvis Holstebro au reusit sa intoarca diferenta de 6 goluri, din turul desfasurat in Rusia, cu Lada Togliatti (26-32), inca dupa prima repriza jucata in Scandinavia! Scor 14-8 la Pauza, 26-19 Final! si danezele merg in Finala, cu scorul general de 52-51! Cupa EHF va ramane in Danemarca, deoarece in cealalta semifinala FC Midtjylland Handball a trecut clar de VFL Oldenburg, cu scorul general de 53-48 (28-19 si 25-29 in cele doua manse)!

Prima mansa a finalei EHF are loc pe terenul formatiei Team Tvis Holstebro – conform tragerii la sorti de marti organizata la sediul EHF.

CUPA CHALLENGE are o finala inedita: Muratpasa Belediyesi SK (TUR) – Mios Biganos (FRA)! Dupa ce turcoaicele au trecut cu 75-67 (general) de Handball Academie (OLA), iar frantuzoaicele au trecut de conationalele de la Cercle Nimes cu 61-55 (general).

Prima mansa a finalei Challenge are loc pe terenul formatiei Mios Biganos – conform tragerii la sorti de marti, organizata la sediul EHF.

Oana Chirila - Itxako, singura prezenta romaneasca in Finale europene!