powerball

Nationala de handbal feminin, tineret, a Romaniei a jucat doua meciuri de pregatire la Jimbolia in compania nationalei similare a Serbiei. O infrangere cu 29-30 si o victorie cu 30-22 sunt rezultatele echipei Romaniei in aceasta dubla de verificare inaintea meciurilor de calificare din 22-24 aprilie din Portugalia pentru accederea la Campionatul European de Tineret feminin Olanda 2011.

Una dintre cele mai promitatoare handbaliste din handbalul feminin romanesc, o noua perla pentru sportul cu mingea la semicerc – cu peste 80g inscrise in prima Liga la doar 17 ani, Eliza Buceschi (foto hcmbaiamare.ro) – apartinand CS Extrem Baia Mare, jucand cu dubla legitimare la HCM Baia Mare doar pentru acest sezon (se pare ca are o multime de oferte si va fi greu sa mai continue pentru Formatia antrenata de Baban), a fost golghetera echipei noastre in ambele partide, inscriind in total 26 de goluri. Ea este jucatoarea exponentiala a formatiei de tineret, unde este antrenata de tatal sau Costica Buceschi, fiind capitanul Romaniei! 

In perioada 18-20 aprilie cantonamentul lotului national de tineret se muta la CO de pregatire de la Izvorani. Romancele au mai disputat un ultim joc de verificare, in compania echipei Rapid Bucuresti – marti. In 21 aprilie, nationala va pleca la Leiria, in Portugalia, pentru trei meciuri de calificare la Campionatul European. Romancele se vor intalni cu Turcia in 22 aprilie, cu Bulgaria in 23 si cu Portugalia in 24. Ocupanta primului loc din aceasta grupa de calificare merge la turneul final al Campionatului European care se va desfasura in luna august, in Olanda. Astfel ca Pastele il vor petrece jucand pentru Romania! Ca asa e viata de sportiv…!