Rohozneanu & co nu mai "Rezista" pe finalul sezonului!

UCM HC Caras-Severin – CSU Suceava  21-27 (12-12), in etapa XIX. Studentii se apropie la 3 puncte de caraseni, care cad fizic, in acest final de campionat!

Doar pe eurohandbal.ro puteti vedea PROGRAMUL individual al formatiilor in acest final de campionat!

Criza financiara a rasturnat ierarhiile de odinioara, din handbalul masculin romanesc. Nici o partida nu mai este decisa ininte de start! Vezi Odorhei cu Energia sau Steaua, sau Minaur – CSM Oradea – ca ultime exemple! Astfel, Universitatea a defilat vineri seara la Resita, pe un teren unde, in urma cu cativa ani, nici macar nu-si permitea sa viseze la un rezultat pozitiv!

După o primă repriză echilibrată, oaspeţii au reuşit o desprindere clară în ultima parte a meciului, după ce handbaliştii cărăşeni au căzut fizic. UCM Handbal Club Caraş-Severin a fost cu trei goluri peste Suceava, 12-9, în minutul 27, dar la pauză s-a intrat cu scor egal, 12-12. Pe fond de oboseală, gazdele au pierdut tot mai mult teren, iar din minutul 43, când tabela arăta egalitate, 17-17, s-a ajuns la 23-17 pentru Suceava, în minutul 52. Abia atunci a reuşit Reşiţa să înscrie, însă în ultimele minute i-a fost imposibil să anuleze avantajul consistent luat de oaspeţi, în rândurile cărora s-au aflat foşti jucători ai UCM-ului, Pancu şi Ciubotariu, care au părăsit echipa anul trecut, şi Adomnicăi, care a jucat pentru gruparea bănăţeană timp de două sezoane (2004-2005 şi 2005-2006). S-a încheiat 27-21 pentru Universitatea Bucovina Suceava. Echipa pregătită de Gligore Czari rămâne în continuare pe podium, în ciuda înfrângerii severe. UCM Handbal Club Caraş-Severin şi-a propus să termine în primele trei clasate la finele actualului sezon al Ligii Naţionale. Un lucru îmbucurător este că la formaţia cărăşeană evoluează mulţi jucători tineri, încă juniori, iar un câştig este aducerea interului Demis Grigoraş, de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Sighişoara.

„Ştiam că ne aşteaptă un meci greu. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru felul cum s-au bătut atât cât au putut. Din păcate, pe final de joc ne-au lăsat bateriile şi am găsit din ce în ce mai greu soluţii la finalizare. …Mai sunt şapte etape în care sperăm să acumulăm suficiente puncte pentru a ne clasa acolo unde ne-am propus. Mulţumesc publicului care a fost alături de noi.“Gligore Czari, antrenor UCM Handbal Club Caraş-Severin.

„Întotdeuna, meciurile dintre Reşiţa şi Suceava au fost un real spectacol. Dacă în anii precedenţi, Reşiţa era mereu în faţa noastră şi câştiga la două-trei goluri, anul acesta a venit şi rândul nostru, având în vedere situaţia formaţiei reşiţene. … In a doua parte ştiam că dacă vom impune ritmul, cei de la Reşiţa nu vor avea cum să facă faţă, din cauza numărului redus de jucători. … S-a dovedit că pregătirea fizică şi jocul în mare viteză poate să îţi aducă şi satisfacţii.“Leonard Bibirig, antrenor Universitatea Bucovina Suceava.

UCM Handbal Club Caraş-Severin – Univ. Bucovina Suceava 21-27 (12-12)
15 aprilie 2011; Sala Polivalentă din Reşiţa; spectatori: 900.
Avertismente: Pârvan (17), Popovici (21), Rohozneanu (28) / Şoldănescu (3), Chiruţ (5), Adomnicăi (21).
Eliminări 2 min.: Vaidasigan (41:31, 51:57), Vulpe (35:25) / Chiruţ (12:55), Şoldănescu (27:56), Adomnicăi (31:02), Acatrinei (37:24).
Aruncări de la 7 m: Reşiţa 8 (5 transformate) / Suceava 3 (toate transformate).
UCM HC Caraş-Severin:
Antonaru, Nedelcu, Ionescu – Rohozneanu 5, Vulpe 5, Vaidasigan 3, Grigoraş 3, Pîrîianu 3, Marta 2, Popovici, Cuciula, Pârvan, R. Czari, Radu,  Eros. Antrenor: Gligore Czari.
U Bucovina Suceava: Andrei, Pralea – Mitrea 5, Chiruţ 4, Gavriloaia 4, Adomnicăi 3, Pancu 3, Şerban 2, Acatrinei 2, Ciubotariu 2, Dediu 1, Şoldănescu 1, Ţuţu, Zvanciuc, Roşu. Antrenor: Leonard Bibirig.

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat, UCM Resita si Univ. Suceava